E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Capital Controls: Ποιες ημέρες τα ΑΤΜ θα δίνουν τα 420 ευρώ

Νέα δεδομένα στις αναλήψεις

Capital Controls: Ποιες ημέρες τα ΑΤΜ θα δίνουν τα 420 ευρώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/7/2015 | 00:00

Χαλαρώνουν τα μέτρα σε ό,τι αφορά στις συνολικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ στο διάστημα μιας εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χαλάρωση δεν αφορά στο ποσό που παραμένει στα 420 ευρώ (7Χ60), αλλά στην ημέρα που μπορεί κάποιος να κάνει τη συγκεκριμένη ανάληψη.

Μέχρι τώρα η εβδομάδα «μετρούσε» από το Σάββατο έως την Παρασκευή της επόμενης εβδομάδας. Αν την Παρασκευή δεν πραγματοποιούσες την ανάληψη, τότε το... κοντέρ μηδένιζε και η εβδομάδα άρχιζε από την αρχή.

Σαν αποτέλεσμα είχαμε την περασμένη Παρασκευή ατελειώτες ουρές εμπρός από τα ΑΤΜ αλλά και επεισόδια ανάμεσα στους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι αλλάζει

Πλέον, οι πολίτες θα μπορούν να «σηκώνουν» από τα ΑΤΜ 420 ευρώ οποιαδήποτε ημέρα στη διάρκεια μίας εβδομάδας. Την απόφαση αυτή έλαβαν σήμερα μετά από συνεργασία ΤτΕ, ΕΚΤ και Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας υπουργική απόφαση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μην δημιουργηθούν ουρές την Παρασκευή, υπό το ενδεχόμενο να έσπευδαν μαζικά οι πολίτες προκειμένου να πάρουν τα 420 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεπώς, με τη νέα ρύθμιση οιαδήποτε ημέρα και στιγμή οι πολίτες θα μπορούν από τα ΑΤΜ να σηκώνουν σωρευτικά το παραπάνω ποσό.

Εάν, για παράδειγμα κάποιος τη Δευτέρα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση θα πρέπει να περιμένει μία εβδομάδα, προκειμένου να «σηκώσει» εκ νέου το ποσό των 420 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.
Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ (420 ευρώ - 60 ευρώ - 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Με τα ως άνω, δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο τέλος της εβδομάδας οι συνταξιούχοι και οι λοιποί καταθέτες για τη σωρευτική ανάληψη των καταθέσεων ή των συντάξεών τους.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.