Εθνικ κουζίνα: Φτιάξτε μόνοι σας φαλάφελ
Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό

Η συνταγή αυτή μας δίνει 25 τεμάχια φαλάφελ. Καλή επιτυχία!
Υλικά
100 γρ. ρεβίθια
200 γμ. κουκιά
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1½ κ.γ. λιβανέζικο μείγμα μπαχαρικών που περιλαμβάνει μαύρο πιπέρι, κανέλα σε σκόνη, τζίντζερ, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. αλάτι
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σκελίδες σκόρδου
Ένα γενναίο ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Ένα ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
4 κ.γ. σουσάμι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Προετοιμασία
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάστε τα ρεβίθια και τη φάβα. Στραγγίξτε τα και απλώστε τα σε μια πετσέτα για να είναι τελείως στεγνά. Ρίξτε τα στο μίξερ- όλη τη φάβα αλλά τα μισά ρεβίθια. Χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τα καρυκεύματα, αλάτι, κρεμμύδι, σκόρδο και αναμείξτε. Τώρα προσθέστε τα μισά ρεβίθια και τα φρέσκα βότανα. Χτυπήστε στο μίξερ, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά, αλλά όχι τόσο ώστε να γίνει λείο.
Κάντε το μείγμα μπαλίτσες και τηγανίστε.
Ψήστε αράβικες πίτες και ετοιμάστε σαλάτα με μαρούλι και ντομάτα και προσθέστε γιαουρτάκι!