E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πάμε για νύχτα αγωνίας στις 20 Σεπτεμβρίου

Νέα δημοσκόπηση: Στο 0,4% κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/9/2015 | 17:24

Την πεποίθηση των ψηφοφόρων και τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι οδηγούμαστε σε εκλογές-θρίλερ με αβέβαιο αποτέλεσμα έρχεται να ενισχύσει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που φέρνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε διαφορά πιο μικρή από ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά, η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων κλείνει μόλις στο 0,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρόθεση ψήφου και τη ΝΔ να ακολουθεί με 22,6%.

Ακολουθούν:
- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,1%
- ΚΚΕ 5,5%
- ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,4%
- ΠΑΣΟΚ 4,2%
- Λαϊκή Ενότητα 3,9%
- Ένωση Κεντρώων 3,6%
- ΑΝΕΛ 2%
- ΑΛΛΟ 3,5%
- ΛΕΥΚΟ 2,2%
- ΑΠΟΧΗ 5%
- ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 14%

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ





Καθώς φαίνεται, η έκπληξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η Ένωση Κεντρώων, με το ποσοστό του να του δίνει εισιτήριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στάσιμο και η ΔΗΜΑΡ δεν βρίσκεται πουθενά στον εκλογικό χάρτη.

Σταθερά, αλλά χαμηλά είναι τα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ανοδικά κινείται το ΚΚΕ.

Αντίθετα, ραγδαία είναι η πτώση των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά έναν -δυνητικό- κυβερνητικό εταίρο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του newsit.gr.

Εικόνα δημοσκοπικού θρίλερ

Σε κάθε περίπτωση, είναι γεγονός ότι το δεύτερο δημοσκοπικό κύμα βρίσκει σε ακόμη πιο οριακά επίπεδα τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελαφρύ προβάδισμα που διατηρούσε σε όλες τις μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ακόμη πιο συρρικνωμένο στις νέες έρευνες που ξεκίνησαν να «τρέχουν» από την αρχή της εβδομάδας και θα δουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Είναι ενδεικτικό ότι στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και διενεργήθηκε από μία εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών, προέκυψε «ισοπαλία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Τόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα όσο και το κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, συγκεντρώνουν και τα δύο ποσοστό 24%. Η ίδια έρευνα δείχνει κατά πληροφορίες βελτίωση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προέδρου της ΝΔ.

Η κοινή συνισταμένη που εξάγεται από τα πρώτα ευρήματα του νεώτερου δημοσκοπικού κύκλου είναι αφενός η καθήλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που, κατά τους αναλυτές, είναι πρωτοφανή για κόμμα που κυβέρνησε επτά μήνες και αφετέρου η σημαντική βελτίωση του ηγετικού προφίλ του αρχηγού της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
   
Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης στα λεγόμενα «ποιοτικά» στοιχεία των μετρήσεων όχι μόνον κάλυψε την απόσταση που τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά φαίνεται ότι υποσκελίζει τον τέως πρωθυπουργό σε ερωτήματα για το ποιος εγγυάται καλύτερα την ευρωπαϊκή προοπτική, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός και ποιος μιλάει με μεγαλύτερη ειλικρίνεια στους πολίτες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Σήμερα

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

Σουβλάκι: «Ζαλίζει» η τιμή του τυλιχτού ‑ Αγγίζει πλέον τα 5 ευρώ

Σήμερα

To αγαπημένο fast food, αρχίζει να παίρνει την ανιούσα, με την τιμή του πλέον να φτάνει στα ύψη

Βορίζια: Συνελήφθη ο αδελφός της 56χρονης που σκοτώθηκε

Σήμερα

Καταιγιστικές εξελίξεις στη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε στα Βορίζια

Γιατί καταδικάστηκε σε θάνατο η πρώην πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές

Σήμερα

Η Χασίνα κρίθηκε ένοχη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Θάνατος 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο: Μαρτυρίες ότι δέχτηκε επίθεση από 2 επιβάτες μηχανής

Σήμερα

Οι Αρχές ερευνούν κάθε λεπτομέρεια γύρω από τον θάνατο του 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο, ο οποίος βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Θεσσαλονίκη: Οδηγός νταλίκας παρέσυρε και εγκατέλειψε ζευγάρι

Σήμερα

Τροχαίο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου οδηγός νταλίκας παρέσυρε και εγκατέλειψε ζευγάρι

Κλειστοί οι σταθμοί Δάφνη και Αγιος Δημήτριος του Μετρό λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης

Σήμερα

Κατά πληροφορίες το πρόβλημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτα

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Σκύρο, αισθητός στην Αττική

Σήμερα

Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού - Λέκκας: «Δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.