E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

37ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης

37ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/8/2015 | 00:00

Το Πολιτιστικό Σωματείο “Οι Φίλοι της Σαντορίνης” προσκαλεί για 37η συνεχή χρονιά το εκλεκτό και αγαπητό του κοινό στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, στον ωραιότατο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού στα Φηρά και προτείνει έξι συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την εναρκτήρια συναυλία την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 θα δώσει και φέτος η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Σαντορίνης υπό την διεύθυνση του διαπρεπούς αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, με σολίστ τον εξέχοντα Σλοβένο βιολοντσελίστα Μίλος Μλέινικ στο κοντσέρτο σε Σι υφ. μειζ. του Μποκερίνι και την πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια στο Κοντσέρτο σε ρε ελάσ. του Μπαχ. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η εμπνευσμένη σύνθεση “Εξαϋλωμένη Νύχτα” του ¶ρνολντ Σενμπέργκ.

Ένα λαμπρό ελληνικό συγκρότημα μουσικής δωματίου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, θα εμφανισθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου με έργα για Κουαρτέτα Εγχόρδων των Σούμπερτ, Ντβόρζακ και Πιατσόλα και σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης μεσόφωνο Ειρήνη Τσιρακίδου θα ερμηνεύσουν την άρια του Μπαχ “Ευσπλαχνήσου με... Θεέ μου!..” από τα κατά Ματθαίον Πάθη και “Το Ηλιοβασίλεμμα” του Οτορίνο Ρεσπίγκι.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ακολουθεί μία βραδιά αυτοσχεδιασμών τζαζ με δύο ιερά τέρατα της ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής της τζαζ, τον έξοχο σαξοφωνίστα Στράτο Βουγά και τον κορυφαίο πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη, πλαισιωμένους από δύο ταλαντούχους νέους μουσικούς, τον Κίμωνα Καρούτσο στο μπάσο και τον Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, θα απολαύσουμε δύο θαυμάσιους καλλιτέχνες από την Θεσσαλονίκη, τον βιολιστή Σίμο Παπάνα και την σύζυγό του πιανίστα Ντανιέλα Νταμιάνοβα σε τρεις σονάτες αριστουργήματα για βιολί και πιάνο του Μότσαρτ K.V 379, την 1η σονάτα του Φωρέ και την περίφημη σονάτα Κρώιτσερ του Μπετόβεν . Ακολουθεί μία συναυλία λυρικού τραγουδιού την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Δύο υπέροχες φωνές, σαν μία ψυχή, η Χριστίνα Γιαννακοπούλου και η Θεοδώρα Μπάκα, μαζί με τον εξαίρετο πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, θα προσφέρουν μια βραδιά με τραγούδια - ντουέτα μεγάλων συνθετών του διεθνούς κλασσικού ρεπερτορίου, Πέρσελ, Ροσσίνι, Σούμαν, Μέντελσον, Σαιν-Σανς, Λαλό, Μπρίτεν αλλά και Ελλήνων συνθετών περασμένων γενεών, Ξύνδα, Ροδίου, Ξανθόπουλου...

Στην τελευταία μας συναυλία, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζουμε ένα ρεσιτάλ πιάνου της πολυβραβευμένης νεαρής πιανίστας Μαρίας Μάτσο από το Μόναχο. Τιμημένη με ολόκληρη σειρά βραβείων των μεγαλύτερων και δυσκολότερων διαγωνισμών του κόσμου, πρόσφατα, αναδείχθηκε και νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού πιάνου Grand Prix - Μαρία Κάλλας της Αθήνας. Θα ερμηνεύσει έργα των Τσαϊκόφσκι (Ντούμκα), Σοπέν (1η Μπαλλάντα), Στραβίνσκι (Το πουλί της φωτιάς) και θα κλείσει το Φεστιβάλ μας με δύο πολυαγαπημένες σονάτες του Μπετόβεν, την σονάτα “υπό το Σεληνόφως” και την “Απασιονάτα”.

 

Αθηνά Καποδίστρια - Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Καλλιτενική Διευθύντρια

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 6 μέρες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Πριν 3 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 3 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Πριν 4 εβδομάδες

Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Πριν 4 εβδομάδες

Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Πριν 4 εβδομάδες

H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Πριν 4 εβδομάδες

ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Πριν 5 εβδομάδες

ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Πριν 5 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Πριν 5 εβδομάδες

Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!

Το Plastiras Lake Festival έφτασε! Δες το full πρόγραμμα και κλείσε εισιτήριο!

Πριν 6 εβδομάδες

Τώρα μένει μόνο να φτάσεις εσύ στην παρέα μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.