E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λίστα Λαγκάρντ: Ραγδαίες εξελίξεις και νέα στοιχεία

Δεν έδωσε ονόματα στους έλληνες εισαγγελείς στο Παρίσι

Λίστα Λαγκάρντ: Ραγδαίες εξελίξεις και νέα στοιχεία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/9/2015 | 11:01

Στοιχεία για κινήσεις λογαριασμών καταθετών της HSBC Γενεύης φέρεται να έδωσε το άλλοτε στέλεχος της μηχανογραφικής υπηρεσίας της τράπεζας, Ερβέ Φαλτσιανί, που έδωσε χθες πολύωρη κατάθεση σε τέσσερις Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Φαλτσιανί, (που συχνά τον αποκαλούν "mister λίστα Λαγκάρντ) ο οποίος υπέκλεψε ηλεκτρονικά αρχεία της τράπεζας που αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να μην αναφέρθηκε σε ονόματα προσώπων, αλλά να παρείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων συγκεκριμένα στοιχεία τραπεζικών κινήσεων ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία εκτιμάται πως αφού αξιολογηθούν και ερευνηθούν, ίσως αποκαλύψουν πτυχές της υπόθεσης φοροδιαφυγής και διακίνησης παράνομων χρημάτων που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Οι πρώτες πληροφορίες για την πολυσέλιδη κατάθεση του άλλοτε υπαλλήλου της HSBC, μάρτυρας που θεωρείται κρίσιμος για τη διερεύνηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ, αναφέρουν πως αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική για την έρευνα που διενεργούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, στους καταθέτες της τράπεζας για αφορολόγητα ή παράνομης προέλευσης χρήματα.

Τον κρίσιμο μάρτυρα εξέτασαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, ως επικεφαλής του κλιμακίου που μετέβη στη γαλλική πρωτεύουσα και οι εισαγγελείς πρωτοδικών, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ραντεβού του κ. Φαλτσιανί με τους Έλληνες εισαγγελείς κλείστηκε πριν από λίγες ημέρες, μετά την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ η αποστολή των εισαγγελέων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ταξίδι των τεσσάρων εισαγγελικών λειτουργών στη Γαλλία δεν είχε ενημερωθεί ούτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η «επιχείρηση Φαλτσιανί» οργανώθηκε μετά τη διαβίβαση καταγγελιών και δημοσιευμάτων προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον σημερινό υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τα στοιχεία που έθεσε προς διερεύνηση στην Εισαγγελία ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρονται στην ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία μετείχαν συγκεκριμένα πρόσωπα που διαθέτουν λογαριασμούς και καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ και βρίσκονται από καιρό στο στόχαστρο των εισαγγελικών ερευνών. Η δράση της καταγγελλόμενης οργάνωσης αφορά τη διευκόλυνση διακίνησης και απόκρυψης μαύρων χρημάτων, που φέρεται να έχει διασυνδέσεις και απολήξεις και σε πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται πως ο γαλλοϊταλικής καταγωγής, Ερβέ Φαλτσιανί, που αντέγραψε από το 2006 έως το 2008 ηλεκτρονικά αρχεία χιλιάδων πελατών της HSBC, πριν από μερικούς μήνες εξέδωσε στην Ιταλία, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο 'Αντζελο Μινκούτσι, βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο υπό τον τίτλο «το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Σήμερα

Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και κατέλεηξε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

«Κλείδωσε» ο χειμώνας: Νέα κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα από 26 Ιανουαρίου – Οι χάρτες που σοκάρουν

Σήμερα

Στα προγνωστικά μοντέλα μαθηματικής ανάλυσης καιρού όσον αφορά το διάστημα από 21 έως και 23 Ιανουαρίου «κλειδώνουν» βροχές και τις χιονοπτώσεις

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Σήμερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Σήμερα

Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Χτες

Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.