E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκλονίζει 22χρονη που ήταν στο Bataclan: Εκανα τη νεκρή, ξαπλωμένη ανάμεσα σε πτώματα

Για να σωθεί

Συγκλονίζει 22χρονη που ήταν στο Bataclan: Εκανα τη νεκρή, ξαπλωμένη ανάμεσα σε πτώματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/11/2015 | 15:50

Για μία ώρα ήταν ξαπλωμένη σε μία λίμνη αίματος. Κρυβόταν ανάμεσα σε πτώματα, έκανε τη νεκρή. Και περίμενε τη σφαίρα που θα βάλει τέλος στη ζωή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Isobel Bowdery ήταν στο Bataclan, από όπου είχε την τύχη να βγει αλώβητη. Σε μία ανάρτησή της στο Facebook, η 22χρονη απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν συγκλονίζει περιγράφοντας τα όσα έζησε, το τι περνούσε από το μυαλό της όσο ήταν πεσμένη στο πάτωμα του συναυλιακού χώρου, με ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω της. Και ευχαριστεί τους ήρωες που της έσωσαν τη ζωή.

«Ήμουν ξαπλωμένη στο αίμα αγνώστων και περίμενα τη σφαίρα μου που θα βάλει τέλος στην 22χρονη ζωή μου. Έβλεπα κάθε πρόσωπο που είχα αγαπήσει και ψιθύριζα "Σ' αγαπώ"», γράφει η Bowdery στην ανάρτησή της, ενώ δημοσίευσε και τη φωτογραφία της ματωμένης μπλούζας της που φορούσε στο μακελειό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν ήταν απλά μία τρομοκρατική επίθεση, ήταν σφαγή. Δεκάδες άνθρωποι πυροβολήθηκαν μπροστά μου. Λίμνες αίματος γέμισαν το πάτωμα. Κραυγές ανδρών που κρατούσαν τα νεκρά σώματα των συντρόφων τους τρυπούσαν τον μικρό συναυλιακό χώρο. Το μέλλον γκρεμίστηκε, οικογένειες συντετριμμένες μέσα σε μία στιγμή. Σοκαρισμένη και μόνη, προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή για πάνω από μία ώρα, ξαπλωμένη ανάμεσα σε ανθρώπους που έβλεπαν τους αγαπημένους να μην κουνιούνται. Κρατούσα να την αναπνοή μου, προσπαθούσα να μην κινηθώ, να μην κλάψω. Να μη δώσω σε αυτούς τους άνδρες τον φόβο που λαχταρούσαν να δουν. Ήμουν εξαιρετικά τυχερή που επέζησα. Τόσοι πολλοί δεν τα κατάφεραν. Οι άνθρωποι που ήταν εκεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο με εμένα, για να περάσουν μία διασκεδαστική βραδιά Παρασκευής, ήταν αθώοι».

Οι ένοπλοι ήταν σχολαστικοί, γράφει η Bowdery. Πυροβολούσαν τον κόσμο χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή. Η ίδια, όπως οι περισσότεροι γύρω της, όταν άκουσε τους πρώτους πυροβολισμούς νόμιζε ότι ήταν μέρος του σόου. Αλλά διαπίστωσε τη φρικτή πραγματικότητα όταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτοι νεκροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το να έχω επιζήσει από αυτήν τη φρίκη μου δίνει τη δυνατότητα να ρίξω φως στους ήρωες. Τον άνδρα που με καθησύχασε και ρίσκαρε τη ζωή του για να προσπαθήσει να με καλύψει ενώ έκλαιγα, το ζευγάρι του οποίου οι τελευταίες λέξεις αγάπης διατήρησαν την πίστη μου για το καλό στον κόσμο, την αστυνομία που κατάφερε να σώσει εκατοντάδες ανθρώπους, τους εντελώς άγνωστους που με μάζεψαν από τον δρόμο και με παρηγόρησαν τα 45 λεπτά που πραγματικά πίστευα ότι το αγόρι που αγαπούσα ήταν νεκρό, τον τραυματία που νόμιζα ότι ήταν ο σύντροφός μου και όταν κατάλαβα ότι δεν ήταν, ο Amari με κράτησε και μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά, παρότι ήταν μόνος και φοβισμένος και ο ίδιος, τη γυναίκα που άνοιξε την πόρτα της για τους επιζώντες, τον φίλο που μου πρόσφερε καταφύγιο και βγήκε να μου αγοράσει ρούχα για να μην φοράω αυτό το ματωμένο μπλουζάκι, σε όλους εσάς που στέλνετε μηνύματα συμπαράστασης. Με κάνετε να πιστεύω ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Πριν 11 ώρες

Αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά και μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ αναπτύσσονται σε κομβικά σημεία, με στόχο την ενίσχυση της ισραηλινής αεράμυνας

Καιρός: Τα πολύ δύσκολα είναι σε λίγες ώρες ‑ «Καμπανάκι» Αρνιακού

Πριν 11 ώρες

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αγριο ξύλο στις ιπποδρομίες του Ασκοτ: Φόρεσαν τα καλά τους και άρχισαν τις γροθιές

Πριν 11 ώρες

Πρωτοφανές περιστατικό βίας «αμαύρωσε» τις φημισμένες ιπποδρομίες - Μέσα στα αίματα οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

Βγήκε από το νοσοκομείο ο 14χρονος που του είχε καρφωθεί καμάκι από ψαροντούφεκο στο κρανίο

Χτες

Ήταν τυχερός γιατί για χιλιοστά το τραύμα δεν απέβη μοιραίο

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League: Η Λίβερπουλ «πυροδότησε» τη βόμβα του καλοκαιριού

Χτες

Ο 22χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός μετακομίζει από τη Λεβερκούζεν στο Λίβερπουλ, με τους «ρεντς» να πληρώνουν 150 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ιράν ‑ Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Γενεύη: «Η περιφερειακή κλιμάκωση δεν ωφελεί κανέναν»

Χτες

«Ήμασταν σαφείς, το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα» ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι

«Της είπα `σ’ αγαπώ` και τότε μας χτύπησε»: Μεθυσμένος οδηγός τη σκότωσε λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο της

Χτες

Το ζευγάρι ήταν μαζί επί τρία χρόνια και ετοιμαζόταν να παντρευτεί στις 31 Μαΐου

Πούτιν: «Ανησυχώ για Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Χτες

Τι είπε για Ουκρανία, Ιράν, Ισραήλ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της Αμοργού

Χτες

13 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού

Πετράλωνα: Τι λένε όσοι είδαν την 16χρονη Αιμιλία μετά την εξαφάνιση

Χτες

Τα ίχνη της 16χρονης χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (16/6) όταν ξεκίνησε με την παρέα της από τα Κάτω Πατήσια για μια βόλτα

Bloomberg: Το Ιράν «παρακολουθεί» το Ισραήλ χακάροντας κάμερες ασφαλείας

Χτες

Ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο εντείνεται παράλληλα με τις επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν – Συναγερμός για τα κενά ασφαλείας στις κάμερες παρακολούθησης

Έδωσαν τα χέρια Παρί Σεν Ζερμέν και Κέβιν Ντουράντ

Χτες

Ανοίγει τον δρόμο για την επέκταση του NBA στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.