E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές τον Σεπτέμβριο ψήφισε το Μαξίμου

Ο Τσίπρας πετάει το γάντι στους διαφωνούντες

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές τον Σεπτέμβριο ψήφισε το Μαξίμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/8/2015 | 00:00

Το γάντι στους διαφωνούντες πετά το μέγαρο Μαξίμου καθώς όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες ο κύβος ερρίφθη: Το πρωθυπουργικό επιτελείο αποφάσισε να πάει σε εκλογές αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 162 βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού «Θέλουμε και τους 162 ούτε με 115 ούτε με 130 στέκεται η κυβέρνηση».

Ετσι κατά την διάρκεια της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση θα κριθεί το αν και πότε θα στηθούν οι πρόωρες κάλπες.

Οι εκλογές, με αυτά τα δεδομένα θα γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου με τις πιθανότερες ημερομηνίες που εξετάζονται να είναι τρεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  1. Το αργότερο: Στις 27/9
  2. Το πιθανότερο: Στις 20/9
  3. Εκλογές-εξπρές: Στις 13/9

Οπως ανέφεραν δύο στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στο Mega έχει «κλειδώσει» η απόφαση να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές εφόσον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 162 βουλευτές.

«Θέλουμε και τους 162 ούτε με 115 ούτε με 130 στέκεται η κυβέρνηση» λένε και υπενθυμίζουν: «Αλλωστε, έρχονται προς ψήφιση 6 εφαρμοστικοί νόμοι. Θα τους ψηφίσει η πλευρά Λαφαζάνη; Απίθανο. Αρα..;».

Σε ερώτηση αν έχει ασκήσει «βέτο» η πλευρά των δανειστών, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν: «Καθόλου. Μάλιστα αν δείτε τις δηλώσεις Σόιμπλε το έχουν αποδεχθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν μάλιστα Ανίκα Μπράικχαρτ, όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ελλάδα, απάντησε: «Γνωρίζουμε τις φήμες αλλά δεν σχολιάζουμε τα εσωτερικά κρατών μελών».

Οσο για το εάν η κυβέρνηση είναι έτοιμη, η απάντηση των συνεργατών Τσίπρα, δείχνει πολλά: «Χαρτί για τα ψηφοδέλτια μπορείς να παραγγείλεις μόνο αν προκηρυχθούν εκλογές. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...» λένε.

Το Μαξίμου δεν δείχνει να κάμπτεται ούτε από το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να αλλάζουν ρώτα, όπως οι κυρίες Βασιλική Κατριβάνου και Ηρώ Διώτη που είχαν καταψηφίσει το τρίτο μνημόνιο αλλά δήλωσαν ότι θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλουμε και τους 162 όλα τα άλλα είναι προσωρινά που δεν δίνουν καθαρή εικόνα για να κυβερνήσει ουσιαστικά η κυβέρνηση» τονίζουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Ποιοι πήραν την απόφαση

Σύμφωνα με το Mega την απόφαση για πρόωρες εκλογές έλαβε το στενό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα: Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο γραματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη όπως και το μέλος της ΚΕ Στέλιος Παπάς (πατέρας του υπουργού Επικρατείας) επιχειρηματολόγησαν υπέρ των πρόωρων εκλογών.

«Είναι αναπόφευκτες οι εκλογές, είτε τώρα είτε σε δύο μήνες» ήταν το σκεπτικό. Η μόνη ένσταση που διατυπώθηκε είναι μήπως υπάρξει αντίδραση από τους δανειστές, κάτι που δεν φαίνεται προς το παρόν.

Η απάντηση της Αριστερής Πλατφόρμας

Η Αριστερή Πλατφόρμα πάντως, έσπευσε να απαντήσει στους σχεδιασμούς του μεγάρου Μαξίμου, με μια σειρά πύρινων άρθρων στον ιστότοπο iskra.gr. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι αν ισχύουν οι σχεδιασμοί περί ψήφου εμπιστοσύνης, τότε ο Αλέξης Τσίπρας το κάνει για να εκθέσει - και εντέλει να διαγράψει - τους διαφωνούντες και να πάει σε εκλογές-εξπρές, λόγω τις ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησής του. Δηλώνουν δε πως «είναι μακριά νυχτωμένοι» όσοι εκτιμούν ότι θα εκθέσουν τους βουλευτές που ψήφισαν «Οχι» χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν αυτό σημαίνει ότι σε μια κίνηση τακτικής η Αριστερή Πλατφόρμα δεν θα δώσει το άλλοθι στον Τσίπρα για διαγραφές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Σήμερα

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Σήμερα

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Οι ωκεανοί έσπασαν νέο ρεκόρ θερμοκρασίας – Τι σημαίνει για καταιγίδες, θάλασσες και κλίμα

Σήμερα

Οι ωκεανοί του πλανήτη κατέγραψαν το Σάββατο την υψηλότερη μέση θερμοκρασία επιφάνειας που έχει μετρηθεί ποτέ, φτάνοντας τους 21,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Κορυδαλλός: Αγριος ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό Αθήνας

Σήμερα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η αρχή του επεισοδίου έγινε όταν επιβάτιδα ανέφερε στον σταθμάρχη ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση από άνδρα.

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

Δολοφονία 45χρονης στη Νέα Σμύρνη: Την κλότσησε δύο φορές και τη σκότωσε με μία σφαίρα στο κεφάλι

Σήμερα

Ο 48χρονος περίμενε την 45χρονη έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, μόλις η γυναίκα άνοιξε την πόρτα της εισόδου, εκείνος μπήκε μαζί της στο εσωτερικό του κτιρίου - Όσα ακολούθησαν εκτυλίχθηκαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.