E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτόπτες μάρτυρες: Πυροβολούσαν τον κόσμο στα τυφλά, υπήρχε αίμα παντού

Φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Αυτόπτες μάρτυρες: Πυροβολούσαν τον κόσμο στα τυφλά, υπήρχε αίμα παντού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/11/2015 | 03:21

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού, όπου έλαβαν χώρα πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, κοστίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πυροβολούσαν το πλήθος με ημιαυτόματα όπλα. Καταφέραμε να ξεφύγουμε . Υπήρχε αίμα παντού», είπε ένας άνδρας βγαίνοντας από το συνεδριακό κέντρο Bataclan, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρεία, μεταδίδει το France info.

Ο Ben Grant βρισκόταν σε ένα μπαρ μαζί με τη γυναίκα του όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ένοπλοι πυροβολούσαν μέσα από αυτοκίνητα.

«Ήταν φρικτό. Μείναμε για ώρα μέσα στο μπαρ, διότι υπήρχε μια στοίβα από πτώματα μπροστά μας», δήλωσε ο Grant, σύμφωνα με το BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γαλλική εφημερίδα Libération μεταδίδει τη μαρτυρία του Vincent, ενός δημοσιογράφου που βρισκόταν μέσα στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας Γαλλία-Γερμανία.

«Ο αγώνας συνεχιζόταν κανονικά, σαν να μη είχε συμβεί τίποτα, όμως παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στο Twitter κι έτσι μάθαμε ότι ο πρόεδρος Ολάντ έφυγε από το στάδιο».

Ο Julien Pearce, ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν μέσα στο Bataclan όταν έγινε η επίθεση, περιέγραψε όσα έζησε ως εξής: «Πολλοί ένοπλοι μπήκαν στον συναυλιακό χώρο. Δυο ή τρεις άνδρες με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους άρχισαν να πυροβολούν τυφλά στο πλήθος, τα όπλα έμοιαζαν με Καλάσνικοφ. Η επίθεση κράτησε 10 με 15 λεπτά, ήταν εξαιρετικά βίαιη, επικρατούσε πανικός. Οι δράστες ήταν πολύ ήρεμοι, πολύ αποφασισμένοι, όπλισαν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές και δεν φώναξαν τίποτε. Δεν είπαν τίποτε». Συνέχισε λέγοντας πως οι θύτες φορούσαν μαύρα, αλλά όχι μάσκες. Έχοντας δει το πρόσωπο ενός από αυτούς, εχολίασε ότι ήταν νέος, το πολύ 25 ετών κατά την εκτίμησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jonathon Hill περιέγραψε έναν δράστη που είδε έξω από το Bataclan: «Ήταν πολύ γεροδεμένος, έμοιαζε καυκάσιος, στεκόταν στη μέση του δρόμου και φώναζε στους ανθρώπους να βγουν από τα καφέ. Μετά άκουσα έναν πυροβολισμό και είδα έναν άνδρα να καταρρέει στο έδαφος.

Ο φοιτητής Fabien Baron είχε την ατυχία να διασχίζει εκείνη την ώρα το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. «Είδα τρεις ανθρώπους να κείτονται νεκροί στο έδαφος. Ξέρω ότι ήταν νεκροί, γιατί ήταν τυλιγμένοι σε πλαστικές σακούλες».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Σήμερα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Ήταν η καλύτερή μου φίλη: Σπαράζει η μητέρα της 17χρονης Ελληνίδας που δολοφονήθηκε στο Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα

«Ξυπνάω κάθε πρωί και εύχομαι να είναι ένας εφιάλτης» δήλωσε μετά την κηδεία της κόρης της

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Οι ερευνητές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του μυστηρίου της Αμέλια Έρχαρτ

Σήμερα

Αεροφωτογραφίες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί»

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Πάρος: Νεκρός 40χρονος Αφγανός με τραύματα από μαχαίρι

Σήμερα

Τον άτυχο άνδρα βρήκε ο εργοδότης του, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τις Αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.