E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Hellas Filmbox Berlin: Ένα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Hellas Filmbox Berlin: Ένα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύω ότι το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη της πραγματικής Ελλάδας στο γερμανικό κοινό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μίκης Θεοδωράκης, Αθήνα, 23.7.2015

Μια απάντηση στα αρνητικά γερμανικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, επιχειρεί να δώσει το Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Βερολίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 21 έως 24 Ιανουαρίου 2016 στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon της γερμανικής πρωτεύουσας, παρουσιάζοντας 35 ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών. Η υποδοχή από τους κινηματογραφιστές ήταν ενθουσιώσης και το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου κατατέθηκαν συνολικά 300 ταινίες. Θα δοθεί, έτσι, η μοναδική ευκαιρία στο γερμανικό κοινό να γνωρίσει το πολυσχιδές ελληνικό σινεμά, μέσα από μια παλέττα ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για την καλύτερη ταινία μυθοπλασίας θα είναι ο διάσημος Γερμανός παραγωγός Hans W. Geißendörfer. O Geißendörfer, ένας από τους θεμελιωτές του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου, είναι ο δημιουργός της πιο πετυχημένης και μακροβιότερης τηλεοπτικής σειράς στην ιστορία της γερμανικής τηλεόρασης «Lindenstraße», που προβάλλεται στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, σχεδόν 30 συνεχή χρόνια. Πολυβραβευμένος και με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, ανάμεσα στους πιο γνωστούς τίτλους του είναι τα «Die gläserne Zelle» (1978), «Ediths Tagebuch» (1983), «Gudrun» (1992). Σήμερα, έχει μία από τις ισχυρότερες εταιρείες παραγωγής στη Γερμανία.

Η ταινία που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο, από τα τέλη Ιανουαρίου θα «ταξιδέψει» σε 10 με 15 γερμανικές πόλεις –Roadshow- για να «συναντήσει» το κοινό τους.

Διάφορες Παράλληλες Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, προσφέροντας τροφή για συζήτηση μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, με επίκεντρο πάντα την Ελλάδα. Στο Jazz club b-flat θα ακούγεται όλες τις ημέρες ελληνική μουσική, ενώ θα παρουσιαστούν και ελληνικά Video Art. Στο αφιέρωμα «Ελληνες Κινηματογραφιστές της Διασποράς» θα παρουσιαστούν ταινίες Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά θα υπάρχει και μια ενότητα επιλογής του Διευθυντή του Φεστιβάλ Αστέρη Κούτουλα 4 ταινιών από σκηνοθέτες που ζουν στο Βερολίνο. Επιπλέον, το Hellas Filmbox Berlin φιλοξενεί την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου στις 22.00 στο Babylon, το Outview Film Festival Queer Ταινιών με τρεις ελληνικές queer ταινίες μικρού μήκους και θα ακολουθήσει πάρτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία θα πραγματοποιηθεί με την Ανώτατη Σχολή Macromedia Εφαρμοσμένων Επιστημών (Macromedia Hochschule für Medien und Kommunikation), που θα ξεκινήσει με μία εκδήλωση στις 8 Ιανουαρίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να έρθουν σε διάλογο οι διάφορες κουλτούρες, με επικεντρο την περίπτωση της Ελλάδας, μέσα από διαλέξεις, ταινίες και μουσική, αποτελώντας αφετηρία για μια γόνιμη διαπολιτισμική ανταλλαγή. Η Σχολή Macromedia θα υποστηρίξει το φεστιβάλ καθόλη τη διάρκειά του. Συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία των Βoard of Participation και Ελληνογερμανικού Συνδέσμου είναι οι: Macromedia Hochschule, Hellas Filmbox Berlin, University of Leicester, Osmosis Theatre Athens.

Τέλος, το Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας πρόκειται να παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2016 ένα τετραήμερο αφιέρωμα στο έργο Ελλήνων σκηνοθετών που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο αλλά και ταινίες, με ελληνικό θέμα, Γερμανών σκηνοθετών.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζει και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σ.Σ.: Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ στην Ελλάδα και curator των Video Art προγραμμάτων είναι ο Μιχάλης Αργυρού.

Η φωτογραφία είναι από τα γυρίσματα για το τρέιλερ του Φεστιβάλ σε σκηνοθεσία Μάρσιας Τζιβάρα, όπου πρωταγωνιστεί ο Στάθης Παπαδόπουλος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Πριν 3 μέρες

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 5 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.