.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτό είναι το νέο, διάφανο 20ευρο!

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες

Αυτό είναι το νέο, διάφανο 20ευρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/11/2015 | 11:25

Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ. Πρόκειται για το... αγαπημένο χαρτονόμισμα των παραχαρακτών. Οι ειδικοί υπόσχονται μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί στα χαρτονομίσματα είναι πολύ ικανοποιημένοι και βέβαιοι ότι άξιζαν τον κόπο όλες αυτές οι μακρόχρονες έρευνες για να κατασκευαστεί επιτέλους το νέο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ, που θα κάνει δύσκολη τη ζωή στους παραχαράκτες. Από τις 25 Νοεμβρίου τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι' αυτούς. «Το νέο τραπεζογραμμάτιο των είκοσι ευρώ είναι σταθμός στην τεχνολογία των χαρτονομισμάτων», λέει ο Καρλ Λούντβιχ Τίλε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας.

Εάν κρατήσει κανείς το νέο εικοσάευρο στο φως, γίνεται διάφανο. Εμφανίζεται το πορτρέτο της Ευρώπης, του μυθολογικού αυτού προσώπου, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει κανείς και από τις δυο πλευρές του χαρτονομίσματος. Το συγκεκριμένο πορτρέτο της Ευρώπης προέρχεται από ένα βάζο 2.000 χρόνων από τη νότια Ιταλία, το οποίο εκτίθεται στο Λούβρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φρένο στους παραχαράκτες

«Το ολόγραμμα δεν μπορεί να αναπαραχθεί με μια απλή έγχρωμη φωτοτυπία», εξηγεί ο Καρλ Λούντβιχ Τίλε. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και συχνά, πλαστά χαρτονομίσματα των πέντε ή των δέκα ευρώ δεν ήταν παρά έγχρωμες φωτοτυπίες. Με το νέο ολόγραμμα δεν θα είναι πλέον δυνατόν κάτι τέτοιο.

Γενικότερα πάντως, το εικοσάευρο ήταν το αγαπημένο χαρτονόμισμα των παραχαρακτών το πρώτο εξάμηνο του 2015. Στη Γερμανία το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε στο 41%, ενώ αντίθετα, τα πλαστά πεντάευρα αποτελούσαν το 48%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εικοσάευρο, σύμφωνα και με τον Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της ΕΚΤ, είναι το χαρτονόμισμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στην Ευρωζώνη. Οι προετοιμασίες για την έκδοσή του βρίσκονται στην τελική ευθεία. 4,3 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα θα διανεμηθούν σε τράπεζες, αυτόματα μηχανήματα ή ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Θα ζυγίζουν συνολικά 4.300 τόνους και θα μπορούσαν να καταλάβουν μια συνολική επιφάνεια 5.767 σταδίων ποδοσφαίρου.

Τα παλιά εικοσάευρα δεν χάνουν την αξία τους

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, αυτήν τη στιγμή κυκλοφορούν 18,1 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα, αξίας 1,05 τρισεκατομμυρίων ευρώ, και από αυτά, τα 3,3 δισεκατομμύρια είναι εικοσάευρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καταναλωτές θα πρέπει πάντως να έχουν υπομονή μέχρι όλοι να αποκτήσουν ένα νέο εικοσάευρο. Όταν εισήχθη το νέο πεντάευρο, χρειάστηκαν τρεις μήνες μέχρι όλοι να αποκτήσουν το νέο χαρτονόμισμα. Ωστόσο, τα παλιά εικοσάευρα δεν χάνουν ούτως ή άλλως την αξία τους, αλλά σιγά σιγά θα αποσυρθούν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα, εδώ και εννέα μήνες εκπαιδεύονται όσοι χειρίζονται αυτόματα μηχανήματα συναλλαγών, όπως για παράδειγμα τα αυτόματα εκδοτήρια εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στη Γερμανία, 27.400 μηχανήματα θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν.

Πηγή: Deutsche Welle

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μερομήνια: Τι μας περιμένει μέχρι το τέλος της χρονιάς ‑ Πότε θα πέσουν χιόνια

Χτες

Τα χειμωνιάτικα θα χρειαστεί να κατεβάσουμε από τις ντουλάπες καθώς οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν

Κυνικός ο δολοφόνος στη Σαλαμίνα: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη Γη»

Χτες

Μάρτυρας κλειδί περιέγραψε τη συνομιλία με τον δράστη, μετά τη γυναικοκτονία

Τιμολόγια ρεύματος: Πώς να επιλέξουμε «χρώμα»

Χτες

Συμβουλές για τη χρήση του καθενός από τα τιμολόγια - Δείτε αναλυτικά τις κάρτες

Εικόνες φρίκης με νεκρό Ισραηλινό όμηρο – Απήχθη από τη Χαμάς, σκοτώθηκε από τις IDF

Χτες

Ο 25χρονος φαίνεται πεσμένος στο έδαφος, με το σώμα και το πρόσωπό του να είναι παραμορφωμένα

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου ‑ Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια

Χτες

Το φρούριο βρίσκεται σε αμμώδη περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τοποθεσία επιλέχθηκε από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες

Η πιο «hot» θέση εργασίας: Κερδίζεις $80.000 ετησίως, χωρίς να χρειάζεσαι πτυχίο

Χτες

Η απασχόληση στον συγκεκριμένο -πολύ εξεζητημένο- τομέα αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 45% την επόμενη 10ετία

Απαγόρευσαν στην οικογένειά της Μαχσά Αμινί να πάει στη Γαλλία για το βραβείο Ζαχάροφ

Χτες

Απαγορεύτηκε σε μέλη της οικογένειάς της να φύγουν από το Ιράν, παρόλο που διέθεταν βίζα

16χρονη μαζορέτα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Τέξας ‑ «Να βρεθεί ο δολοφόνος», λέει η οικογένειά της

Χτες

«Κάποιος έκανε κακό στο παιδί μου, κάποιος μου πήρε το παιδί μου», λέει η τραγική μητέρα

Ρέντης: Βρέθηκαν εκτοξευτήρας και μαχαίρια μέσα στο κλειστό ‑ Αποτυπώματα ψάχνει η ΕΛΑΣ

Χτες

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Παγωνιά και βροχές σήμερα ‑ Πού θα χιονίσει αύριο

Χτες

Ανεμοι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.