Φτιάξτε τα πιο διαιτητικά noodles που φάγατε ποτέ
Kung Pao chicken zoodles

Μπορεί μια μερίδα noodles να τις έχουν τις θερμίδες τους, όμως τα συγκεκριμένα θα φέρουν την ανατροπή! Κι αυτό, γιατί γίνεται η αντικατάσταση των πραγματικών noodles από κολοκυθάκι σε λωρίδες, και οι θερμίδες πέφτουν και κατρακυλούν!
Μερίδες: 2
• Θερμίδες: 277 το κάθε πιάτο
• Λιπαρά: 12 γρ
• Πρωτεΐνες: 24 γρ
• Υδατάνθρακες: 21 γρ
Συστατικά:
2 μέτρια κολοκυθάκια, με κομμένες τις άκρες
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, σε κομματάκια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μισή κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα φιστίκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά της σούπας σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού σως μπάρμπεκιου
2 κουταλιές της σούπας νερό
μισή κουταλιά της σούπας τσίλι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Τηγανίστε σε μια κουταλιά του γλυκού λάδι το κοτόπουλο, βάζοντας και μπαχαρικά – ό,τι σας αρέσει. Έπειτα κόψτε τα κολοκυθάκια με το ξεφλουδιστήρι σε λωρίδες, σαν να φτιάχνετε σπαγγέτι, και κάντε λωρίδες και τις πιπεριές. Ανακατέψτε σε ένα τηγανάκι τη σόγια, το μπαλσάμικο, νερό, ζάχαρη, τσίλι, τη σως και το κορν φλάουρ. Σε αυτό ρίξτε τις πιπεριές.
Στο τηγανάκι του κοτόπουλου ρίξτε το σησαμέλαιο, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατέψτε τα για μισό λεπτό. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα σόγιας με τις πιπεριές στο κοτόπουλο. Ανακατέψτε μέχρι να δέσουν και ρίξτε έπειτα από πάνω τα φιστίκια!