E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας

Δεν πήγε κανείς στην εκδήλωση για τη Δημοκρατία

Μόνη άφησαν την Κωνσταντοπούλου απόψε οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Τσίπρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/7/2015 | 00:00

«Πόρτα» από σύσσωμη την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία έφαγε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που διοργάνωσε την... δική της γιορτή στο προαύλιο της Βουλής για την 41η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα της πρωτοφανούς πρωτοβουλίας της Προέδρου της Βουλής, συζητήθηκε και στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστούσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και ο Πρωθυπουργός δήλωσαν ότι δεν θα παραβρεθούν στην εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε παρενέβη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οποίος αποκάλυψε: «Και έμενα με κάλεσε, αλλά δεν πρόκειται να πάω».

Είναι δεύτερη φορά που ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος «γυρίζει την πλάτη» στην Προέδρο της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε απαντητική επιστολή του προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε αναφέρει πως «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία θεσμική ή πολιτική δυνατότητα ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά σας» αναφέροντας πως η επιστολή που είχε στείλει η ΠτΒ εκφράζει τις προσωπικές τις απόψεις.

Ποιοί πήγαν στην εκδήλωση της Ζωής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αμφισβήτηση των δημοκρατικών αρχών και ωμή παρέμβαση στις «δημοκρατικές, νομοθετικές διαδικασίες και στην απονομή της δικαιοσύνης» έκανε λόγο κατά την ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Σε τέτοιες στιγμές να αναλογιστούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μάχη και αντίσταση και με τις πράξεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς», είπε για να προσθέσει πως πρέπει να υλοποιηθεί η επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Στην εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη παραβρίσκονται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οι υπουργοί Θροδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Παύλος Πολάκης, Νίκος Τόσκας, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Βίτσας.
Τα κόμματα της Βουλής δεν έστειλαν εκπρόσωπο στην εκδήλωση, πλην του ΚΚΕ (Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης), καθώς ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης είναι ο πρώην βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος Σπύρος Χαλβατζής.

Στην εκδήλωση δίνουν πάντως το «παρών», βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως και η πρόεδρος της Βουλής, ψήφισαν «όχι» κατά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα την περασμένη Τετάρτη: Μεταξύ άλλων, Γιάννης Σπαθάς, Αγλαΐα Κυρίτση, Νάντια Βαλαβάνη, Δανάη Καρακώστα βρίσκονται στην εκδήλωση.

Από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Σηφουνάκης, εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφάλειας και διπλωμάτες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

Χτες

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

Χτες

Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

Χτες

Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Χτες

Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

Χτες

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

Χτες

Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Χτες

Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

Χτες

Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

Χτες

Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Voucher για παιδικούς σταθμούς: Ποιοι δικαιούχοι εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια

Χτες

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναπροσαρμόζει τα όρια εισοδήματος και διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων από το σχολικό έτος 2026-2027.

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «καούν» τις επόμενες μέρες και πότε θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

Χτες

Η Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Τι ανακαλύφθηκε στη Λιβύη και αλλάζει όσα ξέραμε για τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο

Χτες

Η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή έφερε στο φως θέατρο, ιερά συγκροτήματα και έναν ελληνικό ιππόδρομο χωρίς αντίστοιχο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.