E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι κάτοικοι της πλ. Βικτωρίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διανομή τροφίμων στους πρόσφυγες

Εναντιώνονται στις πρωτοβουλίες του Ερυθρού Σταυρού

Οι κάτοικοι της πλ. Βικτωρίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διανομή τροφίμων στους πρόσφυγες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/9/2015 | 16:17

Εν μέσω αντιδράσεων από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα το μεσημέρι διανομή τροφίμων από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη διανομή προσπάθησαν να εμποδίσουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έστειλαν χτες επιστολή στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ζητώντας του να μην προχωρήσει με τη δράση.  

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε σήμερα σε δημοσιογράφους ανέφερε: «Δεν έχουμε πρόβλημα να δοθούν τρόφιμα, αλλά αυτό να γίνει σε οργανωμένο χώρο. Με τη δράση του αυτή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός νομιμοποιεί τον παράνομο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Βικτωρίας». Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι ο Ερυθρός Σταυρός δεν είχε πάρει για τη διανομή σχετική άδεια από την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι υγειονομικές συνθήκες στην πλατεία Βικτωρίας είναι τραγικές. Καθημερινά βρίσκονται στην πλατεία από 1.000 έως 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι δράσεις αυτές πρέπει να γίνονται οργανωμένα», συμπλήρωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δήμητρα Αγγελή-Λυκούδη, σύμβουλος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας.

Τους τόνους ρίχνει ωστόσο ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος δηλώνει: «Είχαμε πάρει κανονικά άδεια από τον δήμο και την αστυνομία, ωστόσο δεν έχουμε καμία διάθεση να δημιουργήσουμε εντάσεις και προστριβές, ούτε να έρθουμε σε σύγκρουση με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Ως εκ τούτου, έδωσα εντολή παρόμοιες δράσεις να μη συνεχιστούν στον ίδιο χώρο». Όπως πρόσθεσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Αυγερινός, η διανομή τροφίμων, που γίνεται στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεων της οργάνωσης, θα συνεχιστεί «σε περιοχές όπου θα έχουμε καλύτερη ανταπόκριση και πιο εύκολη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών στη διανομή».

Κατά τη σημερινή διανομή, που τελικά πραγματοποιήθηκε αθόρυβα σε μια άκρη της πλατείας, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έδωσαν σε πρόσφυγες και μετανάστες 1.000 μπουκάλια νερό και ισάριθμα σάντουιτς και κρουασάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα μας έχουν βοηθήσει πολύ και τους ευχαριστούμε. Και τους ζητάμε να μας βοηθήσουν λίγο ακόμα, για να φύγουμε και να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αφγανός Χουσεΐν Ζαν Χουσεϊνί. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι στη Μυτιλήνη, όπου έφτασε από την Τουρκία, οι αστυνομικοί φέρονταν άσχημα στους μετανάστες. «Μας χτυπούσαν και δεν μας έδιναν φαγητό», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο κ. Αυγερινός, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη διανείμει 10.000 δέματα στα νησιά και την Ειδομένη (οικογενειακά δέματα, κυτία επιβίωσης, βρεφικά δέματα, κυτία γυναικείας υγιεινής), ενώ η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού ενέκρινε την παροχή βοήθειας ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για να συνεχιστεί η παροχή δεμάτων. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Χτες

Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Χτες

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Χτες

Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Χτες

Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Χτες

Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Χτες

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Ανήλικοι στη Θεσσαλονίκη παριστάνουν τις νεαρές κοπέλες στο Facebook και στήνουν ενέδρες σε άνδρες που πάνε στα ραντεβού

Χτες

Οι Αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για συμμορία ανηλίκων - Ένα από τα σενάρια μιλά για άτομα που στήνουν ενέδρες σε άνδρες οι οποίοι κλείνουν ραντεβού μέσω διαδικτύου με υποτιθέμενες νεαρές, ακόμη και ανήλικες, κοπέλες, παίρνοντας έτσι τον νόμο στα χέρια τους

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας Byron

Χτες

«Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας Steve Cropper

Χτες

«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.