E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρυμμένοι παράδεισοι, παραδoμένοι στον χρόνο

Κάστρα, πύργοι, βίλες και θέρετρα

Κρυμμένοι παράδεισοι, παραδoμένοι στον χρόνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί που ίσως τώρα δεν υπάρχει κανείς για να τα θαυμάσει, κάποτε συνέβαιναν υπέροχα πράγματα - άνθρωποι με όραμα έχτισαν μικρές οάσεις που σήμερα ερήμωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Castiglioncello, Ιταλία

Δίπλα σε μπλε κρυστάλλινα νερά, δίπλα σε βαρκούλες, σε ένα υπέροχο σημείο, βρίσκει κανείς έναν παράδεισο: ένα ξεχασμένο Σαιν-Τροπέ, όπου ηθοποιοί πρώτης γραμμής, διάσημοι καλλιτέχνες και συγγραφείς περνούσαν τις μέρες τους, στη μοναδική Τοσκάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μικρή πόλη Castiglioncello ξεκίνησε ως μια μικρή πόλη για ψαράδες στην ακτή, όμως σύντομα άρχισε η ανάπτυξη – ήταν το εναλλακτικό Πορτοφίνο για πλούσιους και διάσημους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1960 η παραλία του είχε γκλαμουράτα κλαμπ, φεστιβάλ κινηματογράφου, βίλες στις οποίες γίνονταν συνεχώς πάρτι. Μια ντόλτσε βίτα προς πώληση, αφού πλέον έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί από τους περισσότερους, όταν τη δεκαετία του 1980 η Ιταλία έχασε την ντόλτσε βίτα της με την οικονομική της κρίση.

Breau, Γαλλία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο χωριό Breau, στη Γαλλία, ένας πύργος που χτίστηκε το 1821 καταρρέει μέρα με τη μέρα. Οι εποχές του πέρασαν ανεπιστρεπτί, εκτός και αν κάποιος αποφασίσει να το ανακαινίσει από την αρχή. Έτσι ήταν παλιά, και οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν πώς είναι τώρα.

Sammezzano

Το καστέλο του Sammezzano είναι ένα κτίριο που το κοιτάς με δέος. Βρίσκεται κρυμμένο στους λόφους της Τοσκάνης στην Ιταλία, και αυτή η εκπληκτική ομορφιά του πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο: 400 χρόνια πριν. Μόλις 20 χρόνια πριν όμως, στους χώρους του ακόμη περπατούσαν άνθρωποι. Αυτές τις τελευταίες δεκαετίες στέκεται έρημο, παρατημένο και ευάλωτο σε οποιονδήποτε βανδαλισμό. 

Υπάρχουν 365 δωμάτια σε αυτό το κτίριο, ένα για κάθε μέρα του χρόνου. Η βίλα, που φτιάχτηκε σε μαροκινό στιλ, σχεδιάστηκε από τον Ισπανό Ximenes of Aragon και παραμένει εκπληκτική. Το 1999 μια βρετανική εταιρεία αγόρασε το ακίνητο. Έπειτα, αγοράστηκε από την εταιρεία Palmerston Hotel & Resorts, όμως ακόμη παραμένει αναξιοποίητο. Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία, για να το δει κανείς σε όλο του το μεγαλείο.

Bequia, Καραϊβική

Ένα εκπληκτικό σπίτι, κτισμένο σε μια ηφαιστειακή κήλη, πρόκειται να σας αφήσει άναυδους. Μοιράζεται τους τοίχους του με τους βράχους, καθώς είναι κατασκευασμένο σε αρμονία με το γύρω περιβάλλον, στο νησί Bequia της Καραϊβικής. 

Η ιστορία του ξεκινά στα τέλη του 1950, όταν ένα ζευγάρι Αμερικανών, ο Tom και η Gladdie Johnston, θέλοντας να ξεφύγουν από τη βαβούρα του κόσμου, εγκαταστάθηκαν στο ήρεμο νησί. Το 1960 οι δυο τους αγοράζουν τα περίπου 121 στρέμματα και χτίζουν μια κατοικία σε αρμονία με τους ηφαιστειακούς βράχους.

Τα παράθυρα δεν είχαν τζάμια, ενώ το σπίτι δεν είχε ηλεκτρισμό και οι ένοικοί του μάζευαν το νερό της βροχής που έμπαινε από τη στέγη. Επιπλέον, επειδή το σπίτι δεν είχε πολλούς τοίχους, δεν μπορούσαν να διαχωριστούν τα δωμάτιά του.

Μέσα σε 30 χρόνια, ο Tom έχτισε άλλες 16 παρόμοιες κατοικίες στην περιοχή, μιας και πολλοί άνθρωποι του το ζητούσαν – από καλλιτέχνες και πολιτικούς, μέχρι απλούς ανθρώπους που έψαχναν τον επίγειο παράδεισο. Τώρα πια, το πρώτο σπίτι του Tom είναι παραδομένο στον χρόνο...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές οι κουλτούρες αναγνωρίζουν περισσότερα από δύο φύλα

Σήμερα

Ορισμένοι πολιτισμοί δεν αναγνωρίζουν μόνο το αρσενικό και το θηλυκό

Το αγαπημένο σου γλυκό αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου

QUIZ Χτες

Τι λέει η βάφλα και τι το cheesecake για σένα

Ένα από τα πιο διάσημα έργα τέχνης κρύβει μια θλιβερή ιστορία πίσω του

Χτες

Το έργο του Βέλγου σουρεαλιστή Rene Magritte «Οι εραστές» είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων έργων με το ίδιο θέμα

Σαν σήμερα: Η προβολή του ντοκιμαντέρ που μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά της χούντας

Χτες

Χιλιάδες νέοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα για ένα εισιτήριο

Σαν σήμερα: Η αποζημίωση του ελληνικού κράτους στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Προχτές

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

par: 32
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.