E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας: Ή όλοι μαζί απόψε ή αύριο πέφτει η κυβέρνηση της Αριστεράς

Δραματική συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Ή όλοι μαζί απόψε ή αύριο πέφτει η κυβέρνηση της Αριστεράς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/7/2015 | 19:09

«Ή όλοι μαζί απόψε ή αύριο πέφτει η κυβέρνηση της Αριστεράς». Με αυτή τη δραματική φράση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε, σε δραματικούς τόνους, το σύνθημα της ενότητας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην αποψινή ψηφοφορία επί των μέτρων-προαπαιτούμενων για τη συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους για να μείνετε καθαροί» είπε ακόμη, παίρνοντας το λόγο μετά τις τοποθετήσεις των βουλευτών.

Ακόμη, ζήτησε εναλλακτικές λύσεις από τους διαφωνούντες. Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, σημείωσε ότι εξάντλησε από την πλευρά του όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες και όλες τις εναλλακτικές λύσεις.

Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, ζήτησε με ειλικρινή τρόπο από την εσωκομματική αντιπολίτευση να του προτείνουν αξιόπιστη εναλλακτική που θεωρούν ότι ο ίδιος δεν σκέφτηκε μπροστά σε αυτήν την κατάσταση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, περιέγραψε την κατάσταση και αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε όχι μόνο επί 17 ώρες στην Ευρωσύνοδο, αλλά και όλο το χρονικό διάστημα στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης.

Ανέφερε ότι τήρησε τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου και προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξαντλώντας τα διαπραγματευτικά μέσα.

Πρόσθεσε επίσης ότι κανείς δεν μπορει να αμφισβητήσει ούτε τη βούληση ούτε την προσπάθεια για να φέρει η κυβέρνηση αμοιβαία επωφελή λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περιέγραψε τα γεγονότα των τελευταίων ετών, το πώς διαμορφώθηκαν τα διλήμματα, με τρόπο ξεκάθαρο, καθώς ήταν εκφρασμένη η πολιτική βούληση από συντηρητικούς κύκλους της ευρωζώνης για αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ.

Πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν άφηνε τις δυνατότητες να εκμεταλλευτεί τα όποια θετικά θα υπήρχαν σε καθεστώς εθνικού νομίσματος.

Μίλησε, δε, για το χρέος της κυβέρνησης που, όπως είπε, είναι να αποφευχθεί μία σοβαρή επιδείνωση ανθρωπιστικής κρίσης και οικονομικής καταστροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε πως διαπραγματεύτηκε όσο μπορούσε και γι' αυτό ο ίδιος έμεινε ως το πρωί, δίνοντας τη μάχη στις Βρυξέλλες.

Η πολιτική εκτίμηση του πρωθυπουργού στην ομιλία του ήταν πως υπήρχε συγκεκριμένη βούληση εκφρασμένη με έμμεσο και άμεσο τρόπο να πέσει η κυβέρνηση αυτή, κάτι που εκφράστηκε με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να έρθει ένα νέου τύπου κυβερνητικό σχήμα.

Έκανε λόγο για σχέδιο που απεργάζονταν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και, μπροστά σε αυτές τις συνθήκες, κάλεσε τους βουλευτές του, συναισθανόμενος απολύτως ζητήματα, κριτικές, αιτιάσεις, προβληματισμούς και διαφωνίες, να διατηρήσουν την ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ιστορικές στιγμές.

Από τη δική του πλευρά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παίρνοντας το λόγο, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν στο όνομα οποιουδήποτε εκβιασμού η κυβέρνηση να αποδέχεται μνημόνια.

Τα διλήμματα, είπε ο κ. Λαφαζάνης, όπως "μνημόνιο ή καταστροφή", είναι διλήμματα που χρησιμοποίησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν έχουν καμία βάση. Είπε, επίσης, ότι είναι διλήμματα διάτρητα και τρομοκρατικά.

Ακόμη, είπε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και δεν αίρει την εμπιστοσύνη του σε αυτήν, ωστόσο δεν θα ψηφίσει τα μνημονιακά μέτρα.

Πάντως, κύκλοι του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης διέψευδαν κατηγορηματικά ότι ο ίδιος συστήνει παραβίαση του Νομισματοκοπείου και σύλληψη του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από κυβερνητική πηγή, η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η πρόταση Λαπαβίτσα για αποδοχή του σχεδίου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε Γερμανός μέσα στο σπίτι του

Σήμερα

Ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Μις Υφήλιος: Στην εντατική η Μις Τζαμάικα μετά την πτώση της από τη σκηνή ‑ Δεν τα πάει καλά

Σήμερα

Παραμένει στην εντατική με τραύματα στα πόδια και στο πρόσωπο

Πένθος στο NBA: Πέθανε ο Ρόντνεϊ Ρότζερς

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε το NBA, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ρόντνεϊ Ρότζερς.

Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής ‑ Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Σήμερα

Με δυσκολία συνεχίζεται η αποκατάσταση την ώρα που από τη Δευτέρα νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη Δυτική Ελλάδα

Τραγικός θάνατος 64χρονης: Της επιτέθηκε ελάφι που φρόντιζε επί χρόνια

Σήμερα

Η γυναίκα ήταν γνωστή φιλόζωος και διατηρούσε στη φάρμα της πολλά ελάφια

ΗΠΑ: Δεύτερος νεκρός από την γρίπη των πτηνών

Σήμερα

Ο ασθενής, που περιγράφτηκε ως «ηλικιωμένο πρόσωπο με υποκείμενα νοσήματα», είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στην αρχή του μήνα, ανέφερε προχθές Παρασκευή το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Νέο Ηράκλειο: Συμπλοκή μαθητών με μαχαίρι ‑ Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Σήμερα

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ που έφτασαν στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν σκορπίσει προς διαφορετικές κατευθύνσεις

Σικάγο: Πυροβολισμοί στην τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου – Ένας 14χρονος νεκρός, αρκετοί τραυματίες

Σήμερα

Ο πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε στο περιστατικό ισχυριζόμενος ότι σημειώθηκαν μαζικά εγκλήματα και ταραχές

Κακοκαιρία: Η Δυτική Ελλάδα μετρά τις πληγές της

Χτες

Ποιοι δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συγκινητικό βίντεο: Καρέ καρέ η διάσωση αλόγου που είχε «βουλιάξει» σε λασπόνερα στη Φιλιππιάδα

Χτες

Το άτυχο άλογο είχε ακινητοποιηθεί μέσα στα νερά, αδυνατώντας να μετακινηθεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.