E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου

Καρκινικά κύτταρα μετατρέπονται πάλι σε υγιή

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/8/2015 | 00:00

Η έρευνα γίνεται αυτήν τη στιγμή στη Φλόριδα, στην περίφημη κλινική Mayo, και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο, η οποία, περιγράφοντάς τη σχηματικά, είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα, και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν το software του καρκίνου, τον κώδικά του, και μπορούν έτσι να επέμβουν στη λειτουργία του, ακόμα και να τον κλείσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν τη λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτήν τη νέα μέθοδο. Η μέχρι τώρα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο είναι κατά κύριο λόγο η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, με τις χημειοθεραπείες.

Όμως σ' αυτήν τη νέα προσπάθεια, και χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτεΐνη PLEKHA7, οι επιστήμονες είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσουν τα καρκινικά κύτταρα, να τα καθαρίσουν από τον καρκίνο, και να μετατρέψουν τα ίδια σε υγιή πλέον.

Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι οι πρώτες ενδείξεις, ακόμα και από πολύ επιθετικούς καρκίνους, είναι ενθαρρυντικές. Πιστεύει δε, ότι πολύ σύντομα η μέθοδος θα αποδειχθεί αποτελεσματική σε πολλές μορφές καρκίνου, ιδίως στον πολύ επικίνδυνο καρκίνο στον πνεύμονα, όμως ίσως είναι λιγότερο επιτυχής σε καρκίνους που σχετίζονται με το αίμα.

Η μέθοδος είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα δοκιμαστεί σε επιλεγμένους ασθενείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Όμως, ανοίγει μία εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα του καρκίνου, και αφήνει πολλές υποσχέσεις για την οριστική απαλλαγή του ανθρώπου από μια αρρώστια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δηλητηρίαση από αλκοόλ: 1.650 ανήλικοι κατέληξαν σε νοσοκομεία

Χτες

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την έκταση που έχει πάρει η κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους στη χώρα μας.

Ιδιωτικό τζετ πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση χωρίς μπροστινό τροχό στο Οχάιο – Βίντεο κόβει την ανάσα

Χτες

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο πιλότος διατήρησε τη μύτη του αεροσκάφους ψηλά, αποτρέποντας τα χειρότερα

Πρώην στέλεχος της Frontex προειδοποιεί: «Εμφύλιος πόλεμος θα ξεσπάσει στις μεγαλουπόλεις της Γερμανίας»

Χτες

Ανησυχητικές προειδοποιήσεις για το μέλλον της Ευρώπης εκπέμπει ο αναλυτής ασφαλείας και πρώην στέλεχος της Frontex, Γιαν Σόλγουιν, τονίζοντας ότι από το 2015 έως σήμερα ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει στη μεταναστευτική πολιτική της Ένωσης

Σέριφος: Σε 90 δευτερόλεπτα διέρρηξαν τη Μονή Ταξιαρχών ‑ Αρπαξαν δεκάδες τάματα

Χτες

Τρεις διαρρήκτες χρειάστηκαν μόλις 90 δευτερόλεπτα για να εισβάλουν στην ιστορική Μονή Ταξιαρχών στη Σέριφο και να απομακρύνουν δεκάδες πολύτιμα τάματα.

Ελεύθερος αφέθηκε ο ταξιτζής που τραυμάτισε βαριά τον 39χρονο στη Βούλα: «Με αποπροσανατόλισε το GPS»

Χτες

Θεωρούσε πως η αναστροφή στο συγκεκριμένο σημείο επιτρεπόταν

Μύκονος: Συνελήφθη 23χρονος μετά από καταγγελία 18χρονης Ιταλίδας για βiασμό σε beach bar

Χτες

Συναγερμός σήμανε στη Μύκονο, μετά την καταγγελία μιας 18χρονης Ιταλίδας τουρίστριας για βιασμό σε γνωστό beach bar του νησιού.

Επιδόματα εορτών και αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους: «Όχι» από το ΣτΕ ‑ Τι αναφέρει η απόφαση

Χτες

Επρόκειτο για αγωγή δημοσίου υπαλλήλου ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με τον ενάγοντα να διεκδικεί δύο επιπλέον βασικούς μισθούς ετησίως

Καύσωνας: «Ό,τι δεν έκανε ο καιρός όλο το καλοκαίρι, θα το κάνει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου»

Χτες

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας

Εντυπωσιακή αναγκαστική προσγείωση ιδιωτικού τζετ χωρίς μπροστινό τροχό

Χτες

Λόγω βλάβης στον μπροστινό τροχό, ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος κρατώντας τη μύτη ψηλά, στηριζόμενος μόνο στους πίσω τροχούς

Τουρκία: Έτοιμη για εξορύξεις φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Συρία

Χτες

Γεωτρήσεις εξερεύνησης πραγματοποιεί η Τουρκία και στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.