E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καθηγητής σχεδίαζε να πουλήσει έφηβη αλμπίνο για να τη θυσιάσουν σε τελετή μαύρης μαγείας

Σύνηθες φαινόμενο στην Αφρική, εξαιτίας προκαταλήψεων

Καθηγητής σχεδίαζε να πουλήσει έφηβη αλμπίνο για να τη θυσιάσουν σε τελετή μαύρης μαγείας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/9/2015 | 12:29

Ένας εκπαιδευτικός συνελήφθη στο Μαλάουι, επειδή προσπάθησε να πουλήσει μια έφηβη μαθήτρια που πάσχει από αλφισμό, έναντι του ποσού των 9.700 ευρώ, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, όπου οι δολοφονίες των αλμπίνων είναι σύνηθες φαινόμενο και υποκινούνται από τις προκαταλήψεις των κατοίκων για τις «μαγικές» ιδιότητες των ανθρώπων αυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φίλιπ Νγκουλούμπε, καθηγητής στο επάγγελμα, ισχυρίζεται ότι διατηρούσε εpωτικό δεσμό με την κοπέλα, που φοιτά στο Λύκειο. Ταυτόχρονα όμως σχεδίαζε να την πουλήσει σε έναν Τανζανό έναντι 6 εκατομμυρίων κουάτσα (9.700 ευρώ), εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μορίς Τσαπόλα. Το κορίτσι επρόκειτο στη συνέχεια να σκοτωθεί και τα μέλη του θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά ως φυλαχτά.

Ο καθηγητής συνελήφθη στην πόλη Μζούζου και κατηγορείται για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας. Οι φόνοι των αλμπίνων είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπου τα μέλη τους ή τα οστά τους χρησιμοποιούνται σε τελετές μαύρης μαγείας, για να φέρουν, υποτίθεται, πλούτο και εξουσία στους ενδιαφερόμενους. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ όρισε τον Μάρτιο έναν ειδικό με την αποστολή να ερευνήσει την υπόθεση στο Μαλάουι, την Τανζανία και το Μπουρούντι.

Ο πλήρης σκελετός ενός αλμπίνου μπορεί να στοιχίσει ακόμη και 66.000 ευρώ, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν δολοφονηθεί στο Μαλάουι εννέα πάσχοντες από αλφισμό.

Ο αλφισμός, μια κληρονομική γενετική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, το τριχωτό και τα μάτια, πλήττει περίπου έναν στους 1.200 ανθρώπους στο Μαλάουι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.