E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου

Πώς θα είναι

Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νεαροί επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν την ιστοσελίδα colossusrhodes.com, στην οποία δίνονται καινούργια σχέδια για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου και τη δημιουργία σχετικού μουσείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εγχείρημα έχει πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. «Παρακολουθώντας την αυξημένη ανεργία να γκρεμίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς, θέσαμε ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, αποτελούμενης από νέους συναδέλφους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι μοιράζονται κοινές ιδέες και οράματα» λένε οι ίδιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η παρουσίαση ιδεών που δίνει λύσεις στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και της φυγής τους στο εξωτερικό.

Η συγκεκριμένη ομάδα ήρθε σε επαφή με τα αρχαιολογικά- πολιτιστικά ιδρύματα καθώς και με ταξιδιώτικα πρακτορεία του νησιού και διαπίστωσε πως με την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου είναι δυνατό να επιτευχθούν δύο σημαντικοί στόχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρωταρχικός σκοπός της ανακατασκευής είναι να ξαναμπεί το νησί της Ρόδου στο χάρτη και να αποκατασταθεί η ιστορικής της σημασία, η οποία θα λειτουργήσει ως πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των τριών ηπείρων. Έτσι το εγχείρημα θα προσελκύσει εκατομμύρια κόσμο και θα προσφέρει νέες θέσεις απασχόλησης.


Δεύτερος στόχος είναι να φέρει στο φως και να αναδείξει τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες και περιμένουν τον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν, αξιοποιώντας στο μέγιστο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, που αποκομίστηκε και διασώθηκε με κόπο στο πέρασμα των αιώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα προσχέδια θέλουν την κατασκευή να έχει 150 μέτρα ύψος, όπου μέσα θα φιλοξενείται ένα μουσείο, ένα πολιτιστικό κέντρο και μία βιβλιοθήκη. Βέβαια ο πρωταρχικός στόχος του πελώριου Φάρου είναι να γίνει σημείο αναφοράς για τα καράβια τη νύχτα και να μπορεί να τον δει κανείς από απόσταση 56 χιλιομέτρων!

Το πρότζεκτ,επίσης, προβλέπει μία κατασκευή που να στηρίζεται σε σύγχρονες και έξυπνες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, το “δέρμα” του θα είναι καλυμμένο με ηλιακά πάνελ, παρέχοντας 100% αυτονομία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι πιο διάσημες ιστορίες με ορειβάτες που χάθηκαν για πάντα στις κορυφές

Πριν 7 ώρες

Με αφορμή την ιστορία της 47χρονης Ρωσίδας ορειβάτισσας Ναταλία Ναγκοβίτσινα

Η σκληρή αλήθεια για τον διάβολο της Τασμανίας

Πριν 7 ώρες

Για ποιον λόγο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε

Γιατί η Κίνα έχει 65 εκατομμύρια άδεια σπίτια

Πριν 7 ώρες

Ολόκληρες πόλεις που χτίστηκαν αλλά δεν κατοικήθηκαν ποτέ

Οι Barbie που έχουν απαγορευτεί στην ιστορία της Mattel

Πριν 7 ώρες

Οι εκδόσεις που προκάλεσαν σάλο

10 αποφθέγματα του Αριστοτέλη Ωνάση για τις επιχειρήσεις και τις γυναίκες

Πριν 7 ώρες

Ο Έλληνας κροίσος που έγινε συνώνυμο του πλούτου

Δεν είναι στραβή η φωτογραφία, το γήπεδο είναι στραβό: Το πιο extreme που είδατε ποτέ

Πριν 7 ώρες

Mία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι ότι το γήπεδο πρέπει να είναι απότομο

Πέθανε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο: Το σπαρακτικό τέλος του «μάστορα» της κωμωδίας που μας έκανε να γελάμε μια ζωή

Χτες

Ο άνθρωπος που πίστευε πως το γέλιο είναι υγεία, έφυγε ξαφνικά, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία θεατρική κληρονομιά και μια ζωή αφιερωμένη στο σανίδι

Πόλεμοι, μάγισσες και νόθα παιδιά: Το πιο τοξικό βασιλικό σόι ever

Χτες

Όταν η οικογένεια του γαμπρού γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.