E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ζόρζε Μέντες: Πώς από παγωτατζής και dj έγινε ο Νο1 ατζέντης του πλανήτη

Οι παίκτες που... διακίνησε αυτούς τους τρεις μήνες «έπιασαν» 400 εκατομμύρια ευρώ

Ζόρζε Μέντες: Πώς από παγωτατζής και dj έγινε ο Νο1 ατζέντης του πλανήτη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/9/2015 | 00:00

Ο Ζόρζε Μέντες είναι ο πλέον ισχυρός ατζέντης, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μπορεί οι πιο γνωστοί πελάτες του να είναι οι συμπατριώτες του, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοζέ Μουρίνιο αλλά δεν είναι μόνο αυτοί...

Ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός ατζέντης στον κόσμο ήταν πίσω από τις μεταγραφές του Ραδαμέλ Φαλκάο και του Χάμες Ροδρίγες, ενώ στους πελάτες του περιλαμβάνονται κι οι Ζοάο Μουτίνιο και Ρικάρντο Καρβάλιο της Μονακό. Σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο, πίσω από τη μετακίνηση-ρεκόρ του Μαρσιάλ στη Γιουνάιτεντ είναι και πάλι ο κ. Μέντες, αφού αυτός τη διαπραγματεύθηκε.

Τα μεγαλύτερα ποσά για μεταγραφές διακινήθηκαν στην Premier League, όπου ο 49χρονος Μέντες έκανε τρία πολύ μεγάλα deals. Ο ¶νχελ Ντι Μαρία άφησε τη Γιουνάιτεντ για την παρί Σεν Ζερμέν, ο Αντονί Μαρσιάλ πήγε από τη Μονακό στους «κόκκινους διαβόλους» έναντι του... σοκαριστικού ποσού των 50 (συν 30) εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και τον Νικολάς Οταμέντι από τη Βαλένθια στη Σίτι για 45 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά, οι παίκτες που... διακίνησε αυτούς τους τρεις μήνες στο μεταγραφικό παζάρι «έπιασαν» 400 εκατομμύρια ευρώ!

Super agent Jorge Mendes stands in front of the press to promote book

Ο αυτοδημιούργητος Μέντες, ο οποίος ξεκίνησε από παγωτατζής πριν γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του σύγχρονου ποδοσφαίρου, θεωρείται ότι ελέγχει απόλυτα το μεταγραφικό σχεδιασμό δύο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων: της Βαλένθια (καθώς είναι κολλητός του ιδιοκτήτη Πίτερ Λιμ) και της Μονακό του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίντρι Ριμπολόβλεφ. Στις «νυχτερίδες» παίζουν οκτώ ποδοσφαιριστές, που ανήκουν στο Μέντες, ενώ η ομάδα του πριγκιπάτου έδωσε 160 εκατομμύρια ευρώ μόνο για παίκτες που αγωνίζονταν στην Πορτογαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ζόρζε Μέντες, που από τα 15 του πουλούσε παγωτά στις παραλίες και έκανε διάφορες εποχικές εργασίες -προτού ανοίξει βίντεο κλαμπ και «στήσει» και το δικό του μπαράκι στις ακτές της Ιβηρικής- γνώρισε έναν συμπατριώτη του, ο οποίος, αν και τερματοφύλακας, τον βοήθησε να πετύχει την πρώτη του καλή μεταγραφή. Ο Μέντες, που αποφάσισε στα 19 του να φύγει από το σπίτι, έγινε μέχρι και dj σε μπαρ στην περιοχή Καμινία, στη βόρεια Πορτογαλία. Εκεί όπου το 1996 συνάντησε τον τερματοφύλακ Νούνο Εσπίριτο Σάντο, τον οποίο δέχτηκε να βοηθήσει να βρει ομάδα, και, μερικές ημέρες μετά, τον «έστειλε» στην ισπανική Λα Κορούνια!

Mendes was at Ronaldo's side when the star renewed his Real contract in September 2013.

Οι νέοι ορίζοντες του Μέντες άνοιξαν ξαφνικά, και αποφάσισε να επιστρέψει στις παραλίες μόνο για διακοπές σε πανάκριβα θέρετρα. Έκτοτε έμαθε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά, «έχτισε» έναν παγκόσμιο μύθο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί συνάδελφοί του τον κατηγορούν ότι «κλέβει τους παίκτες τους». Οπως η πρώην μάνατζερ του Νάνι, η Ανα Αλμέιδα, που τον κατηγόρησε ανοιχτά πως ο παίκτης είχε ακόμα συμβόλαιο μαζί της όταν κανόνισε με τον Μέντες να μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2005. Και ο Γκονσάλο Ρέις, που εκπροσωπούσε τον Μπεμπέ, έμαθε ότι είχε απολυθεί από τον πελάτη του που μέσα σε τρεις μέρες και με μάνατζερ τον Μέντες συμφώνησε με τη Γιουνάιτεντ έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μέντες έχει απάντηση για όσα τον κατηγορούν: «Υπάρχουν άνθρωποι που υπέγραψαν συμβόλαια εκπροσώπησης με ποδοσφαιριστές και μένουν άπραγοι, περιμένοντας να εμφανιστεί ένας Μέντες που θα διαπραγματευθεί με μεγάλους συλλόγους. Και τότε εμφανίζονται για να προσκολληθούν στο deal και να πάρουν χρήματα χωρίς να έχουν κάνει τίποτε...».

https://cdn.e-radio.gr/repository/2015/mendes.jpg

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.