E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με 224 επιβάτες στο Σινά

«Φωτιά» από τα σενάρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με 224 επιβάτες στο Σινά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/10/2015 | 11:25

Τραγική επιβεβαίωση στα σενάρια συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά στην Αίγυπτο παρείχε ο πρωθυπουργός της χώρας λίγα λεπτά πριν τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.

Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει αποσαφηνιστεί καθώς αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το αεροπλάνο μεταφέρει 212 άτομα, ενώ ρωσικά Μέσα κάνουν λόγο για 224 επιβάτες.

Οι Αιγυπτιακές αρχές έχουν εντοπίσει ήδη συντρίμμια στη Χερσόνησο του Σινά και αιγύπτιος αξιωματούχος αναφέρει ότι είναι «πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του. Πάντως, αιγύπτιος αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας σημείωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου».

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε στη Χερσόνησο του Σινά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιβεβαίωση της είδησης έβαλε τέλος στο «καλό» σενάριο που ήθελε το ρωσικό αεροσκάφος Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268 από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη να βρίσκεται ασφαλές στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Πριν την τραγική επιβεβαίωση είχε προηγηθεί ένα θρίλερ, καθώς οι πληροφορίες για την τύχη του αεροσκάφους ήταν παντελώς συγκεχυμένες.

Μετά την είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά, αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι το αεροπλάνο εντοπίστηκε πάνω από την Τουρκία και ότι ο πιλότος του αεροσκάφους επικοινώνησε με την τουρκική πολιτική αεροπορία, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, την ίδια στιγμή αιγυπτιακά Μέσα έκαναν λόγο για συντριβή του αεροσκάφους που είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη στο όρος Σινά.

Την ίδια ώρα ρωσικά Μέσα μετέδιδαν ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, κάνοντας μάλιστα λόγο για συντριβή του. Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A-321 jet, μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα και άνηκε στην Ρωσική αεροπορική εταιρία Kogalymavia. Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ίχνη του χάθηκαν πάνω από τον κυπριακό εναέριο χώρο. Παράλληλα, το Russia Today επικαλείται πληροφορίες για συντριβή του αεροσκάφους στο όρος Σινά.

Ο εναέριος χώρος πάνω από την Χερσόνησο, την ώρα που το αεροσκάφος «χάθηκε»

«Φωτιά» από τα σενάρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους

Τα αίτια που οδήγησαν στην συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους παραμένουν ακόμα άγνωστα. Ωστόσο Αιγύπτιος αξιωματούχος ασφαλείας, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου».

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του Καΐρου σημειώνει ότι το αεροπλάνο της Kogalymavia που πραγματοποιούσε την πτήση 7K9268 και μετέφερε 224 επιβάτες έχει καταστραφεί ολοσχερώς, υπογραμμίζοντας ότι είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στην τελευταία επικοινωνία που είχε το αεροπλάνο με την αιγυπτιακή πολιτική αεροπορία, λίγο μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ για την Αγία Πετρούπολη, ζήτησε να πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση και αμέσως μετά άλλαξε πορεία. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και με την συντριβή του στην πολυτάραχη Χερσόνησο Σινά που ελέγχεται από τζιχαντιστές, φίλα προσκείμενους προς το Ισλαμικό Κράτος, αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο αεροπειρατείας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

Χτες

Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

Χτες

Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Χτες

Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

Χτες

Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

Χτες

Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

Χτες

Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

Χτες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

Χτες

Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

Χτες

Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Aγρια επίθεση από σκύλο έξω από φούρνο στα Βριλήσσια ‑ δείτε τι συνέβη

Χτες

Ένας 66χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ η 48χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ζωοκτονία.

Καιρός: Τι αλλάζει στη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα ‑ Τι δείχνουν οι χάρτες GFS και ECMWF

Χτες

Έντονη ζέστη έως τις αρχές της εβδομάδας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της - τα μοντέλα συγκλίνουν.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

Χτες

Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.