E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτός είναι ο μακελάρης που σκότωσε 13 άτομα στο Ορεγκον ‑ Στόχος του οι χριστιανοί

Είχε προαναγγείλει το έγκλημα

Αυτός είναι ο μακελάρης που σκότωσε 13 άτομα στο Ορεγκον ‑ Στόχος του οι χριστιανοί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/10/2015 | 10:41

Ένας 26χρονος που ζούσε με τη μητέρα του λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Umpqua Community College του Όρεγκον είναι ο δράστης που χθες άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, ο δράστης είναι ο Chris Harper Mercer, ο οποίος δήλωνε «όχι θρήσκος, αλλά πνευματιστής» και πριν σκοτώσει τα θύματά του τα ρώταγε για τη θρησκεία τους. Όπως μάλιστα αναφέρει στο CNN ο πατέρας μιας τραυματία, στόχος του ήταν αποκλειστικά οι χριστιανοί.

Είχε προαναγγείλει το έγκλημα

«Ορισμένοι από εσάς είστε εντάξει. Μην πάτε στο σχολείο αύριο αν ζείτε στα βορειοδυτικά. Τα όσα θα συμβούν θα ανέβουν αύριο το πρωί. Αντίο, διαστημικά ρομπότ», φέρεται να είχε γράψει ο 26χρονος στην ιστοσελίδα 4chan λίγες ώρες πριν σκορπίσει τον θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό σημάδι ότι ο Mercer είχε περίεργες αντιλήψεις. Στη σελίδα του στο MySpace είχε αναρτήσει φωτογραφία στην οποία κρατούσε όπλο, καθώς και άλλες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες, αλλά και μηνύματα υπέρ του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού IRA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαρύτατα οπλισμένος και με μεγάλο αριθμό πυρομαχικών, ο Mercer είχε εμφανιστεί πάνοπλος και φαίνεται να ήταν έτοιμος για ανταλλαγή πυρών.

Χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός ο δράστης, ο θάνατός του προήλθε από τα πυρά δύο αστυνομικών.

Έντονη αντίδραση Ομπάμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε με θυμό αυστηρότερους νόμους κατοχής όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το μακελειό στο Όρεγκον, και κατηγόρησε έμμεσα την Εθνική Ένωση Όπλων (NRA), το πανίσχυρο λόμπι οπλοκατόχων, ότι εμποδίζει μεταρρυθμίσεις.

Σε δήλωση που έκανε στην αίθουσα ανακοινώσεων του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα, εμφανώς θυμωμένος, είπε ότι δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς όταν υπάρχουν παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα.

«'Οπως είπα μόλις πριν από μερικούς μήνες, και πάλι λίγους μήνες πριν από αυτούς, και λέω κάθε φορά που βλέπουμε μια από αυτές τις μαζικές δολοφονίες, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας δεν αρκούν», τόνισε ο Πρόεδρος στους δημοσιογράφους μετά από τον θάνατο 13 ατόμων και τον τραυματισμό 20 περίπου.

Είναι εμφανές ότι όποιος κάνει τέτοια εγκλήματα «έχει αρρωστημένο μυαλό», είπε, προσθέτοντας: «Δεν είμαστε όμως το μόνο κράτος στη γη που έχει ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες που θέλουν να βλάψουν άλλους ανθρώπους. Είμαστε η μόνη προηγμένη χώρα στη γη που βλέπει τέτοιου είδους μαζικές δολοφονίες κάθε μερικούς μήνες».

Ο Ομπάμα μίλησε κυρίως χωρίς σημειώσεις, και πρόλαβε με θυμό πιθανούς ισχυρισμούς των υποστηρικτών της οπλοκατοχής, ότι πολιτικοποιεί μια τραγωδία. «Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να πολιτικοποιούμε», είπε, και ζήτησε από τους Αμερικανούς κάθε παράταξης να υποχρεώσουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους να δράσουν επί του θέματος.

Ο Πρόεδρος κάλεσε επίσης και τους κατόχους όπλων που τα χρησιμοποιούν για κυνήγι, σπορ και προστασία να αναρωτηθούν αν το λόμπι των οπλοκατόχων αντιπροσωπεύει τις απόψεις τους. Δεν ανέφερε το NRA ευθέως, αλλά ήταν εμφανές ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν την οργάνωση, η οποία έχει ευρεία πολιτική επιρροή στην Ουάσινγκτον.

Ο Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχαν κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια να αλλάξουν ριζικά το καθεστώς οπλοκατοχής μετά το επεισόδιο πυροβολισμού μικρών παιδιών στο Newtown (πολιτεία Κονέκτικατ, 2012), που είχε σοκάρει τη χώρα, αλλά δεν το κατάφεραν.

Σήμερα είπε ότι θα συνεχίσει να αναφέρει την ανάγκη για μεταρρύθμιση κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο επεισόδιο, αλλά ο Λευκός Οίκος έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αμφίβολο αν θα ξαναπροσπαθήσει να περάσει προτάσεις για τέτοιες μεταρρυθμίσεις στο Κονγκρέσο, που ελέγχεται από τους ρεπουμπλικανούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Σήμερα

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Σήμερα

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.