E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βόμβα Μεϊμαράκη: Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κερδοσκοπούσαν με funds

«Είναι ηθική της Αριστεράς οι διακοπές με κότερα;»

Βόμβα Μεϊμαράκη: Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κερδοσκοπούσαν με funds
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/9/2015 | 01:38

Βαριές καταγγελίες εναντίον υπουργών του Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι «κερδοσκόπησαν εις γνώσιν τους σε βάρος της χώρας» και πως «συνομιλούσαν με εκπροσώπους των funds».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «υπάρχουν και άνθρωποι του Τσίπρα στη λίστα Λαγκάρντ» και συνέχισε λέγοντας πως από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι «κερδοσκόπησαν εις γνώση τους εις βάρος της χώρας». Η Σία Κοσσιώνη παρατήρησε ότι αφήνει βαριά υπονοούμενα, για να απαντήσει: «Ευθέως το λεω, δεν αφήνω υπονοούμενα» και συνέχισε «φωτογραφίζοντας» τον Γ. Βαρουφάκη: «Εγώ δεν θα έκανα σενάρια ΒΆ με εκπροσώπους funds».

«Ο Τσίπρας γοητεύτηκε από τον Βαρουφάκη επειδή δεν ήξερε οικονομικά, και η διαπραγμάτευση κράτησε τόσο πολύ επειδή δεν ήξεραν τα θέματα» σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας για τον κ. Βαρουφάκη ότι «δεν πηγαίνεις στη διαπραγμάτευση με τα χέρια στις τσέπες».

Επίθεση, όμως, εξαπέλυσε και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «πολλοί είναι στη λίστα Λαγκάρντ, ακόμα και αυτοί που έκανε μαζί τους διακοπές», αφήνοντας αιχμές για τον φιλικό κύκλο του τέως πρωθυπουργού, με αφορμή το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε όλο το φετινό καλοκαίρι στην κατοικία του εφοπλιστή Μαρτίνου στο Σούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο αγαπημένος των καναλιών, αυτός πάει κρουαζιέρες. Είναι ηθική της Αριστεράς να κάνει ο ηγέτης της κρουαζιέρες, η ηθική της Αριστεράς το λέει αυτό;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ «δεν θεωρεί ότι είναι βιώσιμο το χρέος μετά φέσια 90 δισεκ. ευρώ από τα capital controls» συμπληρώνοντας όμως ότι δεν «πρέπει να λέμε και να φωνάζουμε ότι δεν είναι».

Αν νικήσει ο Τσίπρας δεν θα υπάρξει κυβέρνηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει πρώτος την Κυριακή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές. Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους πολίτες να δουν πως ήταν τα πράγματα τον Γενάρη και πως τώρα επισημαίνοντας πως πολλά άλλαξαν. « ¶λλαξε ο Τσίπρας, έχει πάθει μετάλλαξη» είπε τονίζοντας πως μόνο αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα μπορεί να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση.

«Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν η χώρα θα πάει στην κανονικότητα ή αν θα πάει με τον Τσίπρα που αποδείχθηκε ανίκανος» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και αναρωτήθηκε τι κρύβεται πίσω από την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει με τη ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες ο κ. Τσίπρας τις ψηφίζει αλλά δεν τις θέλει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει η ΝΔ να θεωρείται δεδομένη σε οτιδήποτε πάει ο κ. Τσίπρας να διαπραγματευτεί.

Εμείς δεν είμαστε ρεμπέρ-ασκέρ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις διαφορετικές θέσεις και αντιλήψεις που υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν συμπεριφέρεται δημοκρατικά. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων, όπως η αύξηση στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση όπου όπως είπε είναι μέτρα της κυβέρνησης και δεν επιβλήθηκαν από το εξωτερικό.

«Με τις δικές μας ψήφους η χώρα έμεινε στην Ευρώπη και δεν τινάχθηκε, αν πήγαινε μόνο με τις δικές του δεν θα πέρναγε. Μην νομίσετε ότι είμαστε δεδομένοι. Ή θα ψηφίσουν ΝΔ και θα έχουν σταθερότητα ή θα ψηφίσουν Τσίπρα και θα έχουν αβεβαιότητα» τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη δεν υπάρχει θέμα στο εσωτερικό της ΝΔ. « Δεν είμαστε ένα ρεμπέτ ασκέρ όπως είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε επισημαίνοντας το κείμενο των 53.

«¶λλο η συμφωνία στο σύνολό της με τις μεταρρυθμίσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους και άλλο τα επί μέρους μέτρα που φέρουν υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου. Εμείς αυτά δεν θα τα ψηφίσουμε» τόνισε ο κ. Μειϊμαράκης .
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως έχει πάθει μετάλλαξη και αναρωτήθηκε γιατί ψήφισε τα μέτρα από τη στιγμή που σήμερα τα καταγγέλλει. Επίθεση εξαπέλυσε και για τα θέματα της διαφθοράς.

«Θέλω στο φως και τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Τσίπρα»

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βάλει πλαστά μηνύματα. Έχει παρασυρθεί τελευταία και στα θέματα διαφθοράς. Εγώ όλα στο φως τα θέλω, και τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Τσίπρα. Αυτό που γίνεται τελευταία δεν είναι πολιτικός διάλογος» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως οι πολίτες έχουν καταλάβει τα ψέματα που λέει ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι κυβέρνηση θα σχηματίσω

Για τον πρόεδρο της ΝΔ το θέμα είναι, όπως είπε, οι πολιτικές και τόνισε πως θα κάνει μια κυβέρνηση με ικανούς και άξιους είτε είναι ΝΔ ή δεν είναι. «Πρέπει να βρεθούν εκείνοι που ξέρουν το θέμα και θα είναι και έτοιμοι ψυχολογικά να σηκώσουν το βάρος. Δεν θα γίνει κυβέρνηση τεχνοκρατών ούτε καθηγητών» είπε, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση στελέχη ακόμα και από άλλους χώρους ή και την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Όπως είπε ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν καθώς όπως πιστεύει η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.

«Τα σύνθετα προβλήματα απαιτούν συνθέσεις. Έχω πειστεί ότι η λύση είναι σύνθετη και πρέπει να έχουμε συνεννόηση και συνεργασίες. Αν δεν θέλει ο κ. Τσίπρας εμείς θα προχωρήσουμε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας αμφιβολίες αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί σε μια ενδεχόμενη πρόσκληση του ιδίου. « Έχετε καμία αμφιβολία επ αυτού ότι δεν θα έρθει; Το έχει αποκλείσει» είπε χαρακτηριστικά.

«Εσύ υπέγραψες το μνημόνιο, έλα ρε φίλε να κάνουμε παρέα»

«Για ένα χρόνο περίπου θα ακολουθήσουμε αυτά που εσύ υπέγραψες. Έλα ρε φίλε να τα κάνουμε παρέα. Γιατί δεν έρχεται; Ας αναλογιστούν οι πολίτες την καταστροφή που έφερε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος εμφανίστηκε διατεθειμένος να ανταποκριθεί σε πιθανή πρόσκληση του κ. Τσίπρα. Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα τον πάρει τηλέφωνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την ανάγκη οι πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διάσπαση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τις εκλογές.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα έχει πει περί κρυφής ατζέντας ο κ . Μεϊμαράκης επανέλαβε την ανάγκη να είχε υπάρξει μεγαλύτερη προεκλογική περίοδος.

Στη συνέντευξή του κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως δεν ξέρει τί έχει υπογράψει στη συμφωνία και πως έχει στηρίξει όλη του τη στρατηγική στη λίστα Λαγκάρντ που παραγράφεται τον Δεκέμβριο. « Δεν τα έκλεισε όλα στο Γιούρογκρουπ. Του έμεινε το ασφαλιστικό, η δημόσια διοίκηση, η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης προβλέποντας σκληρά μέτρα.

Θα λειάνω μέτρα του Μνημονίου

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως στόχο την άμεση ανάκτηση της εμπιστοσύνης από την ΕΕ και δήλωσε πως η χώρα θα μπορέσει να έχει μικρότερη ύφεση. Αναρωτήθηκε πάντως πως μπορεί να λέει ο κ. Τσίπρας περί νέας διαπραγμάτευσης από τη στιγμή που μέσα στο 15 δεν προβλέπεται νέα διαπραγμάτευση. Παράλληλα δεσμεύτηκε πως η ΝΔ θα πιάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα μπορέσει να λειάνει κάποια από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου.

«Εμείς έχουμε και εγγύηση για αυτό, γιατί το 14 το πετύχαμε» είπε ξεκαθαρίζοντας πως αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας δεν γίνονται.

Ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε την σταθερότητα ως βασικό παράγοντα για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα και εξέφρασε την εκτίμηση πως στο τέλος του έτους με κυβέρνηση ΝΔ θα μπορέσει σιγά σιγά να ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά. Πολλά από αυτά που λέει τώρα ο κ. Τσίπρας έχουν ήδη συζητηθεί στο ΕΛΚ, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπενθυμίζοντας και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δραπετεύει και πως κάνει ότι μπορεί να χάσει. « Ο ίδιος δεν θέλει να βγει» είπε εκφράζοντας την εκτίμηση πως αισθάνεται σαν να κρατά «μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε γνωστός ράπερ σε ηλικία 38 ετών

Πριν 9 ώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς

Καιρός: Κακοκαιρία χτυπά σήμερα τη χώρα με κεραυνούς, βροχές και χαλάζι ‑ Πώς θα εξελιχθεί, ποιες περιοχές θα πλήξει

Πριν 9 ώρες

Μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα διαρκέσει η κακοκαιρία εξπρές

Live η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Euro 2024

Χτες

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Αγγελος Χαριστέας

Ταξί: Χειρόφρενο τραβάνε οι οδηγοί

Χτες

Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες ‑ Προειδοποίηση για τσουνάμι

Χτες

Το επίκεντρο ήταν πολύ κοντά στις ακτές του νησιού Μιντανάο

Τι θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2024

Χτες

Οι εξαιρέσεις, οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές

Φορολογία: Οι 22 αλλαγές από το νέο έτος

Χτες

Ποιους αφορούν και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος: Εξελίξεις για το δυστύχημα του ιδρυτικού μέλους των Razastarr

Χτες

Νέες εξελίξεις για το τροχαίο δυστύχημα που έγινε πριν δυόμισι χρόνια με θύμα τον μουσικό

Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος Fitch και έδωσε επενδυτική βαθμίδα

Χτες

Σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές από το επίπεδο του ΒΒ+ με σταθερό outlook

Τρεις μαθήτριες ξυλοκόπησαν 13χρονη και βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή

Χτες

Οι τρεις ανήλικες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

par: 30
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.