E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χωρίς Μετρό την Τετάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί

Λήγει το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης - Απεργία στον ΟΣΕ

Χωρίς Μετρό την Τετάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/7/2015 | 16:09

Ακινητοποιημένοι θα είναι την Τετάρτη οι συρμοί του Μετρό, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, λόγω της προειδοποιητικής στάσης εργασίας που αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανονικά θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

«Η μνημονιακή λαίλαπα συνεχίζεται ακόμα και από την «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα, στη λογική της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της κοινωνικής αφαίμαξης», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο εργαζομένων, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα αυριανά συλλαλητήρια.

Λήγει το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη λήξη της εφαρμογής του «έκτακτου» μέτρου για δωρεάν μετακίνηση των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Έτσι, οι μετακινήσεις σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα πολιτική κομίστρων των συγκοινωνιακών φορέων για χρήστες εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να συνεχιστεί το μέτρο, προς το καλό βαίνουν τα πράγματα. Τελείωσε ο αιφνιδιασμός του κόσμου και της χώρας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας πως η εφαρμογή του έγινε στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, «διευκολύνοντας τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών το πρώτο διάστημα της αργίας των τραπεζών». Και πρόσθεσε ότι «δείξαμε ότι είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό και εμείς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά το κόστος εφαρμογής του μέτρου, ο αναπληρωτής υπουργός (απαντώντας σε ερωτήσεις) ανέφερε ότι «επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σε σχέση με το κόστος, δεν έγινε αντίστοιχη κουβέντα πριν λίγους μήνες, όταν προεκλογικά σχεδόν μειώθηκε οριζόντια το εισιτήριο για όλους και αυτό δημιούργησε ένα έλλειμμα εσόδων της τάξης των 50 εκατομμυρίων. Εδώ είχαμε κάποιες έκτακτες ανάγκες για δύο εβδομάδες που όφειλε η πολιτεία να συνδράμει τους πολίτες. Μακάρι να είχαμε και αλλού δημόσιες αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και εννοώ τη Θεσσαλονίκη. Δεν είχαμε και δεν μπορέσαμε να έχουμε αυτή την παροχή. Επομένως, το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στις αστικές συγκοινωνίες είναι ήδη πολύ μεγάλο από τις πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι το πρόβλημα οι δύο εβδομάδες που παρείχαμε αυτή την εξυπηρέτηση σε περίοδο έκτακτης ανάγκης».

Τελος, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν σχετικές εντολές και δίνουν αγώνα με το χρόνο, ώστε το συντομότερο δυνατόν να οριστούν οι διαδικασίες και να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για τη δωρεά μετακίνηση των ανέργων.

Απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό την Τετάρτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Εκτός των αυριανών δρομολόγιων θα ματαιωθούν και τα σημερινά βραδινά δρομολόγια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Σήμερα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Ήταν η καλύτερή μου φίλη: Σπαράζει η μητέρα της 17χρονης Ελληνίδας που δολοφονήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα

«Ξυπνάω κάθε πρωί και εύχομαι να είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε μετά την κηδεία της κόρης της

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.