E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στρατόπεδο που θα φιλοξενεί 50.000 πρόσφυγες στην Αθήνα ζητούν Μέρκελ‑Γιούνκερ

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Στρατόπεδο που θα φιλοξενεί 50.000 πρόσφυγες στην Αθήνα ζητούν Μέρκελ‑Γιούνκερ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/10/2015 | 00:07

Μεταφορά των «hot spot» για τους πρόσφυγες από τη Λέσβο και την Κω σε ένα μεγάλο κέντρο στην Αθήνα, υπό τη διοίκηση της Frontex και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες φέρεται να επιδιώκει η Κομισιόν, σύμφωνα με αποκαλυπτικό - αποκλειστικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κύμα των προσφύγων και για αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να μεταθέσει την πρώτη υποδοχή των προσφύγων από τους υπερβολικά επιβαρημένους δήμους Λέσβου και Κω στην ηπειρωτική χώρα.

Έτσι μπαίνει στο τραπέζι η σκέψη να δημιουργηθεί σε πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα ένα τεράστιο κέντρο για 40-50.000 ανθρώπους, το οποίο θα διοικείται από υπαλλήλους της Frontex και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Αξίζει κάπου εδώ να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις της για το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Γιούνκερ και η Μέρκελ πρέπει βέβαια να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση για αυτό το σχέδιο. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φοβάται ότι hot spot με τόσους πολλούς πρόσφυγες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν άσχημες εικόνες που θα έμοιαζαν με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πέραν αυτού μια εισβολή ξένων υπαλλήλων θα ''ξυπνούσε'' σε πολλούς Ελληνες αναμνήσεις από την κρίση χρέους και τη μισητή τρόικα», αναφέρει το περιοδικό.

Η θέση της Κομισιόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού, είναι τμήμα των προτάσεων για άμεσα μέτρα με τα οποία προσέρχεται ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη Σύνοδο για το προσφυγικό μεταξύ ηγετών χωρών της ΕΕ και βαλκανικών χωρών που έχει συγκαλέσει για την Κυριακή.

Σύμφωνα με το «Spiegel», «η Μέρκελ θέλει στην μίνι Σύνοδο να πετύχει μια ουσιαστική βελτίωση της δουλειάς των hot spots, επιδιώκοντας η κατανομή των προσφύγων εντός ΕΕ να γίνεται απευθείας από αυτά τα κέντρα πρώτης υποδοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα παρουσιάσει ένα σχέδιο 16 σημείων κατά την ειδική συνεδρίαση για το προσφυγικό που θα αφορούν πρακτικά ερωτήματα. Πού μπορούν να στεγαστούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες; Πώς μπορούν και με ποιο πλάνο να αντιμετωπιστούν με ανθρώπινο τρόπο; Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθεί η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και του χώρου Σένγκεν.

Όπως διεμήνυσε στο γερμανικό περιοδικό και ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, «θα πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι, η ευθύνη και οι απεγνωσμένοι άνθρωποι απλά να φορτώνονται στους γείτονες».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει τέλος, ότι στην Ελλάδα ήδη γίνεται η συντεταγμένη καταγραφή των προσφύγων και η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά οι περισσότεροι εκ των 4.000 προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά δεν υποβάλλουν αίτηση ασύλου - από φόβο μήπως απελαθούν ή σταλούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν θέλουν να ζήσουν.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Διακήρυξη Ντόναλντ Τραμπ για ειρήνη και ευημερία: Το σχέδιο για τη Γάζα και η επόμενη μέρα

Πριν 8 ώρες

«Η Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αντέξει έναν νέο κύκλο πολέμων»

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο

Πριν 8 ώρες

Ποιοι κερδίζουν φορο-μπόνους, ποιοι εξαιρούνται

Ισχυρή έκρηξη στο Κάιρο μετά την άφιξη Τραμπ στο Σαρμ ελ Σέιχ ‑ Βίντεο

Χτες

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές από τοπικά μέσα, η έκρηξη σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση

Ρόδος: Εννέα μήνες φυλάκιση με αναστολή σε Δανή τουρίστρια που κατέβασε την ελληνική σημαία

Χτες

Ένοχη κρίθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου η 28χρονη αλλοδαπή από τη Δανία

Η Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα τεσσάρων ομήρων των οποίων τα πτώματα θα παραδοθούν σήμερα

Χτες

Έντονη διαμαρτυρία των οικογενειών των θυμάτων και των ομήρων

Σοκ στα Χανιά: 15χρονη βρέθηκε αιμόφυρτη και μεθυσμένη σε πάρκο ‑ Συνελήφθη η μητέρα της

Χτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, την 15χρονη εντόπισε ξαπλωμένη ένας περαστικός, λίγο μετά τη 1:30 το βράδυ, ο οποίος κάλεσε απευθείας την αστυνομία.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αγωνιστεί στο πλουσιότερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος στο «Six Kings Slam», το οποίο θα διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας κι είναι το πλουσιότερο τουρνουά επίδειξης τένις στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.