E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεγάλο φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης η Ανγκελα Μέρκελ

Για ποιο λόγο είναι πιθανή η απονομή στην καγκελάριο

Μεγάλο φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης η Ανγκελα Μέρκελ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/10/2015 | 11:18

Έχει πράγματι η ¶νγκελα Μέρκελ πιθανότητα να βραβευθεί με το Νόμπελ Ειρήνης; Ειδικοί και χριστιανοδημοκράτες εκτιμούν ότι το αξίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος θα το φανταζόταν πριν από έναν χρόνο ότι το μεγάλο φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης 2015 θα είναι η ¶νγκελα Μέρκελ; Και δεν είναι μόνο μέλη των Γερμανών χριστιανοδημοκρατών και ερευνητές, που θεωρούν πολύ πιθανή μια βράβευση της Γερμανίδας καγκελαρίου λόγω των πρωτοβουλιών της στις προσπάθειες ειρήνευσης στην Ουκρανία, αλλά κυρίως για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στα μέσα της εβδομάδας, ακόμα και γραφεία στοιχημάτων, όπως το βρετανικό Ladbrokes, έβλεπαν την ¶νγκελα Μέρκελ ως επικρατέστερη υποψήφια. Ο Νορβηγός ερευνητής ζητημάτων που σχετίζονται με την ειρήνη Κρίστιαν Μπεργκ Χάρπβικεν εξηγεί ως εξής τις πολλές πιθανότητες της καγκελαρίου: «Είναι πιθανώς ένα συνδυασμός ενός ηγετικού στιλ με ηθικά κριτήρια και μιας διαχείρισης δύσκολων και περίπλοκων προβλημάτων που καθιστούν την ¶νγκελα Μέρκελ άξια για το κορυφαίο βραβείο». Ο διευθυντής του νορβηγικού ινστιτούτου είναι ένας από τους λίγους ειδικούς που τολμά να κάνει προβλέψεις για το Νόμπελ, αν και συνήθως... πέφτει έξω. Εξαίρεση αποτελούσε πέρυσι η Πακιστανή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών, Μαλάλα Γιουσαφσάι, για την οποία η πρόβλεψη του Χάρπβικεν έπεσε μέσα. Η τότε 17χρονη βραβεύθηκε από κοινού με τον ινδό Κάιλας Σατιάρτι, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες κατά της παιδικής εργασίας.

Όπως γράφει η Deutsche Welle, η ίδια η ¶νγκελα Μέρκελ πάντως δείχνει να αδιαφορεί για τις εικοτολογίες. Την περασμένη εβδομάδα, λίγο μετά την τετραμερή Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία στο Παρίσι, η κ. Μέρκελ δήλωνε: «Δεν είναι τα μέσα ενημέρωσης που απονέμουν το Νόμπελ Ειρήνης. Επικεντρώνομαι στη δουλειά μου. Και πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά». Την Τετάρτη το βράδυ, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Anne Will» του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD) η καγκελάριος παραδέχθηκε μάλιστα ότι η εικοτολογία τη στενοχωρεί. «Σε αυτήν την περίοδο έχω άλλα ζητήματα που με απασχολούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέλη του κόμματός της ωστόσο θεωρούν ότι η ¶νγκελα Μέρκελ αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης. Ο πρώην γενικός γραμματέας του κόμματος Χάινερ Γκάισλερ τάχθηκε υπέρ της βράβευσης της καγκελαρίου, λέγοντας ότι 25 χρόνια μετά την επανένωση της Γερμανίας, η απονομή θα έρχερχόταν τη σωστή χρονική στιγμή.

Διαφορετική άποψη έχει ωστόσο η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών. Αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt δείχνει ότι το 61% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι η καγκελάριος είναι κατάλληλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ μόλις το 34% έχει αντίθετη γνώμη.

Υπομονή λίγες μόνο ακόμα ώρες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: «Τολμά να μιλάει εκείνος που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»

Σήμερα

Ο Γκιντεόν Σάαρ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο και παρομοίασε με τον Αδόλφο Χίτλερ

Στο 1,80 ευρώ η αμόλυβδη από το Σάββατο, λέει ο πρόεδρος Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής

Σήμερα

Τα διυλιστήρια θα προχωρήσουν αύριο στην πρώτη μεγάλη αύξηση που θα αποτυπώνει στην εγχώρια αγορά την κρίση της Μέσης Ανατολής

Σοκάρει ο πατέρας του 28χρονου που έδειρε υπάλληλο καθαριότητας – «Θα μου πάνε φυλακή τον γιο για 2 ψιλομπουνιές;»

Σήμερα

«Έχει δίκιο ο άνθρωπος, αλλά αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, θα τον πάνε τσάμπα φυλακή, δεν σκότωσε, δεν έβγαλε όπλο ή μαχαίρι, το παιδί είναι νευρικό, δεν είναι εγκληματίας, θα μου το καταστρέψετε»

Βίντεο σοκ κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Ανήλικη χτυπά συνομήλική της και την αναγκάζει να γονατίσει

Σήμερα

«Για να λήξει τι θέμα έτσι, στα γόνατα, στα γόνατα τώρα για να μην γίνει θέμα. Τώρα σου λέω στα γόνατα» λέει η μία ανήλικη στην άλλη

Αστυνομικοί Κύπρος: «Είναι ανθρωποφαγία όλο αυτό» λέει ο Σύνδεσμος ‑ Εκτός υπηρεσίας ο ένας ένστολος

Σήμερα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ροζ σκάνδαλο που έχει γίνει πρώτο θέμα στην Μεγαλόνησο

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Επί τόπου η Πυροσβεστική

Σήμερα

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ανδρουλάκης: «Ο πρωθυπουργός πέτυχε την αυτογελοιοποίησή του»

Σήμερα

Ιδιαίτερα αιχμηρή η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη κατά τη συζήτηση για την προανακρτική επιτροπή

Φωτιά σε αγροτική έκταση στη Λακωνία ‑ Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σήμερα

Στο έργο της κατάσβεσης συμβάλουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

17χρονος παρίστανε τον ελεγκτή εισιτηρίων – Έκοβε πρόστιμα κι έπαιρνε τα χρήματα επιτόπου

Σήμερα

Έναν απίστευτο και συνάμα παράνομο τρόπο βρήκε ένας 17χρονος για να βγάζει λεφτά, με τη δράση του να λαμβάνει τέλος μετά από έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί του σχεδίου «Αριάδνη»

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ερέτρια

Σήμερα

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική, ήχησε και 112 προς τους κατοίκους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.