Κορμός σοκολάτας
Εύκολο γλυκό, με απλά υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά για 4-6 άτομα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για τον κορμό σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 250 γραμμάρια βούτυρο
Για το γλάσο σοκολάτας
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
Εκτέλεση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για τον κορμό σοκολάτας
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
- Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
- Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύουμε για λίγο με τη σπάτουλα.
- Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2-3 ώρες.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να ενωθεί καλά με την κρέμα γάλακτος.
- Αφού κρυώσει το μωσαϊκό ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας να πάει παντού και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μετατρέπει το κλασικό πουκάμισο σε fashion statement
Πριν 4 ώρες
Το διαχρονικό κομμάτι που αποκτά νέο χαρακτήρα μέσα από ένα μοντέρνο styling
Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια
Πριν 4 ώρες
Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πάρεις βιταμίνη C; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν το μυστικό
Πριν 4 ώρες
Το timing που αλλάζει τα πάντα
Η πλατεία‑γίγαντας που λίγοι ξέρουν ότι είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων – και βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί!
Πριν 4 ώρες
Η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων «κρύβεται» εκεί που δεν το περιμένεις - σε ένα ελληνικό νησί που λατρεύουν οι Ευρωπαίοι!
5 χωριά βγαλμένα από παραμύθι για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις
Πριν 4 ώρες
Κλείσε το κινητό, πάρε ζεστό ρόφημα και άσε το φθινόπωρο να σε βρει εκεί!
Το λάθος που κάνουν όλοι με το gua sha και δε βλέπουν ποτέ αποτελέσματα
Χτες
Η λεπτομέρεια που σαμποτάρει τη skincare ρουτίνα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις
Το superfood του φθινοπώρου που δεν τρως αρκετά – και κάνει θαύματα στην υγεία σου
Χτες
Eίναι τώρα η εποχή του
Otrovert: Το νέο... είδος ανθρώπου που δεν ταιριάζει πουθενά – και δεν το χρειάζεται
Χτες
Οι otroverts είναι παντού γύρω μας – απλώς δεν θα το καταλάβεις εύκολα
Αυτό το ποτό συνδέεται με την κατάθλιψη – ειδικά στις γυναίκες
Προχτές
Πώς ένα ποτήρι μπορεί να «ρίξει» τη διάθεσή μας
Η Ευρώπη γερνάει αστραπιαία – Δες ποια ελληνική περιοχή σπάει κάθε ρεκόρ
Προχτές
Ο δείκτης εξάρτησης ηλικιωμένων «χτυπά κόκκινο» στην Ευρώπη
Τι συμβαίνει στο σώμα κάποιου, όταν κάνει απεργία πείνας
Προχτές