E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέο κόμμα προαναγγέλλει ο Λαφαζάνης

Θα εκφράζει ένα νέο αντιμνημονιακό μέτωπο και το «Όχι» του δημοψηφίσματος

Νέο κόμμα προαναγγέλλει ο Λαφαζάνης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/8/2015 | 12:09

Την πρώτη κίνηση για την δημιουργία νέου κόμματος που θα εκφράζει ένα νέο αντιμνημονιακό μέτωπο και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σε κοινή δήλωση που έκανε πριν από λίγο με στελέχη διαφόρων κινήσεων εντός και εκτός Αριστερής Πλατφόρμας καλεί σε «ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη». Την δήλωση υπογράφει και ο επικεφαλής της ΔΕΑ Αντώνης Νταβανέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κίνηση αυτή γίνεται λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης και την ψηφοφορία στην ολομέλεια της βουλής για τη νέα συμφωνία και ενώ οργιάζουν οι πληροφορίες ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας ενδέχεται να ανεξαρτητοποιηθούν απόψε.

Στην δήλωση τονίζεται ότι «ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας» και προστίθεται ι ότι «για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους». Επίσης οι υπογράφοντες, καλούν «στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη» και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι «ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει».

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο, τονίζεται, σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπογράφοντες αναφέρουν ότι σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Σύμφωνα με τη θέση τους, «το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη».

Την δήλωση υπογράφουν οι Βερναρδάκης Αλέκος που προέρχεται από την Κομμουνιστική Ανανέωση, ο Γαλάνης Νίκος πρώην στέλεχος της ΚΟΕ, ο Μαντάς Παναγιώτης από το ΔΗΚΚΙ, ο Αντώνης Νταβανέλος από τη ΔΕΑ, ο Παγιάτσος Ανδρέας από το «Ξεκίνημα», ο Σακελλαρόπουλος Σπύρος από την ΑΡΑΝ, ο Σαραφιανός Δημήτρης από την Ριζοσπαστική Συσπείρωση και οι Κάβουρας Δημήτρης, Καλτσώνης Δημήτρης, Σουάνη Μαρία, Τζήμας Θέμης, Χήτας Λάμπρος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.