E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυξητική τάση στις κρατήσεις τουριστών για την Ελλάδα

Ενδείξεις σταθεροποίησης εμφανίζει η τουριστική αγορά

Αυξητική τάση στις κρατήσεις τουριστών για την Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/7/2015 | 00:00

Ενδείξεις σταθεροποίησης εμφανίζει η τουριστική αγορά στην Ελλάδα μετά και την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, σε δηλώσεις τους στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του κλάδου επισημαίνουν, ότι οι κρατήσεις που είχαν παγώσει το προηγούμενο διάστημα πλέον κινούνται ανοδικά, με τις μηχανές της τουριστικής βιομηχανίας να εργάζονται για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Μιλώντας στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΚΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, υπογράμμισε ότι από το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρείται αναστροφή της αρνητικής τάσης στο μέτωπο των κρατήσεων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και ανάσχεση των ακυρώσεων, που, όπως είπε, δεν ήταν και το βασικό πρόβλημα των προηγούμενων 15 ημερών.

Αντίθετα, όπως ανάφερε, το ξεπάτωμα των κρατήσεων ήταν το βασικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι πλέον μπαίνουν κρατήσεις στα συστήματα. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, δεν έχει αποκατασταθεί ο ρυθμός έτσι όπως θα ήταν το φυσιολογικό αυτήν την περίοδο, αλλά η τάση είναι αυξητική. Βέβαια, για τις επόμενες μέρες θα μιλάμε για ομαλοποίηση, συμπλήρωσε.

Ο κ. Ρέτσος κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα των τραπεζών, καθώς τονίζει ότι όταν συμβεί και αυτό, θα είναι ένα μήνυμα προς τους έξω ότι η κατάσταση βαίνει προς πλήρη ομαλοποίηση. Όσον αφορά την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι με όσα έχουν συμβεί δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο ρεκόρ φέτος και ο πήχυς για τους ξενοδόχους είναι στα περσινά δεδομένα. Αν πετύχουμε τις 24 εκατομμύρια αφίξεις, θα είναι επιτυχία, ανάφερε ο κ. Ρέτσος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Χτες

Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Χτες

Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Χτες

Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Χτες

Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Χτες

Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από τη Μονακό

Χτες

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής των Μονεγάσκων, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος

Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χρησιμοποιήσουμε πιο προηγμένους πυραύλους τις επόμενες ημέρες

Χτες

Αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ανέφερε πως μέχρι στιγμής το Ιράν χρησιμοποιεί πυραύλους παλαιότερης τεχνολογίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.