E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέο ΣΔΟΕ: Η μεταμεσονύκτια έφοδος της εφορίας σε σπίτια και επιχειρήσεις

Οι ελεγκτές θα «χτυπούν» νύχτα και ξημερώματα - Το γερμανικό μοντέλο ελέγχων στην Ελλάδα

Νέο ΣΔΟΕ: Η μεταμεσονύκτια έφοδος της εφορίας σε σπίτια και επιχειρήσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/10/2015 | 09:56

Το γερμανικό μοντέλο με εφόδους της Εφορίας χωρίς εισαγγελική εντολή στις επιχειρήσεις και σε σπίτια που χρησιμοποιούν φορολογούμενοι ως επαγγελματική έδρα, για το χτύπημα της φοροδιαφυγής, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι έλεγχοι θα γίνουν στα πρότυπα αυτών που πραγματοποίησε πρόσφατα η Γερμανία σε μεγάλους ομίλους.

Το σχέδιο της κυβέρνησης που αποκάλυψε στη Βουλή ο Τρύφων Αλέξιάδης προβλέπει εφόδους της Εφορίας και με διαδικασίες-εξπρές, σε γραφεία επιχειρήσεων, επαγγελματικές εγκαταστάσεις, ακόμα και σε σπίτια που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική έδρα από φορολογουμένους, οι οποίοι είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή. Σημειώνεται ότι οι έφοδοι της εφορίας παντού, ακόμη και σε σπίτια προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, καθώς αναφέρεται ότι σχετική ρύθμιση που θα εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους μήνες έτσι ώστε η εφορία να μπαίνει μέσα σε σπίτια. Έως τον Οκτώβριο του 2015 η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει την επαρκή πρόσβαση της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου. Σημειώνεται ότι παλαιότερα το σχετικό μέτρο έχει πάρει το πράσινο φως από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Οι έλεγχοι θα γίνονται ανά πάσα ώρα, ακόμα και μεταμεσονύχτια, και οι ελεγκτές θα προχωρούν σε κατασχέσεις φορολογικών στοιχείων όπως ταμειακές μηχανές, τιμολόγια, δελτία παροχής υπηρεσιών κ.ά. και, όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, θα γίνουν στα πρότυπα αυτών που πραγματοποίησε πρόσφατα η Γερμανία σε μεγάλους ομίλους με στόχο να χτυπηθεί η μεγάλη και διαπλεκόμενη φοροδιαφυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο το υπουργείο θα προχωρήσει σε εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους μέσα στο 2016 σε επιχειρήσεις προμηθευτών του δημοσίου, τεχνικών επιχειρήσεων, πολυεθνικών ομίλων, τραπεζικών ομίλων, ΜΜΕ, εκμετάλλευση οδικών οδών και άλλες επιχειρήσεις.

«Στοχεύουμε στη μεγάλη φοροδιαφυγή με βάση τα διεθνή και ευρωπαϊκά ελεγκτικά πρότυπα στόχους και μεθόδους», είπε ο κ. Αλεξιάδης και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο αντιγράφει ελεγκτικά πρότυπα και διαδικασίες ευρωπαϊκών χωρών για τα βέλτιστα αποτελέσματα.

«Πρότυπο μας είναι οι έλεγχοι που έγιναν στη Γερμανία, όταν ξημερώματα εκατοντάδες ελεγκτές της εφορίας και αστυνομικοί μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση για θέματα φοροδιαφυγής. Τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα. Όχι μόνο στη μικρή και στη μεσαία φοροδιαφυγή, που είχε το κύριο βάρος των φορολογικών ελέγχων στο παρελθόν, αλλά κυρίως στη μεγάλη και στη διαπλεκόμενη φοροδιαφυγή» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός προανήγγειλε νομοσχέδιο που θα προβλέπει διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη από τους φορολογούμενους αδήλωτων κεφαλαίων που βρίσκονται στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Με αυτό θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό να τα αποκαλύψουν τώρα διότι μετά, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις και το περιουσιολόγιο, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα αποκάλυψης των αδήλωτων αυτών κεφαλαίων, είπε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Σήμερα

Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Σήμερα

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος που ξυλοκόπησε τον 17χρονο

Σήμερα

Συνελήφθη και η μητέρα του κατηγορουμένου για παραμέληση ανηλίκου

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Σήμερα

Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Ο Αρης 2‑0 τον Παναιτωλικό και παίζει με Παναθηναϊκό στους 8 του Κυπέλλου

Σήμερα

Με δύο γκολ των Μορόν, Ράσιτς από το πρώτο ημίχρονο ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο μονό προημιτελικό Κυπέλλου

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Σήμερα

Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σήμερα

Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα Θεοφάνια σε Αθήνα και Πειραιά

Σήμερα

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Σήμερα

Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Σήμερα

Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

Καρυστιανού για νέο κόμμα: Οι διεργασίες, αν θα είναι η ίδια πρόεδρος και η αιχμιρή κριτική στον Τσίπρα

Σήμερα

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου σχηματισμού και απάντησε στο ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.