E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φουντώνουν τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος Τσίπρα

Τα επεξεργάζονται στο πρωθυπουργικό επιτελείο εδώ και μέρες

Φουντώνουν τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος Τσίπρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/7/2015 | 16:18

Αναβρασμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου  αφού όπως φαίνεται η Αριστερή Πλατφόρμα και οι σύμμαχοί της έχουν κατακτήσει την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής και εκτιμάται ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ζητήσουν να πραγματοποιηθεί συνέδριο του κόμματος. Οι επόμενες ώρες για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά κρίσιμες μέχρι την Τετάρτη όπου στην ψηφοφορία της βουλής θα κριθεί το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εκτιμούν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα οι συγκρούσεις στον ΣYΡIZΑ δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο καθώς για πρώτη φορά βρίσκεται στην εξουσία κόμμα της Αριστεράς και από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει μέχρι τέλους τη μάχη για να διατηρήσει την πλειοψηφία των δυνάμεων εντός κόμματος και να υλοποιήσει την συμφωνία με τους δανειστές.

Επειδή όμως η κατάκτηση της πλειοψηφίας των κομματικών οργάνων είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ηγετική ομάδα αφού καταγράφονται προβλήματα και στο εσωτερικό της (διαφωνίες στην ομάδα των 53+, αντικατάσταση όλου του επικοινωνιακού επιτελείου στο Μαξίμου). Για το λόγο αυτό οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ετοιμάζουν σχέδια δράσης ακόμα και στην περίπτωση που Αλέξης Τσίπρας απολέσει την πλειοψηφία εντός του κομματικού μηχανισμού.

Εισηγήσεις για νέο κόμμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση αυτή, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κατατεθεί εισηγήσεις από την πλευρά συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, με τις οποίες ο πρωθυπουργός, στην πορεία προς τις εκλογές τις οποίες προσδιορίζουν γύρω στον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2015, θα πρέπει να διαμορφώσει τους όρους για δημιουργία νέου κόμματος που θα κινείται στον χώρο της Αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας.

Οι εισηγητές της συγκεκριμένης πρότασης υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός ότι θα πρέπει να αποφύγει την επανάληψη των φαινομένων διάσπασης του ενιαίου ΣΥΝ και στο ενδεχόμενο διάσπασης να μην δοθεί η εικόνα στην κοινωνία ότι δίνετε μία μάχη στο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα κρατήσει την ταμπέλα και το όνομα του κόμματος.

Για τον λόγο αυτό και γνωρίζοντας ότι το σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη φάση είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, συνεργάτες του προτείνουν να μην αποκλείσει τη δημιουργία νέου κόμματος του οποίου θα ηγηθεί ενόψει εκλογών και που θα μπορούν να περιληφθούν προσωπικότητας και στελέχη από την αριστερά μέχρι και στελέχη από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παππάς: Υπαρκτή η διάσπαση αν δεν στηριχθεί η κυβέρνηση

Ενδεικτική είναι η σημερινή συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκου Παππά, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου σημειώνεται επί λέξη ότι «η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία» και ότι «Ο πρωθυπουργός θα είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση. Θα πρέπει όλοι όμως να καταλάβουν ότι η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην περίπτωση πάντως που το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αφανίσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προσεγγίζοντας τους ψηφοφόρους και όχι τις ηγεσίες των κομμάτων. Ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και καιρό έχει επιλέξει να επικοινωνεί με τον λαό και τους πολίτες αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις κομματικές διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και στην κρίσιμη φάση του δημοψηφίσματος δεν έγινε καμία συνεδρίαση κομματικών οργάνων αφού ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τη μάχη, όπως λένε συνεργάτες του, μιλώντας απευθείας στον ελληνικό λαό είτε μέσω διαγγελμάτων, είτε συνεντεύξεων στην ΕΡΤ είτε με τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα.

Σημειώνουν επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί το βασικό πολιτικό κεφάλαιο πλέον της κυβέρνησης και πως ο κόσμος θα τον υποστηρίξει σε όποια επιλογή και να κάνει σε αυτή τη φάση αρκεί να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιδιώκει τον έλεγχο ενός κόμματος με επιρροή 3-4% ενώ ο πρωθυπουργός απευθύνεται στην κοινωνία και στους πολίτες, απευθύνεται στο λαό, σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά τον σχεδιασμό του μεγάρου Μαξίμου για την επόμενη μέρα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ματωμένο Φεγγάρι»: Η Σελήνη βάφεται κόκκινη στις 28 Αυγούστου – Γιατί συμβαίνει το φαινόμενο

Σήμερα

Στην αρχαιότητα, τέτοια φαινόμενα θεωρούνταν δυσοίωνα και συνδέονταν με επικείμενες καταστροφές, πολέμους ή άλλες μεγάλες ανατροπές

Συνελήφθη ο σύζυγος της παρουσιάστριας για ενδοοικογενειακή βία

Σήμερα

Ο άνδρας οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ευελπίδων – Αρχικά η παρουσιάστρια δεν ήταν σε θέση να καταθέσει, στη συνέχεια έκανε μήνυση

Εύβοια: Καβγάς σε καφενείο κατέληξε σε εκδικητικό εμπρησμό

Σήμερα

Ο συλληφθείς κρατείται και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα την ερχόμενη Πέμπτη

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»

Σήμερα

Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά

Σκύλος επιτέθηκε σε 16χρονη και σκότωσε το σκυλάκι της στο Μενίδι, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Σήμερα

Η ανήλικη τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση – Ο 54χρονος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε χωριό στη Γαλλία: Δύο αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες, δείτε βίντεο

Σήμερα

Ζημιές σε περίπου 100 σπίτια από το φαινόμενο, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά στην περιοχή έμειναν χωρίς ρεύμα

Χρήστος Μαρκίδης: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο ζωγράφος και ποιητής

Σήμερα

Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Σήμερα

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Σήμερα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Θεσσαλονίκη: Ζωή σε τέσσερις ασθενείς θα «δώσει» 18χρονος ‑ Νέα δωρεά οργάνων

Σήμερα

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια ακόμη ανεκτίμητη πράξη προσφοράς και ανθρωπιάς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου

38χρονη στη Βραζιλία εξαπάτησε ζευγάρι που την υιοθέτησε ‑ Ισχυριζόταν ότι είναι 12χρονη με αυτισμό

Σήμερα

Μια απίστευτη ιστορία απάτης που κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, με μια ενήλικη γυναίκα να υποδύεται παιδί για πάνω από ένα χρόνο

Ομογενής δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Επεσε σε κώμα μετά από οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία

Σήμερα

Η διακομιδή του 53χρονου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη - Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν έτοιμο να απογειωθεί, ωστόσο η αεροδιακομιδή ματαιώθηκε λόγω άρνησης της Τουρκίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.