E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

17χρονος‑φαινόμενο: Εχει δύο πτυχία, πιλοτάρει αεροπλάνα, δουλεύει στη NASA

Διαβάστε για τα επιτεύγματά του

17χρονος‑φαινόμενο: Εχει δύο πτυχία, πιλοτάρει αεροπλάνα, δουλεύει στη NASA
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/11/2015 | 00:47

Ο Moshe Kai Cavalin έχει δύο πτυχία κολλεγίου, αλλά ακόμη είναι πολύ μικρός για να ψηφίσει. Πιλοτάρει αεροπλάνα, αλλά ακόμη δεν επιτρέπεται να οδηγήσει αυτοκίνητο μόνος του: αυτές είναι μερικές μόνο από τις αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τη ζωή αυτού του 17χρονου από το Σαν Γκάμπριελ της Καλιφόρνια, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παιδί-θαύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Cavalin αποφοίτησε από το κολέγιο στα 11 του. Τέσσερα χρόνια αργότερα ήταν απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του University of California. Φέτος άρχισε να παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα για να πάρει πτυχίο στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου, στο Brandeis University. Αποφάσισε όμως κάποια στιγμή να βάλει σε αναμονή τα σχέδιά του, καθώς βοηθά τη... NASA να αναπτύξει τεχνολογία παρακολούθησης για αεροπλάνα και drones.

Κι αν όλα αυτά ακούγονται πολλά, στα επιτεύγματά του πρέπει να προστεθεί επίσης το γεγονός ότι μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του, που επικεντρώνεται στην εμπειρία του σχετικά με το bullying που έχει υποστεί, ενώ περιλαμβάνει και ιστορίες άλλων θυμάτων. Το σπίτι του είναι γεμάτο τρόπαια από τουρνουά πολεμικών τεχνών.

Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος επιμένει ότι είναι πιο συνηθισμένος από ότι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνον. Όσα έχει πετύχει τα αποδίδει στους γονείς του, που του έδιναν την ελευθερία να επιλέγει ο ίδιος τις δραστηριότητες που θα επέλεγε πέρα από τις σχολικές υποχρεώσεις. Τα πολύπλευρα ενδιαφέροντά του τα αποδίδει στην καταγωγή του, μιας και η μητέρα του είναι από την Ταϊβάν και ο πατέρας του Βραζιλιάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η περίπτωσή μου δεν είναι ιδιαίτερη. Πρόκειται απλά για έναν συνδυασμό γονικής φροντίδας, κινήτρου και έμπνευσης», είπε στο Associated Press και συνέχισε: «Δεν συνηθίζω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους. Απλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Οι γονείς του λένε ότι από πολύ μικρός, μάθαινε γρήγορα. Όταν ήταν τεσσάρων μηνών είπε την πρώτη του λέξη («αεροπλάνο») τη στιγμή που έδειχνε ένα που περνούσε εκείνη την ώρα πάνω από το σπίτι του. Στα 7 του άρχισε να μελετά τριγωνομετρία. Τότε ήταν που η μητέρα του άρχισε να τον πηγαίνει στο κοινοτικό κολλέγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ιδιοφυία, ότι του βγαίνει... φυσικά. Όμως η αλήθεια είναι ότι δούλεψε πιο σκληρά από κάθε άλλο φοιτητή που είχα», λέει από την πλευρά του ο Daniel Judge, καθηγητής πανεπιστημίου του Cavalin για δύο χρόνια. Ο ίδιος όμως δεν θέλει να τον αποκαλούν ιδιοφυία. «Είναι παρατραβηγμένο», λέει ο 17χρονος.

Τα ενδιαφέροντά του έχουν αλλάξει αρκετές φορές. Την πρώτη περίοδο στο κολέγιο, ονειρευόταν να γίνει αστροφυσικός. Όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα προχωρημένης Φυσικής, το ενδιαφέρον του ξεθώριασε. Ο ενθουσιασμός του για την κρυπτογράφηση τον έστρεψε στην Πληροφορική. Αυτό διαπίστωσε ότι του ταίριαζε καλύτερα.

Εξεπλάγη όταν του τηλεφώνησε η NASA και του πρόσφερε δουλειά, γιατί στο παρελθόν τον είχαν απορρίψει, εξαιτίας της ηλικίας του. Όμως σύμφωνα με τον μέντορα και επιβλέποντά του στη NASA, Ricardo Arteaga, ο Cavalin ήταν η ιδανική περίπτωση για ένα πρότζεκτ που συνδυάζει Μαθηματικά, Πληροφορική και τεχνολογία Αεροναυπηγικής. «Χρειαζόμουν έναν ασκούμενο που ήξερε από λογισμικό, αλγορίθμους, και να πετάει ένα Cessna», εξηγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν τελειώσει το μεταπτυχιακό του στο Brandeis, ο Moshe Kai ελπίζει να κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο MIT. Αργότερα θέλει να ανοίξει τη δική του εταιρεία κυβερνοασφάλειας. Προς το παρόν, μετρά τις ημέρες μέχρι τα 18α γενέθλιά του, όταν και θα μπορέσει να πάρει πλήρη άδεια οδήγησης, σύμφωνα με τον νόμο της Καλιφόρνια. Όσο για τα πράγματα που απασχολούν τους συνομήλικούς του; Λέει πως θα περιμένει να πάρει διδακτορικό πριν βρει κοπέλα. Αλλά αστειεύεται.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Ορκίζεται αυτή την ώρα στη Θήβα

Πριν 11 ώρες

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ορκιστεί θα πάρει πενθήμερη άδεια ορκωμοσίας

Καιρός: Έρχονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες και νέο κύμα αφρικανικής σκόνης

Πριν 11 ώρες

Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι «έως και 16 βαθμούς υψηλότερη» από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ηλεία: Κλείνουν όλα τα σχολεία προληπτικά μετά τον ισχυρό σεισμό

Πριν 11 ώρες

Σε εξέλιξη τεχνικοί έλεγχοι σε κτίρια

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Πριν 11 ώρες

Η ανακοίνωση για την αλλαγή ώρας

Δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας

Πριν 11 ώρες

Αισθητοί και στην Αττική

Πύργος: Αγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου ‑ Οι αυτόπτες μάρτυρες τραβούσαν βίντεο

Πριν 11 ώρες

Ο καβγάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη γειτονιά του 1ου Γυμνασίου Πύργου

ΑΑΔΕ: Δορυφόρος θα παρακολουθεί φορτηγά και κοντέινερ

Πριν 11 ώρες

Νέα ηλεκτρονικά όπλα στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου από την ΑΑΔΕ

Αλλαγή κυβερνητικής ατζέντας με υπουργικό και κατώτατο μισθό μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας

Πριν 11 ώρες

Η τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη στη βουλή ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά υπουργών

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Χτες

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.