E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υποχώρηση κατόπιν αντιδράσεων για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Η συνάντηση Ιερώνυμου - Φίλη παρότι εθιμοτυπική, αποκτά νέα διάσταση

Υποχώρηση κατόπιν αντιδράσεων για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/9/2015 | 14:59

Δεν θα γίνει ευκολότερη η χορήγηση απαλλαγής των μαθητών από τα Θρησκευτικά. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τις οξύτατες αντιδράσεις στη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου για αλλαγή του τρόπου χορήγησης απαλλαγής. Λήξαν χαρακτήρισε το θέμα ο κ. Ιερώνυμος το περασμένο Σάββατο. «Ο,τι είχαμε να πούμε το είπαμε. Εκείνο που λείπει είναι η σοβαρή αντιμετώπιση. Ο,τι πιάνουμε στο στόμα μας πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με σοβαρότητα. Εγινε μία μικρή συζήτηση, τέλειωσε, έκλεισε αυτό το θέμα» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος, καθώς υπήρξε επικοινωνία των δύο πλευρών για να πέσουν οι τόνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, μετά τον σάλο και την οξύτατη αντίδραση του κ. Ιερώνυμου στις δηλώσεις της κ. Αναγνωστοπούλου για τα Θρησκευτικά, η σημερινή συνάντηση Ιερώνυμου-Φίλη, παρότι χαρακτηρίζεται εθιμοτυπική, αποκτά νέα διάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του υπουργείου είναι να μην αλλάξει φέτος ο τρόπος απαλλαγής των μαθητών. Βέβαια, στελέχη του υπουργείου Παιδείας -με σαφή πρόθεση να μην «αδειάσουν» πλήρως την κ. Αναγνωστοπούλου- άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει σχετικός διάλογος.

Παράλληλα, πρόθεση του κ. Φίλη είναι να υπάρξουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Εκκλησία και να αναζητηθούν τα πεδία σύγκλισης των δύο πλευρών χωρίς αιφνιδιασμούς. Ταυτόχρονα, τα ίδια στελέχη του υπουργείου Παιδείας που μίλησαν στην «Κ» εστίαζαν στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Από την πλευρά της, πάντως, η κ. Αναγνωστοπούλου χθες δικαιολογήθηκε, επικαλούμενη τη συνήθη επωδό του τελευταίου επταμήνου, ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις της (έγιναν την περασμένη Πέμπτη στο ρ/σ Κόκκινο). Ομως, η αρχική δήλωση της κ. Αναγνωστοπούλου ήταν σαφής: «Δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. Κακώς δεν το αλλάξαμε ώς τώρα, θα το αλλάξουμε» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του κ. Ιερώνυμου μέσα στο Σαββατοκύριακο από τις Σέρρες. «Δεν είναι απόφαση του υπουργείου, αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος. Και πρόσθεσε: «Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Ελληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αν δεν θέλουν Θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν τον πολιτισμό, την ιστορία μας».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Σήμερα

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

Σήμερα

Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Σήμερα

«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

Σήμερα

Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

Σήμερα

«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

Σήμερα

Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.