E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Πού έχουν κολλήσει οι συνομιλίες - Λύσεις σε τρία προβλήματα αναζητούν τεχνικά και νομικά κλιμάκια

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/7/2015 | 00:10

Διέξοδος σε μια σειρά ζητημάτων αναζητούν τεχνικά και νομικά κλιμάκια στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν «κολλήσει» σε τρία θέματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Η γερμανική πλευρά διαμηνύει ότι για να συγκαλέσει το κοινοβούλιο της προκειμένου να ψηφιστεί ένα 3ο πρόγραμμα διάσωσης, θα πρέπει πρώτα η Ελλάδα να προχωρήσει σε ψήφιση νόμων, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο να γίνει μέσα σε 3 μέρες λόγω συνταγματικών κολλημάτων. Επιπλέον, η ¶νγκελα Μέρκελ δηλώνει πως μπορεί να συγκαλέσει το γερμανικό κοινοβούλιο σε 2 εβδομάδες από τώρα, καθώς η τακτική λειτουργία του έχει διακοπεί λόγω του καλοκαιριού.

- Το δεύτερο ζήτημα που έχει προκύψει, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, είναι ότι η Ελλάδα συνεχίζει να μιλά για τη μη βιωσιμότητα του χρέους. Το πρόβλημα με αυτή τη στάση είναι ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) δεν μπορεί να προχωρήσει στη διευκόλυνση μιας χώρας που έχει μη βιώσιμο χρέος.

Έτσι ενώ μέχρι σήμερα, η μη βιωσιμότητα του χρέους που επισήμανε η ελληνική πλευρά, θεωρούνταν μια πολιτική ρητορική για άσκηση πίεσης, τώρα μετά και τη λήξη του προηγούμενου προγράμματος, θεωρείται μια αδυναμία διαπραγματευτική για αίτημα δανείου από τον ESM, με τον μηχανισμό να δηλώνει πως εάν το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν μπορεί να το δανειοδοτήσει και πως θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις, όπως πχ. η διευκόλυνση από την Παγκόσμια Τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με τον ELA και το ξεπάγωμα της ρευστότητας. Η πλευρά του επικεφαλής του ΔΝΤ, Μάριο Ντράγκι θα ήθελε πολιτική απόφαση ώστε σε επόμενο δ.σ. της Ευρωπαϊκής Τράπεζας να απελευθερώσει τον ELA. Ωστόσο, τεχνοκράτες επιμένουν ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα της ρευστότητας εάν δεν υπάρξει ρητή συμφωνία ή ρητή δήλωση κατά την αποψινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.

Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει, τεχνικοί σύμβουλοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες, και αναμένεται να εργάζονται μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας για την επίλυση των κολλημάτων.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.