E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανοίγει ο δρόμος για διαγραφή μικρών οφειλών έως 20.000 ευρώ

Η ρύθμιση αφορά χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο

Ανοίγει ο δρόμος για διαγραφή μικρών οφειλών έως 20.000 ευρώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/8/2015 | 10:26

Εφτά κριτήρια απαιτούνται για τη διαγραφή-εξπρές οφειλών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες και Δημόσιο, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, μαζί με τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης με τους θεσμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνεται στον Νόμο Κατσέλη και επιτρέπει σε έναν ικανό αριθμό οφειλετών να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να διεκδικήσουν τη διαγραφή ακόμη και ολόκληρου του ποσού που οφείλουν, αρκεί να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Τα κριτήρια που απαιτούνται για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση είναι εφτά:

  1. Κατά την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης, να μην διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας κατά την τελευταία τριετία, πριν την κατάθεση της αίτησης.
  2. Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, είτε ως δικαιούχου, είτε ως συνδικαιούχου, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, να μην υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ.
  3. Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στη αίτησή του θα αφορούν το σύνολό τους και όχι κάθε οφειλή ξεχωριστά.
  4. Το ύψος των οφειλών να μην υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων, των εξόδων και των προσαυξήσεων.
  5. Να μην υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.
  6. Τα πάσης φύσεως εισοδήματά του καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους, πριν την ημέρα της επικύρωσης, να είναι μηδενικά.
  7. Να είναι συνεργάσιμος ο δανειολήπτης, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.

Σε άλλες διατάξεις της ίδιας τροπολογίας προβλέπεται η δυνατότητα του δανειολήπτη, μέσα από τις διατάξεις του Ν3869/2010 για τη ρύθμιση ή τη διαγραφή χρεών προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους και άλλους δημόσιους οργανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης, τα οικονομικά ασθενέστερα και υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εφόσον κερδίσουν την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο, θα απαλλάσσονται σε πρώτη φάση από τα χρέη τους για 18 μήνες και εφόσον παρέλθει ένα διάστημα δυόμισι ετών και δεν έχει μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση, θα έχουν τη δυνατότητα να απαλλάσσονται πλήρως.

Όπως υπολογίζεται, η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά περίπου 35.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Τονίζεται πως εφόσον ο οφειλέτης κερδίζει την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο και επιβληθεί η 18μηνη απαλλαγή του από την υποχρέωση καταβολών, θα πρέπει σε αυτό το διάστημα να, αν μεταβληθούν τα περιουσιακά του στοιχεία, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του, να ενημερώνει ανά τρίμηνο τη γραμματεία του Ειρηνοδικείου στο οποίο είχε κατατεθεί ο φάκελός του. Εφόσον δεν ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία ή αποδειχθεί από τον έλεγχο που θα διενεργηθεί ότι είχε υποβάλει ψευδή στοιχεία, θα κηρύσσεται έκπτωτος και θα εφαρμόζονται εκ νέου τα καταδιωκτικά μέτρα εναντίον του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισχυρή έκρηξη στο Κάιρο μετά την άφιξη Τραμπ στο Σαρμ ελ Σέιχ ‑ Βίντεο

Σήμερα

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές από τοπικά μέσα, η έκρηξη σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση

Βίντεο: 45χρονος με τσεκούρι σπάει αυτοκίνητο και σπίτια, συνελήφθη στα Βριλήσσια

Σήμερα

Ο 45χρονος είναι γνώριμος των Αρχών αφού έχει απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά

Η Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα τεσσάρων ομήρων των οποίων τα πτώματα θα παραδοθούν σήμερα

Σήμερα

Έντονη διαμαρτυρία των οικογενειών των θυμάτων και των ομήρων

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αγωνιστεί στο πλουσιότερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο

Σήμερα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος στο «Six Kings Slam», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας κι είναι το πλουσιότερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο.

Απελευθερώθηκε και ο Εβιατάρ Ντέιβιντ, ο όμηρος που αναγκάστηκε να σκάψει τον τάφο του

Σήμερα

Στο βίντεο φαινόταν να σκάβει και να λέει στην κάμερα πως πεινάει

Λαμία: Καθηγήτρια κατέρρευσε μπροστά στους συναδέλφους της και κατέληξε λίγο αργότερα

Σήμερα

Η άτυχη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της μπροστά στα μάτια των συναδέλφων της

Live η ιστορική ομιλία του Τραμπ στην Κνεσέτ

Σήμερα

«Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους Τραμπ» είπε ο πρόεδρος της Κνεσέτ

Αποτάχθηκαν ο αστυνομικός της Βουλής και η σύζυγός του που κατηγορούνται για κακoπoίηση των παιδιών τους

Σήμερα

Ο αστυνομικός της Βουλής, που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης και η αστυνομικός σύζυγος του απουσίαζαν από τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.