E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Απαίτηση‑βόμβα από το ΔΝΤ: Ζητεί πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Όπως έγινε και στην Κύπρο

Απαίτηση‑βόμβα από το ΔΝΤ: Ζητεί πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/10/2015 | 00:07

«Νάρκη» στα θεμέλια της διαπραγμάτευσης βάζουν οι δανειστές, που με επικεφαλής την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, αξιώνουν ουσιαστικά την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά», η Βελκουλέσκου επιμένει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το «μοντέλο Κύπρου» για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο υλοποιήθηκε στη Μεγαλόνησο ύστερα από τις δικές της απαιτήσεις και εκμηδένισε στην πράξη το «δίχτυ προστασίας» για την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών.

Μάλιστα, για τη χώρα μας η κ. Βελκουλέσκου θέτει τον πρόσθετο όρο να υπολογίζεται η αξία των ακινήτων σε τιμές αγοράς -που έχουν βρεθεί στο ναδίρ- και όχι στις αντικειμενικές, γεγονός το οποίο θα πολλαπλασιάσει τις εκποιήσεις ακινήτων. Το χάσμα για το θέμα αυτό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών κατέστη έτσι αγεφύρωτο και ώθησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να το θέσει στον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο τελευταίος ανέλαβε να στηρίξει τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup και σε πολιτικό επίπεδο. Η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μετά τη νέα απαίτηση-βόμβα του ΔΝΤ για τους πλειστηριασμούς καθυστερεί περαιτέρω και τη διαδικασία για την 1η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς παραμένουν ανοικτά βασικά προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

Με την αξιολόγηση αυτή συνδέεται ευθέως το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους για να αποφευχθείτο «κούρεμα» των καταθέσεων. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών είναι εύκολο να καλυφθούν, καθώς δεν αναμένεται να υπερβούν τα 15 δισ. ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι συμβαίνει με τη Booking; Ξενοδόχοι την κατηγορούν ότι δεν πληρώνει τα λεφτά εδώ και μήνες

Σήμερα

Η εταιρεία επικαλείται «τεχνικό ζήτημα» ωστόσο όσα αποκαλύπτονται καταδεικνύουν μια άκρως προβληματική επιχειρηματική πρακτική

Εθνική Ελλάδας: Νέος προπονητής ο Βασίλης Σπανούλης

Σήμερα

Θα οδηγήσει την «επίσημη αγαπημένη» στο προολυμπιακό τουρνουά

Μεταναστευτικό: Η Ευρώπη σε τεντωμένο σχοινί

Σήμερα

Μελόνι: Είμαστε αντιμέτωποι με μεταναστευτική πίεση χωρίς προηγούμενο

Ο Πολάκης αποκαλεί τον Πρετεντέρη «ένα κουβά με σκ@τ@»

Σήμερα

Σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «τοξικότητα» και καταφέρεται κατά του δημοσιογράφου

Όλη η αλήθεια για την υγεία του Βασίλη Καρρά

Σήμερα

Ο αγαπημένος τραγουδιστής δίνει τεράστια μάχη για τη ζωή του

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ρωμανιάς

Σήμερα

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έκανε ένα χειρουργείο, όμως δεν άντεξε λόγω της επιβαρυμένης του υγείας.

Νεκρός 33χρονος που παρασύρθηκε το βράδυ από αυτοκίνητο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης

Σήμερα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου κρατείται μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση για το συμβάν

Αχιλλέας Μπέος για το ξύλο σε πολίτη: Οι άνδρες έρχονται σε διαπληκτισμό, να γίνουμε λουλούδες;

Χτες

Στο περιστατικό με το ξύλο στην Αλλη Μεριά Βόλου αναφέρθηκε ο Αχιλλέας Μπέος – μεταξύ άλλων – μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παρμενίων 2023: Ηχούν τη Δευτέρα οι σειρήνες και οι καμπάνες απ’ τις εκκλησίες – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Χτες

Οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Αμυνας θα ηχήσουν σε όλη την Ελλάδα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.