E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια μετά το χτύπημα ‑ Η Αθήνα κάτω από τις 650 μονάδες

Υποχωρεί σημαντικά και το ευρώ

Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια μετά το χτύπημα ‑ Η Αθήνα κάτω από τις 650 μονάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/11/2015 | 12:54

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, ενώ το ευρώ υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Αυξάνεται η ζήτηση για τα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται πιο ασφαλή, όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,8%, αλλά πριν από λίγο είχε περιορίσει στο 0,2% τις ζημιές, αφού είχε περάσει για λίγο και σε θετικό έδαφος. Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2%, λόγω ανησυχιών ότι η βία στο Παρίσι θα πλήξει το εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωναν απώλειες, στις οποίες συνέβαλαν κυρίως οι κινεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ και οι προθεσμιακές τιμές των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σημειώνουν πτώση, με τον δείκτη S&P 500 να σημειώνει απώλειες 0,2%.

Ο Stoxx 600 άνοιξε με πτώση, κυρίως λόγω των απωλειών που είχαν τουριστικές εταιρείες και εταιρείες λιανικών πωλήσεων. Ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor άνοιξε με απώλειες 7%, η Aéroports de Paris και η Air France υποχωρούσαν σχεδόν 5% και το Eurotunnel κατά 4,5%. Οι εταιρείες πολυτελών ειδών Hermès, LVMH και Kering σημείωναν πτώση περίπου 3%. Ο δείκτης MSCI για τα χρηματιστήρια της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωνε πτώση 1,1% και ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei μειώθηκε 0,9% μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση του ΑΕΠ της χώρας κατά 0,8% στο τρίτο τρίμηνο, που ήταν μεγαλύτερη του αναμενόμενου.

Το ευρώ υποχώρησε προς χαμηλό επίπεδο εξαμήνου έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 1,0737 δολάρια. Το κινεζικό νόμισμα, το γιουάν, ενισχύθηκε κατά 0,2% στη αγορά συναλλάγματος του Χονγκ Κονγκ. Οι υπηρεσίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρότειναν την ένταξη του γιουάν σε ένα καλάθι αποθεματικών νομισμάτων, μία κίνηση που θα απέφερε επενδύσεις ενός τρισ. δολαρίων σε κινεζικά στοιχεία ενεργητικού την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα Standard Chartered.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόδοση των δεκαετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 1 μονάδα βάσης στο 0,55% και των αντίστοιχων αμερικανικών τίτλων κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,25%. Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 1,1% στα 1,095,53 δολάρια ανά ουγγιά.

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΓΔ

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 650 μονάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:25 διαμορφώνεται στις 646,57 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,93%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+5,69%) και της ΕΧΑΕ (+0,81%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-5,71%), της Πειραιώς (-4,65%), της ΕΥΔΑΠ (-3,68%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-3,39%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+9,60%) και των Τραπεζών (+1,43%).

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χημικών (-2,80%), των Πρώτων Υλών (-1,76%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,66%) και του Εμπορίου (-1,63%).

Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, 39 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Inform Λύκος +9,8%, Υγεία +9,6%, Attica Bank +5,56% και Εθνική +5,45%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΕΓΕΚ(κο) -20%, Κέκροψ -18,68%, Νηρεύς -10,98% και Unibios -8,05%.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ημαθία: Παράνομο κάμπινγκ στήθηκε μέσα στο δάσος, με φιάλες υγραερίου και αναμμένες φωτιές

Σήμερα

Η παράνομη κατασκήνωση δημιουργήθηκε τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, μέσα στο δάσος και μόλις λίγα μέτρα από το χωριό

Το Ιράν απειλεί να χτυπήσει τη Βουλγαρία: «Δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια»

Σήμερα

Η Τεχεράνη προειδοποίησε τη Βουλγαρία κατά ενδεχόμενης συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα θεωρηθεί «πράξη επιθετικότητας» και ότι το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να πλήξει την πηγή της επίθεσης

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ζευγάρι «έφυγε» με διαφορά 30 ημερών

Σήμερα

Το ζευγάρι αφήνει πίσω του μία κόρη, μαθήτρια της Β` Λυκείου

Ιταλία: Τέσσερα αεροσκάφη αναποδογύρισε καταιγίδα στο αεροδρόμιο του Φόρλι ‑ Βίντεο

Σήμερα

Στην περιοχή οι ριπές των ανέμων άγγιξαν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα

Ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι: Ανήλικος σε κρίσιμη κατάσταση

Σήμερα

Όσα γνωρίζουμε για το σοβαρό περιστατικό με πατίνι στην Κυψέλη - Ο ανήλικος νοσηλεύεται στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Ντιέγκο Μαραντόνα: Πουλήθηκε η μπάλα από το «Χέρι του Θεού» για 2.9 εκατομμύρια ευρώ

Σήμερα

Η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε το «Χέρι του Θεού» και το «Γκολ του Αιώνα» στο Μουντιάλ του 1986 πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ

Ο Μπέσεντ ανακοινώνει «οικονομική D‑Day» για το Ιράν και τους συμμάχους του: Ποιες χώρες ίσως βρεθούν στο στόχαστρο

Σήμερα

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει πρωτοφανή οικονομική επίθεση κατά της Τεχεράνης, που θα «βάλει το παιχνίδι στην τελική ευθεία» – Σαφές μήνυμα και στους συμμάχους της Τεχεράνης

Καύσωνας διαρκείας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ‑ Ακραίες θερμοκρασίες και αυξημένος κίνδυνος για επικίνδυνες πυρκαγιές

Σήμερα

Πλέον όλοι οι ειδικοί συγκλίνουν πως, δυστυχώς, η χώρα μας θα βιώσει φαινόμενα καύσωνα που θα είναι παρατεταμένα, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες θα κρατήσουν

Ζάκυνθος: 63χρονη στραγγάλισε γάτα ‑ Πρόστιμο 30.000 ευρώ

Σήμερα

Νέο σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου έρχεται στο φως, καθώς 63χρονη γυναίκα στη Ζάκυνθο κατηγορείται ότι στραγγάλισε τη γάτα της γειτόνισσάς της

Οδηγός λεωφορείου απειλεί ηλικιωμένο επιβάτη: «Θα σε σακατέψω, θα στη στήσω εκεί»

Σήμερα

«Φυσικά και φοβήθηκα... Στεναχωρήθηκα, γιατί κάνει κατάχρηση της εξουσίας που έχει... Είναι οδηγός λεωφορείου... """"""""Όπου θέλω ανοίγω, όπου θέλω κλείνω""""""""»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.