E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι λέει ο Βαρουφάκης για την πληρωμή 55.000 ευρώ ανά διάλεξη

Έκανε ομιλία στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Τι λέει ο Βαρουφάκης για την πληρωμή 55.000 ευρώ ανά διάλεξη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/10/2015 | 10:42

«Ηρθα να σας κάνω μία ομιλία, να σας αρπάξω 55.000 ευρώ και να φύγω» είπε χαριτολογώντας ο Γιάννης Βαρουφάκης στη διάλεξη του που έδωσε τη Δευτέρα στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως λέει, πολύ τον ενόχλησε το γεγονός ότι ορισμένοι (οι «γνωστοί συκοφάντες του» - όπως τους αποκαλεί) τον εμφανίζουν να εισπράττει ως και 66.000 δολάρια για κάθε ομιλία ή διάλεξή του.

Ετσι άρχισε, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, να σπάει πλάκα με τα λεφτά των ομιλιών του. Ξαφνικά όμως σοβάρεψε και αφού ανέφερεότι κατά μέσο όρο στις 20 ομιλίες που έκανε τελευταίως εισέπραξε μόνο 1.100 ευρώ για την καθεμία, προσθέτει ότι προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα ποιες ομιλίες έκανε, πότε τις έκανε και πόσα εισέπραξε από αυτές.

Το ζήτημα ωστόσο παραμένει, αφού υπάρχουν γραφεία τα οποία υποστηρίζουν ότι κλείνουν ομιλίες του κ. Βαρουφάκη προς 60.000 δολάρια τη μία. Τι απαντά; Παραδέχεται ότι πάει σε ομιλίες που του κλείνουν τα γραφεία αλλά, όπως λέει, τις ομιλίες αυτές τις έκανε προτού εκλεγεί βουλευτής, ουδέποτε τις έκανε ως υπουργός, και ότι τις μεγάλες αμοιβές εισέπραττε («όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι καθηγητές» ισχυρίζεται) μόνον όταν καλούσαν από κάποια τράπεζα ή πολυεθνική εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα ωστόσο, ζητάει να ταξιδέψει business class -για οποιοδήποτε προορισμό-, ξενοδοχείο πέντε αστέρων για τη διαμονή του και πλήρη κάλυψη των χρεώσεων κατά τη διαμονή, να του παρέχονται όλα τα γεύματα, να του πληρώνουν όλες τις μετακινήσεις και 60.000 δολάρια τη διάλεξη δηλαδή περίπου 53.000 - 55.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα φέρνει στο φως της δημοσιότητας απαντητικό email της ατζέντισσας του Γιάννη Βαρουφάκη, Τατιάνα Μαρίνκο,που ζητάει τα χρήματα της αμοιβής του να γίνονται με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του λονδρέζικου γραφείου London Speaker Bureau στην τράπεζα HSBC του Ομάν.

Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται ως περιζήτητος στη λίστα του διάσημου μεσιτικού γραφείου προσωπικοτήτων, στην οποία περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο υπέρομαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντέσμοντ Τούτου, ο άσος Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά και οι σταρ του Χόλιγουντ Μάικλ Ντάγκλας και Κέβιν Σπέισι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ατζέντισσα του Γιάννη Βαρουφάκη είναι ξεκάθαρησε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ως βασικού ομιλητή σε εταιρικές εκδηλώσεις: 60.000 δολάρια εκτός Ευρώπης, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο της διαπραγμάτευσης της αμοιβής όταν διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από το προκαθορισμένο ποσό των 60.000 δολαρίων.

Όταν κάποιος ζητήσει τον κύριο Βαρουφάκη ως ομιλητή, η ατζέντισσά του στέλνει μία φόρμα μέσω email με ερωτήματα, ώστε να μάθει ο πρώην υπουργός ποιος είναι ο ακριβής σκοπός του συνεδρίου, ποιοι θα βρίσκονται στο ακροατήριο, αν θα συμμετέχει στο πάνελ, αν θα είναι ο βασικός ομιλητής ή και τα δύο , αν θα πρέπει να παραστεί σε κάποιο δείπνο ή γεύμα, ποιος θα καλύψει την αμοιβή του, αλλά και τι πρέπει να φορέσει την ημέρα της ομιλίας του, όπως και σε τι κατηγορίας ξενοδοχείο προτίθενται να τον φιλοξενήσουν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Πριν 10 ώρες

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Πριν 10 ώρες

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Πριν 10 ώρες

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Χτες

«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.