E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποκαθήλωσαν την Επιτροπή της Ζωής για το χρέος

Ποια η αντίδραση της πρώην ΠτΒ

Αποκαθήλωσαν την Επιτροπή της Ζωής για το χρέος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/11/2015 | 00:01

Με απόφαση που αναρτήθηκε στο σάιτ κοινοβουλευτικής διαφάνειας και φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, καταργείται και επισήμως η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την επιτροπή που είχε συστήσει την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ερευνήσει το πώς δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος και ποιο μέρος του είναι παράνομο και απεχθές.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής είχαν παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πλήθος υπουργών, καθώς τότε η κυβέρνηση επιχειρούσε να κρατήσει ψηλά την τακτική της σκληρής διαπραγμάτευσης και της διαγραφής του χρέους.

Από τότε ως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά και όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος κρίνει ότι δεν είναι απαραίτητη μία έρευνα που θα δείξει πώς διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος, ποιος ευθύνεται για τη διόγκωσή του και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζωή για την Επιτροπή χρέους: Ελπίζω να μην εισβάλουν τα ΜΑΤ στα γραφεία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν άφησε αναπάντητη την απόφαση του νυν προέδρου της Βουλής και μέχρι πρότινος συντρόφου της στον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, να αποκαθηλώσει την Επιτροπή για τη διερεύνηση του χρέους, της οποίας προέδρευε η ίδια, ως πρόεδρος της Βουλής που ήταν.

Με αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως προφανώς δεν αντέχει στην ιδέα των αποκαλύψεων για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων, ενώ επιφυλάσσεται για την επίσημη απάντηση της Επιτροπής τις επόμενες ημέρες και εκφράζει την ελπίδα, μέχρι τότε, να μην... εισβάλουν τα ΜΑΤ στα γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε:
«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε τη σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως και νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για τον λογιστικό έλεγχο και διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε, ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ' την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».

Τελευταία ανάρτηση της πρώην προέδρου της Βουλής ήταν το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για το Τρίτο Μνημόνιο...

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Χτες

Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Χίο: Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση η 30χρονη που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της

Χτες

Ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις Αρχές

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Χτες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Χτες

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Συνελήφθη άνδρας στη Χίο για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του

Χτες

Τη χτύπησε με όπλο στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Χτες

Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Χτες

Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

Αττική: 21 έργα πολιτισμού έως το 2027 ‑ Ποια μνημεία αφορούν

Χτες

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται με χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Αριέλα λα Λανγκόστα: Η γνωστή influencer βρέθηκε vεκρή στο αυτοκίνητό της

Χτες

Το αντίο του ράπερ και στενού της φίλου 6ix9ine

Συνελήφθη 55χρονος για εμπρησμό στην Πάρνηθα το 2005

Χτες

Σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.