E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απάτη με «πυραμίδα» στη Θεσσαλονίκη και θύματα επιχειρηματίες

Yπερβαίνει τις 80.000 ευρώ

Απάτη με «πυραμίδα» στη Θεσσαλονίκη και θύματα επιχειρηματίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/8/2015 | 00:00

Απάτη, το ύψος της οποίας υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, μέσω "πυραμίδας" την οποία είχαν στήσει επιτήδειοι, υποσχόμενοι στα θύματά τους, που στο σύνολό τους είναι επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους, εύκολα κέρδη και πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε ένα δαιδαλώδες επιχειρηματικό πρόγραμμα, αποκάλυψε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε ανδρόγυνο Αυστριακών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, που εκτός από το ζευγάρι των αλλοδαπών, περιλαμβάνει και τρεις Έλληνες. Σχεδόν μέσα σε μία 3ετία, και ειδικότερα από το Νοέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2013, τα πέντε εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι εξαπάτησαν τουλάχιστον είκοσι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μυτιλήνη και τα Μέγαρα Αττικής.

Ως "όχημα" της δράσης τους, παρουσίαζαν πέντε εταιρίες, διεθνούς βεληνεκούς, μία εκ των οποίων -κατά την Αστυνομία- αποτελούσε υποκατάστημα επιχείρησης με έδρα την Αυστρία, ενώ η ταυτότητα των υπολοίπων ερευνάται. Ο 50χρονος Αυστριακός και η 46χρονη σύζυγός του εμφανίζονταν κατά περίπτωση ως διαχειριστές και νόμιμοι εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών, με τις οποίες υποτίθεται ότι θα συνεργάζονταν τα θύματα δια μέσω ενός πολύπλοκου και σκοπίμως δυσνόητου -όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία- προγράμματος που αποδείχθηκε ανύπαρκτο.

Πιο ειδικά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της "πυραμίδας" και με δέλεαρ το εύκολο και μεγάλο κέρδος, οι επιτήδειοι έπειθαν τους ανυποψίαστους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν με αρχικό χρηματικό κεφάλαιο στο υποτιθέμενο πρόγραμμα, το οποίο δήθεν θα τους καθιστούσε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων - συμβεβλημένων με τις παραπάνω εταιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κατηγορούμενοι υπόσχονταν στους παθόντες, τους οποίους συναντούσαν σε σεμινάρια και εκδηλώσεις που οργάνωναν για τον σκοπό αυτό, ότι χάρη στη συνεργασία αυτή θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους και ότι θα εξασφάλιζαν έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στην αγορά προϊόντων μεταξύ των δήθεν συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.

Προκειμένου δε να πείσουν τους παθόντες, τους παρείχαν διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν από το πρόγραμμα κι ότι θα έπαιρναν πίσω το αρχικό τους κεφάλαιο.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που φέρονται ότι αποκόμισαν κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα ανέρχεται σε 81.071 ευρώ, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ατόμων που εξαπατήθηκαν από τους ίδιους. Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Σήμερα

Η διήμερη παράταση που είχε δοθεί λόγω όγκου αιτήσεων τελειώνει σήμερα

Ξεκινούν οι αναστηλώσεις στην Αγία Σοφία

Σήμερα

Πώς θα την προστατεύσουν από μελλοντικούς σεισμούς

14 ετών η νεαρή που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη σε πεζοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και αναζητούνται τα στοιχεία της ταυτότητάς της

Αδέρφια Μενέντεζ: Μειώθηκε η ποινή για τη δολοφονία των γονιών τους – Πιο κοντά στην αποφυλάκιση

Σήμερα

Οι Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς αναστολή για τη δολοφονία των γονιών τους το 1989

Πληθυσμός αφρικανικού χαμαιλέοντα στην παραλία της Καλόγριας στην Αχαΐα

Σήμερα

Έντεκα χρόνια μετά την τελευταία παρατήρηση, νέα ευρήματα ενισχύουν τις ενδείξεις για μόνιμη παρουσία του σπάνιου είδους στην περιοχή

Viral βίντεο: Ο Τραμπ αρνείται να πιει καφέ στη Σαουδική Αραβία

Σήμερα

Πυροδότησε θεωρίες συνωμοσίας για δηλητηρίαση

Καρατομείται η γυμνασιάρχης στην Αχαΐα που έβαζε μαθητές να ζητούν γονατιστοί συγγνώμη

Σήμερα

Γονείς κατήγγειλαν τη γυμνασιάρχη για πρωτοφανείς και μη παιδαγωγικές τιμωρίες

Pfizergate: Η Κομισιόν παραβίασε τους κανόνες διαφάνειας με τα SMS της Φον ντερ Λάιεν

Σήμερα

Η Κομισιόν παραβίασε τους κανόνες διαφάνειας με τα SMS της Φον ντερ Λάιεν, όπως αποφάσισε την Τετάρτη το ευρωπαϊκό δικαστήριο

Τέμπη: Νέα ποινική δικογραφία στη Βουλή για Μητσοτάκη, Σταϊκούρα, Οικονόμου και Ταχιάο

Σήμερα

Nέα ποινική δικογραφία έφτασε την Τετάρτη (14.05.25) στη Βουλή για την υπόθεση των Τεμπών

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός: Τι προβλέπει η τροπολογία για τις οικοδομικές άδειες μετά τις υποδείξεις του ΣτΕ

Σήμερα

Στη Βουλή η τροπολογία, τι προβλέπει η διάταξη του υπουργού Ενέργειας Σταύρου Παπασταύρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.