Λαφαζάνης: Υπάρχουν 35 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα για να πάμε σε εθνικό νόμισμα
Εχουμε δικτατορία του ευρώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 31/7/2015 | 00:00
Λέγοντας ότι δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία του ευρώ, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος και από αυτό το βήμα επέμεινε ότι υπάρχουν 35 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μερικά από τα βασικά σημεία της τοποθέτησης Λαφαζάνη:
- «Πρέπει από τα πρακτικά να αφαιρεθούν πράγματα, ότι δηλαδή το μυστικό plan b σημαίνει πραξικόπημα και ότι αν ίσχυαν αυτά που λέει κάποιος σύντροφός μας θα ήταν η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο»
- «Κανείς δεν κρατάει κανένα αριστερόμετρο. Δεν υπάρχουν αριστερόμετρα».
- «Αυτό το κόμμα όλοι το έχουμε πονέσει και το κόμμα αυτό και το προηγούμενο απ' αυτό, δηλ. το ΣΥΝ και τα έχω πονέσει πολύ, παρά το ότι ήμουνα διαφωνών»
- «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ενότητα για να πάει μπροστά η χώρα, για να πάει μπροστά η Αριστερά, γι αυτό κάποιοι δίνουμε τη μάχη. Για να μη πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό τέλμα»
- «Θα οδηγηθούμε σε εξευτελισμό αν θεσμοθετήσουμε τη μνημονιακή πολιτική και αν συνομολογήσουμε ένα τρίτο μνημόνιο. Έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό, δεν υπάρχει δημοκρατία»
- «Στην πραγματικότητα αν θέλουμε να ορίσουμε το πολίτευμα μας έχουμε δικτατορία του ευρώ. Επικρατεί ο ευρωμονόδρομος, δεν έχουν σημασία τα δημοψηφίσματα και το ερώτημα είναι θα το ανεχτούμε;».
- «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία που έχω ακούσει ποτέ, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Βεβαίως η εναλλακτική λύση δεν είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία»
- Είπε ότι την εναλλακτική λύση ορισμένοι δεν την θέλουν και αυτό συνιστά πολιτικό πρόβλημα, καθώς «έχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτική πίστη».
- «Δεν βλέπουμε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι θανατηφόρες;» είπε και διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να διαπραγματευόμαστε, αν λέμε ότι η εναλλακτική λύση είναι κόλαση.
- «Υπάρχουν 35 δισ. Ευρώ σε χαρτονομίσματα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τη μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα. Και ποιος ξέρει πόσα αλλά υπάρχουν σε στρώματα και θυρίδες».
- Επικαλούμενος στοιχεία έκανε λόγο για πλεονασματικά ισοζύγια αγαθών και υπηρεσιών και τρεχουσών συναλλαγών και είπε ότι «οι κίνδυνοι από την εναλλακτική λύση» που ορισμένοι επικαλούνται, συνιστούν «μύθο, γιατί ποτέ δεν συζητήσαμε».
- Πρόσθεσε ότι ακόμα και τώρα η συζήτηση μπορεί να γίνει, διότι «η εναλλακτική λύση θα χρειαστεί τις επόμενες μέρες».
Χαρακτήρισε την σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου, αφού ψηφίσει την συμφωνία η Βουλή, «κοροϊδία», διότι, «με την θηλιά στον λαιμό θα κληθεί το Συνέδριο να επικυρώσει τετελεσμένα».
«Τέτοια δημοκρατία θέλουμε στο κόμμα; Την δικτατορία του ευρώ; Να την χαιρόμαστε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για ακόμη περισσότερα νέα, μπείτε στην ροή ειδήσεων του E-Daily.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία
Χτες
Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων
Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης
Χτες
Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών
Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ
Χτες
Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς
Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές
Χτες
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης
Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram
Χτες
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό
Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»
Χτες
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος
Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI
Χτες
Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί
Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα
Χτες
Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση
Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού
Χτες
Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.
Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο
Χτες
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία
Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες
Χτες
«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»
Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς
Χτες












