E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το πρώτο καρτούν με αυτισμό στην πασίγνωστη παιδική εκπομπή «Σουσάμι Ανοιξε»

Για να ενημερώσει το κοινό

Το πρώτο καρτούν με αυτισμό στην πασίγνωστη παιδική εκπομπή «Σουσάμι Ανοιξε»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια καινούργια κούκλα έκανε την εμφάνιση της στην παιδική εκπομπή «Σουσάμι ¶νοιξε» (Sesame Street), η Julia, η οποία είναι ένα κοριτσάκι του νηπιαγωγείου που πάσχει από αυτισμό και συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά όταν παίζει με τους φίλους της, Elmo, Abby Cadabby και Grover. Η Julia αποτελεί την προσωποποίηση του αυτισμού, γύρω από τον οποίο δυστυχώς υπάρχει άγνοια, κάτι που η συγκεκριμένη εκπομπή θέλει να εξαλείψει, όπως ανέφεραν οι συντελεστές της στο ABC News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο αυτό πρόγραμμα, που χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, έχει τίτλο «Sesame Street and Autism: See Amazing in All Children», ενώ διαθέτει μια ολόκληρη ιστοσελίδα αφιερωμένη στον αυτισμό και στην επεξήγησή του, καθώς και μια εφαρμογή για iPad με το ίδιο περιεχόμενο, δηλαδή ιστορίες, βίντεο και όποια άλλη πληροφορία σχετίζεται με την εν λόγω πάθηση. Η εκπομπή απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 2-5 χρονών, αν και, κρίνοντας από τα σχόλια που αφήνουν χρήστες στο YouTube, υπάρχουν πολλά παιδάκια μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και ενήλικες που έχουν ενθουσιαστεί μαζί της.

Επιπλέον, η εκπομπή έχει και ένα πολύ ωραίο τραγούδι στους τίτλους αρχής, το οποίο με όμορφα λόγια εξηγεί στους τηλεθεατές, ότι αν δουν ένα παιδί με αυτισμό, δεν πρέπει να το αποκλείσουν και να απομακρυνθούν από αυτό, αλλά να προσπαθήσουν να το πλησιάσουν και να το δεχτούν. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Παγκόσμιου Αντίκτυπου και Φιλανθρωπίας, Sherrie Westin, σκοπός του προγράμματος είναι οι γονείς και τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αυτισμός αποτελεί ένα συζητήσιμο θέμα που υπάρχει στην καθημερινότητα, και όχι ένα ταμπού.

Στις ιστορίες, η Julia εξηγεί στους φίλους της πώς της αρέσει να παίζει, που διαφέρει λίγο από τον δικό τους τρόπο. Το πρόγραμμα του Sesame Street ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες, χρησιμοποιώντας το hashtag #SeeAmazing. Μάλιστα, μια μητέρα αποφάσισε να το κάνει, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του μικρού γιου της στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Julia αποτελεί έναν από τους χαρακτήρες του Sesame Street, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας της εκπομπής έχουν εμφανιστεί πολλοί χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα – με το φαγητό, την ανασφάλεια, την όραση, με την οικογένειά τους ή ακόμα και με το bullying, καθώς και με το να ζουν με τον ιό HIV.

Καλωσόρισες λοιπόν, Julia! Ο κόσμος χαίρεται πολύ μαζί σου!

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλομοίρα: Όταν ήμουν έγκυος πέρασα κατάθλιψη, ήξερα ότι δεν θα έχω ποτέ ξανά αυτό που είχα

Σήμερα

Αφηνα δηλαδή την παλιά μου ζωή, νομίζω πως λένε λίγο ψέματα στις γυναίκες ότι μπορούν να τα έχουν όλα, πρόσθεσε η τραγουδίστρια

Διεκόπη η δίκη του Βασίλη Μπισμπίκη – Τι ζήτησε η πλευρά του ηθοποιού

Σήμερα

Η δίκη διεκόπη προκειμένου να κληθεί ο αστυνομικός, ο οποίος είχε σηκώσει το τηλέφωνο για να γίνει η καταγραφή του συμβάντος

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Έχω ένα αυτοάνοσο ανάλογα με την ψυχική κατάσταση»

Σήμερα

Η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλά για το αυτοάνοσο που την ταλαιπωρεί

Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ διαψεύδει τον ισχυρισμό του Τζαξ Τέιλορ ότι υπήρξαν συγκάτοικοι

Σήμερα

Ο ηθοποιός έβαλε τέλος στη φημολογία ότι υπήρξε κάποτε συγκάτοικος με τον πρωταγωνιστή του ριάλιτι «Vanderpump Rules»

Viral ο μελισσοκόμος που έπιασε στα «πράσα» αρκούδα να του κλέβει το μέλι!

Σήμερα

Viral έγινε η κλεψιά μιας αρκούδας που λιμπίστηκε την αγαπημένη της λιχουδιά

Η Αθηνά από το Bachelor έγινε bodybuilder

Σήμερα

Δείτε την αλλαγή στην εμφάνισή της - Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση σε τρεις κατηγορίες σε διαγωνισμό fitness

O Τζορτζ Κλούνεϊ εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να μεγαλώσει τα παιδιά του μακριά από το Χόλιγουντ

Σήμερα

Ο ηθοποιός και η Αμάλ Κλούνεϊ εγκατέλειψαν το Λος Αντζελες για μια ήσυχη ζωή σε μια φάρμα στη Γαλλία

Η «πιο μισητή» μαμά αποκαλύπτει: «Είμαι 44 ετών και κάνω περισσότερο σεξ από την 20χρονη κόρη μου – Σεμνότυφη η Gen Ζ»

Χτες

Η κόρη της απαντάει ότι νιώθει άβολα που οι γονείς της κάνουν σεξ κάθε βράδυ

Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν σταματά να σηκώνει βάρη και μετά... κερνάει τον εαυτό του μπάρμπεκιου!

Χτες

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δείχνει ξανά το μοναδικό του στυλ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.