E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κινήσεις στο παρασκήνιο για παρέμβαση Καραμανλή

Σε κατάσταση αποσύνθεσης η ΝΔ

Κινήσεις στο παρασκήνιο για παρέμβαση Καραμανλή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/10/2015 | 13:06

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, πάνω από την οποία πλανάται το φάντασμα της διάσπασης. Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο με φόντο τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος, βαραίνουν το κλίμα επικίνδυνα. Και αυτό διότι μαίνεται ο πόλεμος στο παρασκήνιο, μεταξύ των υποψηφίων προέδρων και κυρίως μεταξύ της πλευράς Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κυρίαρχο είναι ότι κυρίως αφορά την μεγάλη σύγκρουση του νυν προέδρου της Ν.Δ και υποψηφίου για την αρχηγία με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που επικρίνεται ότι παρασκηνιακά στηρίζει τον 37χρονο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η χθεσινή εικόνα που εμφάνισε η Ν.Δ. με όσα πρωτόγνωρα έγιναν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όπου κυριάρχησε η…«εισβολή» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τα «γαλλικά» του κατά του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και τον διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα, ρίχνει βαριά τη σκιά της στην κεντροδεξιά.

Και αυτό διότι δεν ήταν μια απλή πολιτική παρατήρηση του Βαγγ. Μεϊμαράκη, καθώς ο ίδιος άφησε σοβαρούς υπαινιγμούς για σχέδιο απευθείας ανάθεσης του έργου διεξαγωγής των εκλογών σε συγκεκριμένη εταιρεία και για «παράθυρα» λαθροχειρίας στην εκλογική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητούν παρέμβαση Καραμανλή

Η ανησυχία των κορυφαίων στελεχών είναι έκδηλη και κυρίαρχη για το κατά πόσο μπορεί η Ν.Δ. να φθάσει συντεταγμένη έως την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι για την ενότητα του κόμματος. Ήδη, ορισμένα κεντρικά και ιστορικά στελέχη της συντηρητικής παράταξης έχουν απευθυνθεί στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ζητώντας του να παρέμβει.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Κάτι πρέπει να γίνει για να μην γελοιοποιηθεί η παράταξη. Πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστεί η ενότητα» φέρεται να είπε σε πρόσφατη σύναξη ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί ζητούν ήδη από τον Κ. Καραμανλή να κάνει ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση στο σημερινό αδιέξοδο, καθώς εκφράζονται φόβοι για γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες το επόμενο διάστημα. O ίδιος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος με όσα συμβαίνουν, αλλά μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν είχε αποφασίσει εάν θα κάνει κάποια κίνηση. Πάντως σήμερα έχει διάφορες συναντήσεις στο γραφείο του, όπου θα γίνουν και προχωρημένες συζητήσεις για το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης.

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα το απόγευμα

Σε αυτό το βαρύ κλίμα, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης διέψευσε επί της ουσίας ότι θα αποχωρήσει από τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, παρά τα σχετικά σενάρια, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι, οι ¶δωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησαν ψυχραιμία και αξιοσημείωτο είναι πως ο Απ. Τζιτζικώστας δεν έκανε καμία ειδική αναφορά στα όσα συνέβησαν στην εφορευτική επιτροπή, ωσάν να μην υπήρξε το επεισόδιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως και τα τρία επιτελεία προσπαθούσαν να αποκωδικοποιήσουν έως αργά το βράδυ τις κινήσεις του Βαγγ. Μεϊμαράκη και επιχειρούσαν να εξηγήσουν πολιτικά τη στάση του και τι ακριβώς επιδιώκει.

Σε αυτό το κλίμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα, όπου θα συζητηθεί η στάση του κόμματος έναντι του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, αλλά το κρίσιμο είναι η παρουσία του Απ. Τζιτζικώστα, τον οποίο θα επιχειρήσουν να στριμώξουν πολλοί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Σήμερα

Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Σήμερα

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος που ξυλοκόπησε τον 17χρονο

Σήμερα

Συνελήφθη και η μητέρα του κατηγορουμένου για παραμέληση ανηλίκου

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Σήμερα

Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Ο Αρης 2‑0 τον Παναιτωλικό και παίζει με Παναθηναϊκό στους 8 του Κυπέλλου

Σήμερα

Με δύο γκολ των Μορόν, Ράσιτς από το πρώτο ημίχρονο ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο μονό προημιτελικό Κυπέλλου

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Σήμερα

Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σήμερα

Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα Θεοφάνια σε Αθήνα και Πειραιά

Σήμερα

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Σήμερα

Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Σήμερα

Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

Καρυστιανού για νέο κόμμα: Οι διεργασίες, αν θα είναι η ίδια πρόεδρος και η αιχμιρή κριτική στον Τσίπρα

Σήμερα

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου σχηματισμού και απάντησε στο ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.