E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αναστασιάδης: Επιθυμώ το όνομα Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου

Tα πιο δύσκολα ζητήματα είναι το περιουσιακό και το εδαφικό ανέφερε

Αναστασιάδης: Επιθυμώ το όνομα Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/7/2015 | 15:45

Το όνομα που επιθυμώ από καρδιάς είναι Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σαμπάχ, λέγοντας ότι έχουν το ίδιο όραμα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού.

Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι υπάρχει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα προς το παρόν για τις διαπραγματεύσεις. Όπως είπε, τα πιο δύσκολα ζητήματα είναι το περιουσιακό και το εδαφικό. Σημείωσε παράλληλα ότι σε κάποια θέματα δεν επιτεύχθηκε συμφωνία ακόμη, προσθέτοντας ότι κάποια θέματα συμφωνήθηκαν ενώ κάποια παραμένουν άλυτα.

"Το σημαντικό είναι και οι δύο ηγέτες να έχουν το ίδιο όραμα και νομίζω ότι και οι δύο ηγέτες έχουν το ίδιο όραμα. Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία λαμβάνοντας υπόψη τις αμοιβαίες ανησυχίες μας", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ανέφερε ότι έχει απόλυτο σεβασμό για τον τέως Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου αλλά με τον Μουσταφά Ακιντζί έχουν το ίδιο όραμα. "Οι απόψεις μας για την επίλυση του Κυπριακού είναι σχεδόν οι ίδιες και το όραμά μας για την επίλυση του Κυπριακού είναι σχεδόν το ίδιο", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Για το τουρκικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι είναι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τουρκικά πολιτικά κόμματα στο θέμα του Κυπριακού, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει την ανάγκη για επίλυση του Κυπριακού.

"Θέλω να πω ότι ο Ερντογάν είναι ένας ιστορικός ηγέτης για την Τουρκία", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης και στα δημοσιεύματα που φέρουν τους δύο ηγέτες να τείνουν προς το όνομα Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος. "Έχει λεχθεί ότι το όνομα που συζητούμε με Ακιντζί είναι το Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Το όνομα που επιθυμώ από καρδιάς είναι Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κληθείς να στείλει ένα μήνυμα προς την ¶γκυρα από Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε:

"Αναμένουμε στήριξη από την Τουρκία για τις προσπάθειές μας με τον Μουσταφά Ακιντζί. Επιθυμούμε επίσης η ¶γκυρα να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι "η επίλυση του Κυπριακού θα ωφελήσει επίσης την Τουρκία. Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα θα διορθωθούν ως αποτέλεσμα της ειρήνης. Ο δρόμος για την ειρήνη και ο δρόμος για παροχή φυσικού αερίου θα ανοίξει. Η επιτυχία των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο θα επηρεάσει θετικά όλες τις χώρες της περιοχής και το κυπριακό κράτος θα αποτελέσει παράδειγμα στην περιοχή. Και το πιο σημαντικό, οι Ηνωμένες πολιτείες Κύπρου οι οποίες θα είναι εντός της ΕΕ θα είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας".
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/253279/anastasiadis-epithymo-to-onoma-inomenes-politeies-kyprou#sthash.maPlgYkz.dpuf

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.