E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απάτη με πειρατεία συνδρομητικών καναλιών

Το ύψος της φοροδιαφυγής ανέρχεται σε 17.000.000 ευρώ

Απάτη με πειρατεία συνδρομητικών καναλιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/7/2015 | 14:04

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 49 και 28 ετών, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απάτη κατ' εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών, μέσω διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μιας ομάδας, που διέθετε προς πώληση σε τουριστικές περιοχές, δορυφορικούς δέκτες-αποκωδικοποιητές, φορτωμένους με παράνομο λογισμικό. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε χρήστης του παράνομου δέκτη συνδεόταν μέσω διαδικτύου σε συγκεκριμένο server, που βρισκόταν στο εξωτερικό, και είχε πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια σε Ελλάδα και εξωτερικό, χωρίς πληρωμή.

Παράλληλα, κατατέθηκαν σχετικές μηνύσεις, από δύο εταιρείες συνδρομητικών δορυφορικών καναλιών, κατά παντός υπευθύνου. Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη την περασμένη Πέμπτη σε περιοχή της Χαλκιδικής και ερεύνησε κατάστημα, που διατηρεί ο 49χρονος και στο οποίο ο 28χρονος εργαζόταν ως τεχνικός.

Στο χώρο αποθήκευσης του οχήματος του 49χρονου βρέθηκαν δύο διαδικτυακοί δορυφορικοί δέκτες, παράνομα τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι και στο χώρο του καταστήματος ένας ακόμα διαδικτυακός δορυφορικός δέκτης. Στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε USB και τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και για τη διερεύνηση του πελατολογίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 22.000 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς για να προσδιοριστεί η ζημιά τόσο των συνδρομητικών εταιρειών, όσο και του Ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα, διερευνάται και το ύψος της φοροδιαφυγής από την παράνομη δραστηριότητα,η οποία, σύμφωνα με εκτίμηση της μίας εκ των εταιρειών, ανέρχεται σε 17.000.000 ευρώ.Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.