E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αλεξιάδης: Ξανασυζητάμε το θέμα του κρασιού

«Η κυβέρνηση συγκρούεται, διαπραγματεύεται και βρίσκει την καλύτερη λύση για τους πολίτες»

Αλεξιάδης: Ξανασυζητάμε το θέμα του κρασιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/11/2015 | 00:07

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στις τρεις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ξανασυζητάμε το θέμα του κρασιού» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης . «Η κυβέρνηση συγκρούεται, διαπραγματεύεται και βρίσκει την καλύτερη λύση για τους πολίτες», τόνισε .

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, κατά την συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί αύριο χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, θα αποσυρθεί εντελώς ή θα τροποποιηθεί.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί όπως και ο φόρος σε κάθε στήλη των δελτίων του ΟΠΑΠ, αποτελούν ισοδύναμα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, για την κατάργηση του οποίου έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη το θέμα εξετάζεται σε συνάντηση που έχει αυτή την ώρα, σε συνάντηση που έχει με εκπροσώπους των θεσμών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Το άρθρο πάντως για την επιβολή του φόρου στο κρασί θα τεθεί κανονικά σήμερα σε ψηφοφορία όπως έχει κατατεθεί.

Η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των κόκκινων δανείων, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών σε ότι αφορά την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την συγκεκριμένη διάταξη, ενώ ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας πρότεινε στην κυβέρνηση να αποσύρει τον φόρο στο κρασί και να επιβάλλει αντίστοιχο στο ουίσκι, τη βότκα και το τζιν.

Ουσιαστική ρύθμιση για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, χαρακτήρισε τη συμμετοχή του κράτους στην αποπληρωμή των δανείων, ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός. Υποστήριξε επίσης ότι η εκτίμηση των κόκκινων δανείων με βάση την εμπορική αξία, αντιμετωπίζει τη στρέβλωση στο ύψος των δόσεων των δανείων που προκαλείται από τη διαφορά αντικειμενικής και εμπορικής αξίας. «Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων προχωράμε ένα βήμα στη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος που είναι σημαντικό σκαλοπάτι προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος», κατέληξε ο κ. Σαντορινιός.

Για «άθλια διατυπωμένο νόμο», έκανε λόγο ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα εξαπάτησης των δανειοληπτών και όσων έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νόμος δεν παρέχει εξωδικαστική προστασία και η δικαστική προσφυγή γίνεται με προϋποθέσεις πολύ σκληρότερες από εκείνες που προέβλεπε ο νόμος Κατσέλη και τον χαρακτηρισμό του συνεργάσιμου δανειολήπτη είπε ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας είπε επίσης τέλος ότι το σχέδιο νόμου δεν επιβραβεύει τους ενήμερους οφειλέτες, που πάλεψαν μέσα στην κρίση για να πληρώσουν.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που συμφώνησε σε μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», υποστήριξε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε ότι από τα 320.000 κόκκινα δάνεια μόνο 180.000 οφειλέτες έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη «και με το νέο νόμο, πρέπει να πάνε στην τράπεζα για να αποφασίσει ποιος είναι συνεργάσιμος».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια διευκολύνουν τις τράπεζες προκειμένου να τα διαχειριστούν ευκολότερα, ενώ δεν υπάρχει καμία ευνοϊκή ρύθμιση για τους μικρούς επιχειρηματίες, τους αυταπασχολούμενους, του κτηνοτρόφους και τους αγρότες. Τέλος γνωστοποίησε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας τόσο επί της αρχής του σχεδίου νόμου, όσο και για τα άρθρα που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας και το φόρο στο κρασί.

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε από την πλευρά του, ότι «το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», έχει μετατραπεί σε «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη». Συνεχίζοντας χαρακτήρισε «φορολογία ζόμπι» την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και σημείωσε ότι «είχε έρθει τέσσερις φορές ως πρόταση στο παρελθόν και είχε απορριφθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής τάχθηκε ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του κόμματός του για τη φορολογία στο κρασί. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι το δυνητικό έσοδο από τον προτεινόμενο φόρο δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ και δεν είναι ισοδύναμο με τα 100 εκατ. έως 120 εκατ. ευρώ που είχε εκτιμηθεί ότι θα αποφέρει το ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

«Δε νοιάζεστε για την ανάπτυξη της χώρας και οι πολίτες θα νοιώσουν έμπρακτα τις συνέπειες της δημαγωγικής πολιτικής και παθογένειας του πελατειακού κράτους» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Νίκος Γεωργιάδης, ενώ προέβλεψε «κοινωνικές αναταραχές».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Πριν 11 ώρες

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Πριν 11 ώρες

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Πριν 11 ώρες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Πριν 11 ώρες

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Πριν 11 ώρες

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Πριν 11 ώρες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Πριν 11 ώρες

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Πριν 11 ώρες

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Πριν 11 ώρες

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Πριν 11 ώρες

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Πριν 11 ώρες

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.