E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε ελέγχει το Εurogroup ‑ Είχε πλήρες σχέδιο για Grexit

Δηλώσεις στο... καφενείο της Βουλής

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε ελέγχει το Εurogroup ‑ Είχε πλήρες σχέδιο για Grexit
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/7/2015 | 15:32

Μετά από 5 μήνες διαρκών διαπραγματεύσεων, συγκρούσεων με τους δανειστές, μάχες εντός και εκτός Eurogroup, ο τέως ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, περνά τώρα περισσότερες ώρες στη Βουλή και συναναστρέφεται περισσότερο και με τους συναδέλφους του. Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των βουλευτών. Μάλλον είναι ασφαλές να εικάσουμε πως τους περιγράφει στιγμές από τη διαπραγμάτευση και τις συζητήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O κ. Βαρουφάκης έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως βουλευτής στον συγκεκριμένο χώρο και μιλώντας και με δημοσιογράφους απέφυγε να τοποθετηθεί για την τρέχουσα επικαιρότητα, ενώ περιορίστηκε να απαξιώσει με τα λεγόμενά του το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρώην υπουργός, αφού ζήτησε να μην το αποκαλούν πλέον υπουργό, αλλά Γιάνη, ερωτηθείς να σχολιάσει την επικαιρότητα και το πώς βλέπει τα πράγματα, απάντησε «Νo comments», αλλά παράλληλα δήλωσε ότι παρακολουθεί εναγωνίως, όπως είπε, τις εξελίξεις. Όταν σχολιάστηκε η απάντηση «εναγωνίως», ανταπάντησε: « ¶μα δεν παρακολουθείς εναγωνίως, είσαι επικίνδυνος».

Χαρακτηριστική πάντως ήταν η τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη για το Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα. Στην ερώτηση «Αυτό που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείτε ότι ήταν ένα συν, άσχετα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης», ο πρώην υπουργός επανέλαβε το «Ουδέν σχόλιο», αλλά λίγο αργότερα απαξίωσε το Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας: «Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα σώμα που δεν νομοθετεί, δεν είναι Κοινοβούλιο. Είναι μη Κοινοβούλιο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βαρουφάκης πάντως παρήσχε στήριξη στον διάδοχό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς, όπως είπε, «Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο. Είναι φίλος μου. Η συμπαράστασή μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή. Είμαι πίσω του και τον νιώθω». Πάντως, για το αν είχε αυτές τις μέρες επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, και πάλι δεν απάντησε, ενώ ερωτηθείς για το δημοψήφισμα, το χαρακτήρισε «επικό και μεγαλειώδες».

Ο διάλογος με δημοσιογράφους είναι χαρακτηριστικός:

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ
Βαρουφάκης: Δεν είμαι υπουργός. Βουλευτής είμαι.
Δ: Μια φορά υπουργός, πάντα υπουργός.
Β: Όχι, προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη.
Δ: Κεντρίζετε το ενδιαφέρον, πάντως, των συναδέλφων σας στο ΣΥΡΙΖΑ.
Β: Είμαστε συνάδελφοι και συζητάμε, δεν κλέβω κανένα ενδιαφέρον.
Δ: Πώς βλέπετε τα πράγματα;
Β: No comments.
Δ: Αυτό δεν είναι καλό.
Β: Νo comment, κανένα σχόλιο. Παρακολουθούμε εναγωνίως τις εξελίξεις.
Δ: Εναγωνίως;
Β: ¶μα δεν παρακολουθείς εναγωνίως, είσαι επικίνδυνος.
Δ: Αυτό που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείτε ότι ήταν ένα συν, άσχετα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης;
Β: Ουδέν σχόλιο.
Δ: Συνάδελφοί σας λένε ότι ήταν μια ιστορική στιγμή, η παρουσία του πρωθυπουργού άνοιξε μια συζήτηση μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Β: Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα σώμα που δεν νομοθετεί δεν είναι Κοινοβούλιο.
Δ: Πώς θα το χαρακτηρίζατε;
Β: Μη Κοινοβούλιο.
Δ: Τι περιμένετε; Τι θα έχουμε τη Δευτέρα;
Β: ...Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο. Είναι φίλος μου. Η συμπαράστασή μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή. Είμαι πίσω του και τον νιώθω.
Δ: Έχετε μιλήσει με τον πρωθυπουργό αυτές τις μέρες;
Β: Ουδέν σχόλιο.
Δ: Θα έχουμε ένα συν ή ένα πλην στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων;
Β: Ουδέν σχόλιο.
Δ: Πώς είδατε το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος;
Β: Επικό και μεγαλειώδες.
Δ: Ψήφισαν «όχι» για «ναι»;
Β: ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο αργότερα είχε συζήτηση και με άλλους δημοσιογράφους, στους οποίους φέρεται να αποκάλυψε πως στη Γερμανία υπήρχε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία τα επόμενα 24ωρα, αρχικά είπε «Νo comment» (ουδέν σχόλιο) και αμέσως μετά πρόσθεσε: «Θα ήθελα να υπάρξει συμφωνία, αρκεί να είναι συμφωνία-λύση. Για την ώρα δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανένα αποτέλεσμα».

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει μετρημένο πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και «αυτή η στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει», εκτίμησε ο τέως υπουργός, ενώ σε ερώτηση εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit, είπε ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες είναι ελεγχόμενες.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε είναι ο μόνος υπουργός της Ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο, ενώ ελέγχει απόλυτα την πλειοψηφία του Eurogroup, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας. Ο κ. Βαρουφάκης έχει πλήρη συναίσθηση ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών μετά τις επίμονες πιέσεις που άσκησαν ο κ. Σόιμπλε και άλλοι ομόλογοί του της Ευρωζώνης, αλλά και από το εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.