Εύκολη συνταγή για καραμελωμένο κοτόπουλο!
Δοκιμάστε το και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
Μια νέα συνταγή από το cookbox.gr σας προτείνει να βάλετε λίγη ζάχαρη στο κοτόπουλό σας, για αλλαγή. Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
30ml ελαιόλαδο
8 μπούτια κοτόπουλο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
10 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
80 γρ. ζάχαρη καστανή
240ml ζωμό κότας
60ml σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. ξίδι ρυζιού
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση: Βάζετε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά και πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και από τις δυο πλευρές. Έπειτα, παίρνετε το μισό κοτόπουλο και το βάζετε στο καυτό λάδι, ενώ το σοτάρετε για σχεδόν 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια το βγάζετε και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα, ενώ κάνετε το ίδιο και με το άλλο μισό. Προσθέτετε σκόρδο στην κατσαρόλα και το σοτάρετε μέχρι να κοκκινίσει, για 2 λεπτά περίπου, και αμέσως το βγάζετε και το τοποθετείτε στην πιατέλα με το κοτόπουλο. Βάζετε την κατσαρόλα σας πάλι στην φωτιά, προσθέτοντας μέσα μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Ανακατεύετε για 4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει, και μετά προσθέτετε το ξίδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα, ώστε να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το τζίντζερ, τον ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το κοτόπουλο και το σκόρδο και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το βάζετε σε μια πιατέλα, ενώ συνεχίζετε να σιγοβράζετε το υπόλοιπο μείγμα, μέχρι να γίνει πιο πηχτό, για 10 λεπτά περίπου. Τέλος, βάζετε το κοτόπουλο πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού, ενώ προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σερβίρετε με ρύζι.