E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πού είναι η Μπέτυ μετά το Μνημόνιο;

Η σύζυγος του πρωθυπουργού βάζει φωτιά στον ξένο Τύπο

Πού είναι η Μπέτυ μετά το Μνημόνιο;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/7/2015 | 00:00

Εν μέσω πολιτικής θύελλας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη από τη σύντροφό του, Μπέτυ. Ο ξένος Τύπος έχει αρχίσει να τρελαίνεται με τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γαλλικά και αγγλοσαξωνικά έντυπα δείχνουν πραγματικό πάθος, αιφνιδιαστικά, για την πρώτη κυρία της Ελλάδας. Πορτρέτα της εμφανίζονται συνεχώς πλέον σε περιοδικά και εφημερίδες και όλοι αναζητούν τον τρόπο να σκιαγραφήσουν μια γυναίκα που δεν δίνει συνεντεύξεις, ούτε τροφή στα κουτσομπολιά. Φαίνεται ότι η εξομολόγηση που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ευρωπαίο αξιωματούχο «Θα με χωρίσει η γυναίκα μου αν υπογράψω μνημόνιο» έμεινε για τα καλά στη μνήμη των ξένων δημοσιογράφων.

Είναι αξιοπρόσεκτο, ότι τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο όλο και λιγοστεύουν για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου – τα πρόσωπα που προσελκύουν τώρα το ενδιαφέρον είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Το περιοδικό Gala αφιερώνει στο τελευταίο του τεύχος μια ολόκληρη σελίδα στην Μπέτυ Μπαζιάνα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει το άρθρο:

«Αλλά γι' αυτήν την οπαδό της άκρας Αριστεράς, είναι δύσκολο ν' αποδεχθεί τις επιλογές του συζύγου της.
Δεν ανήκει στις Πρώτες Κυρίες που αγαπούν τα φώτα της δημοσιότητας. Η Περιστέρα Μπαζιάνα προτιμά τη μάχη μαζί με τον λαό, παρά τα χρυσάφια του πρωθυπουργικού μεγάρου. Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα στηρίζει τον άνθρωπό της, όσο της επιτρέπουν τα πιστεύω της, κρυμμένη στη σκιά.
Την ώρα που ο άντρας της σηκώνει το βάρος της Ελλάδας στους ώμους του, αυτή η 41χρονη Ελληνίδα προκαλεί ενδιαφέρον. Είναι δύσκολο να πει κανείς πού βρίσκεται η Μπέτυ αυτές τις ημέρες. Ακόμη και οι παπαράτσι –στους οποίους εξαπέλυσε λεκτική επίθεση, λέγοντάς τους ορθά-κοφτά πως το επάγγελμα που εξασκούν δεν είναι έντιμο– προτιμούν να παραμένουν αποτραβηγμένοι. Το περιοδικό Paris Match διερωτήθηκε, μάλιστα, μήπως εγκατέλειψε το οικογενειακό σπίτι μετά τις αναπάντεχες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Περιστέρα Μπαζιάνα συνάντησε τον άντρα της ζωής της όταν ήταν 13 ετών. Κατάγεται από οικογένεια στρατευμένων στην Αριστερά. Η έφηβη δεν άργησε να παρασύρει τον Αλέξη Τσίπρα στις διαδηλώσεις των φοιτητών. Ο έρωτάς τους φουντώνει γρήγορα, όσο και τα πολιτικά πιστεύω τους. Αρνούνται να παντρευτούν, παρότι ζουν σε μια χώρα που η θρησκεία το επιβάλλει. Είναι επίσημα σύντροφοι από το 2009. Ο Αλέξης και η Μπέτυ έχουν δύο παιδιά, τον Παύλο, 3 ετών και τον Ορφέα-Ερνέστο (προς τιμήν του Τσε), 5 ετών.

Οι φίλοι του ζευγαριού περιγράφουν τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού ως μια γυναίκα μαχητική, ισχυρογνώμων και δυναμική. Πρέπει να προσθέσει κάποιος σε αυτήν την περιγραφή και το επίθετο «αδιάλλακτη». Η Μπέτυ αρνήθηκε το καθεστώς της Πρώτης Κυρίας και δεν συμμετέχει σε κανένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα. Κατ' εξαίρεση, και ίσως για να πραγματοποιήσει ένα νεανικό της όνειρο, επισκέφθηκε με τον σύζυγό της τη Μόσχα, για να δει την Κόκκινη Πλατεία – ένα σημείο-φάρο μαχών, για μια γυναίκα που ο αγγλοσαξωνικός Τύπος αποκαλεί «η Κόκκινη Μπέτυ».

Και το περιοδικό VSD δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον: Αλέξης Τσίπρας: Η κρυφή ζωή του με την Μπέτυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους, ο πρωθυπουργός μπορεί να βασίζεται στη βοήθεια της συντρόφου του, Μπέτυς Μπαζιάνα, για να κρατήσει την πορεία του. Είναι ένα ζευγάρι που πάντα γοήτευε τον ελληνικό λαό», υποστηρίζει το γαλλικό περιοδικό VSD.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κλονιστεί, γιατί μπορεί να κέρδισε το δημοψήφισμα, δέκα ημέρες αργότερα, όμως, βρέθηκε αντιμέτωπος με τα μέτρα λιτότητας, για τα οποία συμφώνησε στις Βρυξέλλες και δεσμεύτηκε ότι θα τα περάσει από την Ελληνική Βουλή, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν τα πιστεύει.

«Κανείς δεν γνωρίζει αν υπήρξε κρεβατομουρμούρα, αν η Μπέτυ τα έψαλε στον Έλληνα πρωθυπουργό όταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών, εκεί όπου ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του σε ένα νέο Μνημόνιο», σημειώνουν με νόημα στις ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα ξένοι δημοσιογράφοι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρέας Μικρούτσικος: Υπέγραψε και αποκαλύφθηκε η νέα του τηλεοπτική στέγη μετά το MEGA

Χτες

Επιστροφή στις οθόνες για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος εντάσσεται και επίσημα στην ομάδα του OPEN.

Απόστολος Γκλέτσος: Τι αποκάλυψε για τον χωρισμό και την επανασύνδεση με την Ιζαμπέλα Αρβανίτη

Χτες

Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας μίλησε ανοιχτά για τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσαν στη σχέση τους, παραδεχόμενος ότι η ευθύνη ήταν και από τις δύο πλευρές.

Κηδεία Μάρως Κοντού: Ποιος έλειπε από το τελευταίο αντίο ‑ Η ηχηρή απουσία στο τελευταίο αντίο

Χτες

Η απουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου στην εξόδιο ακολουθία της σπουδαίας ηθοποιού δεν πέρασε απαρατήρητη, με συναδέλφους να αποκαλύπτουν πόσο βαριά βιώνει την απώλειά της.

Το ρύζι των ελληνικών γάμων: Η ελληνική πρωτοβουλία που αλλάζει ένα έθιμο αιώνων

Χτες

Κάθε χρόνο 200 τόνοι βρώσιμου ρυζιού καταλήγουν στα σκουπίδια μετά τους γάμους - μια ελληνική startup βρήκε τρόπο να στηρίξει τους παραγωγούς χωρίς να θίξει την παράδοση.

Οδηγός μηχανής «σόκαρε» το κέντρο της Αθήνας με το ασυνήθιστο «αξεσουάρ» του;

Χτες

Χιλιάδες προβολές συγκέντρωσε το βίντεο που καταγράφει έναν μοτοσικλετιστή να κυκλοφορεί στην Αθήνα με ένα τεράστιο φίδι τυλιγμένο στον λαιμό του.

Ποια ήταν η «κυρία με τα περιστέρια» του Home Alone 2 και τι αποκάλυψε για την υγεία της λίγο πριν φύγει

Χτες

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ιρλανδή ηθοποιός Brenda Fricker έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία κινηματογραφική κληρονομιά.

5 συγκλονιστικές διασώσεις που κόβουν την ανάσα – Δείτε τα βίντεο

Προχτές

Από έναν σέρφερ που έμεινε 20 ώρες στη θάλασσα μέχρι παγιδευμένα δελφίνια, έναν λύκο και ένα αρνί, πέντε δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης καταγράφηκαν σε βίντεο.

Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος που άφησε τον Αντετοκούνμπο να μιλήσει ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου

Προχτές

Η Trish Christakis του NBC 6 έκανε ερώτηση στα ελληνικά στην παρουσίαση του Greek Freak από τους Μαϊάμι Χιτ, με τον Γιάννη να αστειεύεται πως «της είπε ότι δεν τη συμπαθεί».

Παραμυθένιος γάμος για την ομογενή και συνεργάτιδα του Τραμπ, Αλεξάνδρα Βελέτση, στη Μύκονο

Προχτές

Η Αλεξάνδρα Βελέτση, διευθύντρια του Γραφείου Επισκεπτών του Λευκού Οίκου, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο «νησί των ανέμων» με τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Πέθανε η μητέρα της Κρις Τζένερ

Προχτές

Η Κρις Τζένερ ανακοίνωσε τον θάνατο της 91χρονης μητέρας της, Μέρι Τζο Σάνον, με συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Σάκης Κατσούλης: Τι συνέβη με την πεθερά του και γιατί βρέθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

Προχτές

Ο νικητής του Survivor συνόδεψε τη μητέρα της Μαριαλένας Ρουμελιώτη σε εξετάσεις

Κατερίνα Καινούργιου: Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της οικογένειάς της στην Πάρο

Προχτές

Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το πρώτο της οικογενειακό καλοκαίρι στην Πάρο μαζί με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και τη μικρή Ξένια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.