E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαμός με τους 1101 του Βαρουφάκη και το ThePressProject

Καταγγελίες για ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία στο TPP

Χαμός με τους 1101 του Βαρουφάκη και το ThePressProject
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/11/2015 | 18:57

Σε πόλεμο μεταξύ των εργαζόμενων στο σάιτ ThePressProject και του ιδιοκτήτη του Κώστα Εφήμερου εξελίχθηκε η περίφημη καμπάνια των 1101.gr, ενός φιλόδοξου εγχειρήματος στο Ίντερνετ που θα άλλαζε, όπως ισχυρίζονταν οι επικεφαλής Γιάνης Βαρουφάκης και Κώστας Εφήμερος, τη δημοσιογραφική πληροφορία στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντεκα πρώην εργαζόμενοι στο σάιτ ThePressProject (μεταξύ των οποίων η κόρη του Αλέκου Αλαβάνου, Ελευθερία, και ο γνωστός δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης) καταγγέλλουν απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις στο ThePressProject, όπου κυριαρχούν η ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, καθώς και ο αυταρχισμός της εργοδοσίας, όταν ζητούνται τα δεδουλευμένα.

Επισημαίνουν μάλιστα, ότι η καμπάνια των 5 ευρώ που ζητούν μηνιαίως οι κκ Βαρουφάκης και Εφήμερος από κάθε συνδρομητή του εγχειρήματος, ώστε να μην εξαρτάται το σάιτ από τη διαφήμιση, είχε επαναληφθεί πέρυσι, προκειμένου να εκδοθεί ένα περιοδικό, το οποίο όμως ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας, αν και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό από τους εν δυνάμει αναγνώστες του.
Τώρα, λένε στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι, επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο συγκέντρωσης χρημάτων και ζητείται να καταβάλλονται τα χρήματα στο λογαριασμό του Κώστα Παπαδόπουλου που δεν είναι άλλος από τον ιδρυτή του ThePressProject, Κώστα Εφήμερο.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή των 11

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1101.gr: Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

11 πρώην συντελεστές του ThePressProject γράφουμε τη δική μας αλήθεια για το ThePressProject και την καμπάνια των 1101

Μετά την επιβεβαίωση ότι η καμπάνια των 1101 δεν είναι παρά μια ακόμα απόπειρα συλλογής χρημάτων από τον Κώστα Εφήμερο, ιδιοκτήτη του ThePressProject και της εταιρείας πληροφορικής Bits'n'bytes, οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό, πρώην συντελεστές του TPP και του αδελφού MSfree, αισθανόμαστε την υποχρέωση να μιλήσουμε δημόσια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

· Για το τι είναι και τι δεν είναι το ThePressProject.
· Για την εργασιακή πραγματικότητα στο TPP, όπου διαχρονικά ο κανόνας είναι η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.
· Και φυσικά για την προηγούμενη καμπάνια crowdfunding του TPP, κατά την οποία μαζεύτηκαν χιλιάδες ευρώ με σκοπό την έκδοση ενός περιοδικού το οποίο ουδέποτε εκδόθηκε.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά, ο Κώστας Εφήμερος ζητάει και πάλι χρήματα από τους καλόπιστους αναγνώστες του TPP σαν τίποτα από τα παραπάνω να μην έχει συμβεί…

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ CROWDFUNDING ΤΟΥ TPP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Νοέμβριο του 2014, δημοσιογράφοι του ThePressProject ανέδειξαν με σειρά ρεπορτάζ την ελληνική πτυχή του σκανδάλου LuxLeaks, την οποία είχε αποσιωπήσει σχεδόν το σύνολο του ελληνικού Τύπου. Τότε το TPP ανακοίνωσε πρωτοβουλία συλλογής χρημάτων για την έκδοση ενός τεύχους περιοδικού με το όνομα TMP (TheMagazineProject) όπου θα δημοσιευόταν αυτό το υλικό.
Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκε από εκατοντάδες φίλους του σάιτ άγνωστο ποσό, αρκετά μεγαλύτερο πάντως του αρχικού που είχε ζητηθεί (4.700 ευρώ).

Το TMP είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει «τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη» [2014]. Το περιοδικό δεν εκδόθηκε ποτέ. Οι όροι διαφάνειας που είχαν συμφωνηθεί δεν τηρήθηκαν (π.χ. δεν εκδόθηκαν αποδείξεις). Ο Εφήμερος έγραψε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν σε όλους όσους τα ζήτησαν πίσω (συνεπώς όχι στους υπόλοιπους) αλλά ούτε αυτό φαίνεται να ισχύει καθώς διαψεύδεται από αρκετούς "συνεκδότες" (= δωρητές του περιοδικού) στο σχετικό φόρουμ .

Για τη μη έκδοσή του περιοδικού ο Κώστας Εφήμερος έχει διατυπώσει μια σειρά από απίθανους και εντελώς αντιφατικούς μεταξύ τους ισχυρισμούς. Μια μικρή μόνο γεύση, πριν από 10 μήνες:
«Το πρόβλημα της καθυστέρησης οφείλεται αποκλειστικά στην άρνηση των μεγάλων τυπογραφείων να τυπώσουν το περιοδικό. Τελικά μετά από ένα βουνό γραφειοκρατίας και τρικλοποδιών από εφορία, πρακτορεία και τυπογραφεία τυπώσαμε το TMP στη Βουλγαρία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου θα ξεκινήσει η διανομή. Την Πέμπτη το φορτηγό θα φτάσει Αθήνα και θα ξεκινήσει η διανομή.»

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Ούτε Βουλγαρία, ούτε Θεσσαλονίκη, ούτε Αθήνα. Το ομολογεί ο ίδιος αρκετούς μήνες αργότερα, στο faq των 1101:
"Αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε μια σίγουρα αποτυχημένη εκδοτική δραστηριότητα μόνο και μόνο για να βγάλουμε την υποχρέωση, αφού άλλωστε όλο το περιεχόμενο που θα περιλάμβανε το περιοδικό ήταν ήδη αναρτημένο στο ειδικό μας αφιέρωμα"
(Όποιος έχει διάθεση, ας ανατρέξει στο φόρουμ «συνεκδοτών» εδώ).

2. "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" ΣΤΟ ΤΡΡ: ΙΣΩΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ

Και αν το μισό πρόβλημα είναι η σχέση του TPP με τους αναγνώστες του, το άλλο μισό είναι η σχέση του με τους δικούς του ανθρώπους, τους «εργαζόμενούς» του. Η αλήθεια είναι ότι παρά το αριστερό-εναλλακτικό προφίλ του, το ThePressProject υστερεί απελπιστικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη στοιχειώδη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.
Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, το να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές ή ακόμα και να μένουν εργαζόμενοι εντελώς απλήρωτοι αποτελεί απαράδεκτη μεν, πλην όμως συνηθισμένη πρακτική σε πολλά ΜΜΕ.

Τα πράγματα όμως στο TPP είναι ακόμα χειρότερα: Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι δεν είναι ασφαλισμένοι, δεν έχουν συμβάσεις και γενικότερα υπάρχει μια αποστροφή προς κάθε είδος έγγραφου παραστατικού. Πολλοί από τους συνεργάτες που αποχώρησαν απλήρωτοι όχι μόνο δεν εξοφλήθηκαν αλλά συχνά αντιμετώπισαν τον εργοδοτικό αυταρχισμό και ανοίκεια συμπεριφορά, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν μέρος των δεδουλευμένων.

Διαπιστώσαμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν είναι μόνο τωρινές αλλά επαναλαμβάνονται συστηματικά εδώ και χρόνια. Σε μεγάλο βαθμό, το TPP υποστηρίχθηκε από τα δεδουλευμένα που οφείλονταν στους συντελεστές της BitsΆnΆbytes και άλλων προγενέστερων μέσων (msfree.gr και automag).

3. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ EΙΝΑΙ ΤΟ TPP

Το TPP δεν είναι κολλεκτίβα ούτε συνεταιρισμός· ανήκει στον Κώστα Εφήμερο (το πραγματικό του όνομα είναι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ) — και ως εδώ τίποτα το μεμπτό. Όμως, παρότι μεγάλο μέρος του περιεχομένου του TPP οφείλεται σε απλήρωτη ή εθελοντική εργασία δημοσιογράφων, παρότι η χρηματοδότησή του στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στους αναγνώστες του, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον ιδιοκτήτη χωρίς την παραμικρή διαφάνεια για το πώς δαπανώνται τα χρήματα.

Στην καμπάνια του 1101.gr ο εκδότης του TPP υπόσχεται οικονομική διαφάνεια. Το ίδιο έκανε το 2013 όταν σε μια ακόμα καμπάνια συλλογής χρημάτων δεσμεύτηκε ότι «θα δημοσιεύει μηνιαίο οικονομικό απολογισμό» όμως από τότε δεν δημοσίευσε ούτε έναν! Τώρα δημοσιεύει έναν «ισολογισμό» χωρίς όμως να παρέχει το παραμικρό τεκμήριο ότι τα ποσά που αναφέρονται (“ασφαλιστικές εισφορές”; “φορολογία δωρεών”; “ΦΠΑ”;) είναι πραγματικά.

4. ΕΜΕΙΣ... ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 1101

Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση: Το TPP δεν είναι φυσικά μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα ούτε ο ιδιοκτήτης του καναλάρχης. Δεν έχει πάρει δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις τράπεζες ούτε χρησιμοποιεί το μέσο του για να παίρνει κρατικά έργα.
Αυτός ήταν και ο λόγος που οι περισσότεροι από μας συνεργαστήκαμε με το TPP: Βρήκαμε σΆ αυτό μια ανάσα ελευθερίας, πιστέψαμε στη δημιουργία ενός μοντέλου ενημέρωσης διαφορετικό από αυτό των συστημικών ΜΜΕ.

Ήμασταν εκεί για να μεταδώσουμε live εικόνα όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην ΕΡΤ αλλά και στις Βρυξέλλες με ανταποκρίσεις από την καρδιά της Ευρώπης. Φτιάξαμε ένα νέο πρωτοποριακό θεσμό, το Ημερολόγιο Ανέργου. Κάναμε πραγματικό (και όχι διαφημιστικό) πολιτιστικό ρεπορτάζ, ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές και μεγάλα διεθνή features. Και ας μην επικαλεστεί ο Εφήμερος ότι η κριτική που δέχεται είναι κατασκεύασμα της διαπλοκής. Εμείς γράψαμε στο TPP για τον Μελισσανίδη, τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο. Για την Τράπεζα Πειραιώς και την Eldorado Gold. Τέλος, σε μια εποχή που ο υπόλοιπος κόσμος διψούσε για διαφορετική ενημέρωση από την Ελλάδα, ιδρύσαμε τη διεθνή (αγγλόφωνη) έκδοση του TPP.

Είναι αυτονόητο πως σε όλα αυτά η συμβολή του Κώστα Εφήμερου ήταν περισσότερο από καθοριστική. Χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε TPP. Αλλά ισχύει και το αντίθετο: Χωρίς εμάς και άλλους… 1101, αναγνώστες και δημοσιογράφους, εξίσου δεν θα υπήρχε TPP.

Την περασμένη άνοιξη, η υπόθεση του περιοδικού TMP και η εργασιακή πραγματικότητα στο TPP προκάλεσαν μια συζήτηση μεταξύ των συνεργατών του που οδήγησε τελικά στη σιωπηλή αποχώρηση των περισσότερων. Σιωπηλή διότι ορισμένοι θεωρήσαμε τότε πως η δημοσιότητα θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημιά, ιδίως σε εκείνη τη δραματική συγκυρία (διαπραγμάτευση, δημοψήφισμα, κλπ).

Όμως, μετά και την καμπάνια των 1101, δεν μπορούμε να μένουμε άλλο σιωπηλοί απέναντι σε ένα μέσο που διέψευσε με τόση ευκολία την εμπιστοσύνη των αναγνωστών του. Που ενώ λοιδορεί τις συμπεριφορές των ΜΜΕ της διαπλοκής, στο εσωτερικό του περιφρονεί τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Θεωρήσαμε πως όλα αυτά έπρεπε κάποια στιγμή να γίνουν γνωστά. Αλλιώς θα ήμασταν σαν τους άλλους τους οποίους καταγγέλλουμε, που «ξέρουν αλλά δεν μιλάνε». Ακριβώς επειδή εμείς εννοούμε στα σοβαρά το όραμα του TPP περί δημοσιογραφίας.

Οι υπογράφοντες:

1. Ελευθερία Αλαβάνου — υπεύθυνη πολιτιστικού ρεπορτάζ TPP
2. Μυρτώ Αρετάκη — υπεύθυνη αφιερωμάτων TPP
3. Χριστίνα Βασιλάκη — ανταποκρίτρια TPP στις Βρυξέλλες
4. Νίκος Γιαννούλας — υπεύθυνος πωλήσεων & διαφημιστικού TPP & Bitsnbytes
5. Παύλος Ζαφειρόπουλος — editor TPP International
6. Χριστόφορος Κάσδαγλης — αρθρογράφος & συντονιστής TPP
7. Νικόλας Λεοντόπουλος — έρευνες TPP, editor TPP International
8. Κώστας Μποϊδάνης — συντάκτης MSFree.gr & automag.gr
9. Δημήτρης Μπούνιας — editor TPP International
10. Σταύρος Παπαιωάννου — προγραμματιστής, τεχνικός TV & events live streaming
11. Φίλιππος Πετρίδης — ραδιοφωνικός παραγωγός

Στις καταγγελίες των 11 απάντησε ο Κώστας Εφήμερος:

Αγάπη μου, είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις

Σήμερα το πρωί βγήκε στη δημοσιότητα ένα κείμενο 11 πρώην συνεργατών του TPP το οποίο καταγγέλλει τους 1101 λέγοντας ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Σχετικά με το περιοδικό έχουν δοθεί ήδη αναλυτικές απαντήσεις. Μπορείτε να τις βρείτε και στο 1101.gr στο FAQ αλλά και στο video που υπάρχει εκεί. Το περιοδικό όντως πολεμήθηκε αρχικά και όντως μετέπειτα τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί διατέθηκαν για την επιβίωση του μέσου αφού πρώτα όσοι είχαν συνεισφέρει ενημερώθηκαν ότι μπορούν εφόσον το επιθυμούν να τους επιστραφούν τα χρήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για την επιβίωση του TPP. Η επιμονή στην επαναφορά αυτής της συζήτησης μας δημιουργεί την εντύπωση ότι γίνεται με σκοπό να χτυπηθεί το TPP και για κανένα άλλο λόγο.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό για τις εργασιακές συνθήκες στο TPP η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Οι εργαζόμενοι έχουν καλούς μισθούς και εργάζονται 6ωρα. Δεν υπάρχει καμία απέχθεια για παραστατικά όπως γράφεται και η απόδειξη αυτού είναι ότι οι περισσότεροι που υπογράφουν έχουν στα χέρια τους έγγραφα παραδοχής οφειλών. Δεν κατανοώ γιατί γράφονται αυτά τα ψέματα. Αναλυτικά στοιχεία θα βρείτε παρακάτω.

Όσον αφορά την υποσχόμενη οικονομική διαφάνεια του 2013 η οποία δεν εκπληρώθηκε έχει επίσης απαντηθεί εγγράφως και στην σελίδα που το ανακοινώνει. Είναι περίεργο που τόσοι μαζεμένοι δημοσιογράφοι δεν θέλησαν να πουν όλη την αλήθεια: ότι δηλαδή σε εκείνη την περίοδο συγκεντρώθηκαν περίπου 500¤ από δωρεές σε ένα μέσο που κόστιζε πάνω από 100.000¤ το χρόνο (τότε, τώρα κοστίζει περίπου 240.000¤) και θα ήταν αστείο να υπάρχει ένας ζωντανός ισολογισμός που απλά θα έλεγε... δεν βγαίνουμε. Όλοι όσοι εργάζονται ή εργάστηκαν εδώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα για τις μισθοδοσίες τελικά καλύπτονταν από τον Κώστα Εφήμερο, την οικογένειά του και τα έργα πληροφορικής. Τα συνολικά ποσά που έχουν δοθεί σε μισθοδοσίες από το 2010 μέχρι σήμερα ξεπερνάνε τις 360.000¤ και όλοι ξέρουν ότι αυτά τα χρήματα δεν τα είχε "στην άκρη" ο ιδιοκτήτης αλλά βγήκαν με κόπο και ξενύχτια.

Το TPP όντως δεν είναι κολεκτίβα. Δεν εργάζονται εδώ εθελοντές και κανείς δεν θα εργαζόταν εδώ ως εθελοντής. Αυτή ήταν άλλωστε και η ιδρυτική μας θέση: κανείς απλήρωτος, κανείς εθελοντής.

Στο κείμενο αυτό που υπογράφουν κάποιοι πρώην συνεργάτες (όχι αποκλειστικά του TPP) γίνεται λόγος για τα δημοσιεύματα και το έργο που παρήγαγαν κάποιοι από αυτούς. Είναι όντως αληθές και ποτέ δεν έχουμε κρύψει (άλλωστε όλα τα κείμενα είναι ενυπόγραφα) ότι όσοι εργάστηκαν στο TPP έχουν προσφέρει πολλά. Φυσικά για τη διατήρηση του σήματος της ΕΡΤ κανείς τους δεν είχε κάνει τίποτα ή το ημερολόγιο ενός ανέργου ήταν ιδέα του Κώστα Εφήμερου και υλοποιήθηκε από εμάς και όχι από τον Χριστοφορο Κάσδαγλη, ο οποίος έπειτα έβγαλε και ένα βιβλίο με βάση τα κείμενα του κερδίζοντας χρήματα από αυτό. Επίσης είναι αληθές ότι από τότε που αποχώρησαν οι συγκεκριμένοι πολύ καλοί δημοσιογράφοι το TPP δεν σταμάτησε να παράγει έρευνες και ρεπορτάζ, τα οποία μπορείτε να δείτε στο thepressproject.gr , ούτε σταμάτησε η αγγλική έκδοση, η οποία εν τη απουσία των συγκεκριμένων συνεργατών τριπλασίασε την επισκεψημότητά του.

Αυτό που δεν λένε οι Νικόλας Λεοντόπουλος και Δημήτρης Μπούνιας είναι ότι πριν μερικούς μήνες ζήτησαν από τους εργαζόμενους του TPP να δημιουργήσουν νέα σελίδα και να φύγουν όλοι μαζί. Κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό από τους εργαζόμενους.

Στο TPP δεν έχουμε κρύψει ποτέ ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και για αυτό άλλωστε προχωρήσαμε με την καμπάνια των 1101. Έχουμε γράψει σαφέστατα ότι υπάρχουν αδικημένοι και ότι υπάρχουν χρέη προς εργαζόμενους, αναγνωρισμένα όμως εγγράφως. Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν όμως ως εργαζόμενοι του TPP δεν είναι όλοι του TPP, δεν οφείλονται σε όλους χρήματα και δεν είναι όλοι αδικημένοι.

Συγκεκριμένα οι Σταύρος Παπαϊωάννου, Κώστας Μποϊδάνης, Νίκος Γιαννούλας δεν εργάζονταν στο TPP αλλά στην εταιρία πληροφορικής. Η εταιρία δεν χρωστάει τίποτα στον κύριο Παπαϊωάννου και τον κύριο Πετρίδη και ο κύριος Γιαννούλας είναι σε ρύθμιση και λαμβάνει χρήματα κάθε μήνα. Σε ρύθμιση είναι και η κυρία Αρετάκη (με καθυστέρηση ωστόσο στην καταβολή). Η κυρία Αλαβάνου επίσης που εργαζόταν στο TPP το 2012 επανέρχεται τώρα 3 χρόνια μετά να διεκδικήσει χρήματα τα οποία υποτίθεται ότι της οφείλουμε. Στον κύριο Ζαφειρόπουλο οφείλονται 700¤ και το ποσό είναι φυσικά αναγνωρισμένο.

Οι κύριοι Μπούνιας, Κάσδαγλης και Λεοντόπουλος έχουν διαφωνίες σχετικά με τις διαφορές οι οποίες θα ρυθμιστούν αφού πρώτα διευθετηθεί η υπόθεση χρήσης του domain thepressproject.net το οποίο μας ξεγέλασαν και τους το μεταφέραμε για να το χρησιμοποιήσουν μετά ως όχημα. Το TPP φυσικά ήταν και αυτοί, αλλά υπήρχε πριν από αυτούς και θα υπάρχει και μετά.

Οι 1101 είναι μια πραγματική προσπάθεια για την αλλαγή της δημοσιογραφίας. Όπως έχουμε γράψει από την αρχή και φαίνεται στον ήδη δημοσιοποιημένο ισολογισμό στην αντίστοιχη σελίδα τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν και για να πληρωθούν τα χρέη της εταιρίας, τα οποία δεν ξεπερνάνε στο σύνολό τους τα 20.000¤. Οι οφειλές δηλαδή είναι της τάξης του 8% του συνολικού κύκλου εργασιών του TPP και θα έχουν καλυφθεί με την βοήθεια των μελών τους επόμενους 2 με 3 μήνες. Για αυτό άλλωστε και στην παρουσίαση των 1101 είπαμε ότι ο 1 είναι η εταιρία BitsnBytes και ότι στόχος μας είναι οι υποστηρικτές του εγχειρήματος να είναι τόσοι ώστε να μη χρειάζεται πλέον η συμμετοχή της.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο να εμφανίζονται τώρα άνθρωποι που έχουν αποχωρήσει 2 και 3 χρόνια (στην πλειοψηφία τους χωρίς οικονομικές διαφορές πια) για να χτυπήσουν ένα γνήσιο και ξεκάθαρο εγχείρημα για την αλλαγή του Τύπου, την ώρα μάλιστα που αναγνωρίζουν ότι ούτε παιχνίδια με τη διαπλοκή παίζουμε, ούτε δάνεια έχουμε (πέραν της οικογένειάς μου), ούτε χρωστάμε σε τράπεζες. Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον το TPP συνεχίζει να μεγαλώνει, να προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες, όπως ορίζουν οι συλλογικές συμβάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και συνεχίζει να ξεχρεώνει τις οφειλές του πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Οι 1101 είναι εδώ, με ζωντανό ισολογισμό, δημοσιευμένα τα ονόματα των μελών του και θα έχουν από την 1η Δεκεμβρίου οπότε και θα ξεκινήσει το ελεγκτικό μέρος του συστήματος να εξετάζουν την διακίνηση κάθε ενός ευρώ.

Οι πρώην συνεργάτες μας ήταν μερικοί από τους καλύτερους δημοσιογράφους και όντως βοήθησαν το TPP με το έργο τους. Έργο όμως που συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με 3πλάσιους εργαζομένους, με πραγματικά ρεπορτάζ και έρευνες. Με νέο τμήμα ερευνητικής δημοσιογραφίας και αυξημένη ροή.

Είναι λοιπόν πολύ απογοητευτικό να βλέπουμε αυτές τις μισές αλήθειες να γενικεύονται και να γίνονται όπλο εναντίον σε ένα καθαρό εγχείρημα για την λειτουργία της δημοσιογραφίας όπου όλα θα είναι δημόσια... και τα χρέη.

Είναι πιθανό οι άνθρωποι αυτοί που κάνουν μικροδιαφορές να φαίνονται τεράστια προβλήματα, που παρουσιάζουν το TPP ως γαλέρα, ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι, να ετοιμάζουν απλά ένα νέο μέσο και το νέο και καθιερωμένο πλέον TPP να τους χαλάει τη σούπα.

Ας δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις όλων μας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου: Ο Κασσελάκης είναι η ρεβάνς του Τσίπρα

Σήμερα

Με «μαφιόζικο τρόπο» η εκκαθάριση της Αχτσιόγλου

Η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα δεν είναι πλέον η Τριχωνίδα: Οι αλλαγές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel

Σήμερα

Tα νερά από τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel, αύξησαν σημαντικά τη στάθμη της λίμνης Κάρλα

Βόλος: «Τα πρόβατα έφαγαν 300 κιλά χασίς, πηδούσαν πιο ψηλά από τα κατσίκια»

Σήμερα

Τι λέει ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης

Δείτε βίντεο: Πάνω στο μπλουζάκι νεαρής οπαδού του υπέγραψε ο Τραμπ

Σήμερα

Η νεαρή σερβιτόρα στο εστιατόριο που επισκέφτηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε ένα αυτόγραφο σε ιδιαίτερο σημείο - και αυτός δεν αρνήθηκε

Καβάλα: Διαγραφή υποψήφιας συμβούλου για ομοφοβικό σχόλιο

Σήμερα

Σχολίασε με χυδαίο τρόπο την επικείμενη επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Καβάλα

Συλλήψεις για το μακελειό στη Λούτσα

Σήμερα

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

par: 34
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.