E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένας Φινλανδός στην Ελλάδα εξηγεί γιατί δεν μας θέλουν στο ευρώ

Η σκληρή στάση της κυβέρνησής του και η γνώμη τους για τους Έλληνες

Ένας Φινλανδός στην Ελλάδα εξηγεί γιατί δεν μας θέλουν στο ευρώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/7/2015 | 00:00

Στη σκληρή στάση της Φινλανδίας απέναντι στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Φινλανδός πολιτικός αναλυτής Teemu Lehtinen, εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης της χώρας του Βορρά και τους λόγους της επιμονής της ακόμη και σε ένα Grexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Lehtinen, ο οποίος εργάζεται στην Ελλάδα και μιλά άπταιστα τα ελληνικά, η σκληρή στάση οφείλεται στο κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών», που αποτελεί σημαντικό εταίρο της τρικομματικής κυβέρνησης της Φινλανδίας. Το κόμμα απείλησε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας, σε περίπτωση που βοηθηθεί η Ελλάδα.

«Και τα τρία κόμματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η βάση που έχει δώσει η Ελλάδα δεν φτάνει ούτε καν για να ανοίξουν συζητήσεις για το πακέτο βοήθειας», σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ενώ επικαλούμενος πηγές του από τις Βρυξέλλες, ανέφερε πως «Δυστυχώς αξιοπιστία προς την ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει ή είναι κοντά στο μηδέν».

«Νομίζω ότι δεν είναι μόνο η Φινλανδία που έχει αρνητική στάση. Νομίζω ότι αυτή η στάση είναι ιστορική στάση. Οι «Αληθινοί Φινλανδοί» έχουν ψηφίσει δύο φορές κατά του πακέτου για την Ελλάδα. Δεν θα είναι έκπληξη να πουν και τρίτη φορά όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Lehtinen, σχεδόν 4 στους 5 Φινλανδούς λένε όχι για την Ελλάδα αυτήν τη φορά. «Μέχρι σήμερα, τα μέτρα έχουν περάσει με πολιτικές αποφάσεις ενάντια στη βούληση του λαού, γιατί περίπου 70% των Φινλανδών θεωρούν ότι τα προβλήματα των Ελλήνων υπάρχουν λόγω των Ελλήνων, η ελληνική κυβέρνηση τα έχει δημιουργήσει και δεν φταίει κανένας άλλος».

«Αυτό μπορεί να μην ισχύει, αλλά αυτή δυστυχώς είναι η άποψη του λαού», συμπλήρωσε.

«Είναι μεγάλη απογοήτευση ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Δεν θα ήθελα να βλέπω την Ευρώπη και την ιδέα του ευρώ να διαλύεται», κατέληξε ο πολιτικός αναλυτής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.